محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826358682
نظرسنجي تلفني درباره اهميت سلامتي دندان
واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: نظرسنجي تلفني درباره اهميت سلامتي دندان
عمومي- دهان و دندانها نقش مهمي در خوردن غذا، هضم غذا و صحبت كردن دارند. بنابراين مراقبت از آنها ضروري است.
مهمترين كار دندانها، جويدن است. اگر بتوانيم غذا را به خوبي بجويم، از خوردن غذا بيشتر لذت خواهيم برد. اگر غذا خوب جويده شود، هضم غذا راحت تر انجام مي شود و مشكلات گوارشي كمتري خواهيم داشت.
مدير طرح: فريده درفشي
همكاران : شبنم چهره، سيامك كفايي، زهرا ادريس آبادي، زهره ديداري، ميترا زاغي، سميه گايكاني ، پيمان محمودي
مقدمه
از روزگاران كهن ، بيماري دهان مشكل انسانها بوده است. جمجمه افراد كه 25000 سال پيش در زمين ساكن بودند، شواهدي از پوسيدگي دندان را نشان ميدهد. "قديميترين منبع ثبت شده بيماري دهان از يك متن سومري است (5000 سال قبل از ميلاد) كه كرم هاي دندان را بعنوان دليل پوسيدگي دندان شرح ميدهد (سايت رشد)." دهان و اعضاي تشكيل دهنده آن يكي از اجزاي مهم صورت ميباشند و مهمترين عضو بدن در برقراري روابط اجتماعي انسانها با يكديگر ميباشد. صحبت كردن را ميتوان مهمترين وسيله ارتباطي انسانها محسوب كرد و بديهي است كه دندانها نقش بسيار مهمي در اين رابطه دارند. همچنين لبخند زيبايي كه به سيماي هر فرد نقش ميبندد، مديون همان دندانهاي زيبا ميباشد.
مساله تحقيق
در دندانپزشكي، پيشگيري اهميت و ارزش خاصي دارد و آموزش مؤثر بهداشت دهان و دندان ميتواند بهترين و آسانترين راه براي تأمين سلامت دهان و دندان افراد جامعه باشد و آنچه امروز درمان ميشود، ديروز قابل پيشگيري بود و نظر به اينكه هزينه درمانهاي دندانپزشكي بالا بوده و اين سبب ميشود كه عده كثيري از اقشار كم درآمد از خدمات درماني دندانپزشكي محروم باشند اما وسايل پيشگيري از بيماريهاي دهان و دندان از قبيل مسواك، نخ دندان و خميردندان بسيار ارزان و فراوان در دسترس همگان قرار گيرد و با توجه به اين امر ميتوان از هزينههاي گزاف درمانهاي دندانپزشكي، اتلاف وقت نيروي انساني و صرف بيمورد مواد و وسايل، جلوگيري نمود. "گام نخست در امر پيشگيري از دو بيماري اصلي دندانها يعني پوسيدگي و بيماري لثه، آگاهي مردم از ساختمان دندانها و بافتهاي اطراف آن ميباشد و اينكه چه عواملي سبب پوسيدگي در دندان يا بيماري لثه ميگردد. گام بعدي در پيشگيري، اهميت به دندانهاي شيري ميباشد. متأسفانه اكثر والدين فكر ميكنند كه دندانهاي شيري به دليل اينكه ميريزند نيازي به درمان ندارند ولي بايد به اين نكته توجه داشت كه اهميت و ارزش دندانهاي شيري كمتر از دندانهاي دائمي نيست (سايت حوزه)."
سوال هاي تحقيق
سلامتي دهان و دندان چقدر براي مردم تهران اهميت دارد؟
براي سلامتي دهان و دندان (جلوگيري از پوسيدگي )چه كارهايي انجام مي دهند؟
عدم توجه به سلامتي دندان ها چه عوارضي دارد؟
در مراجعه به دندانپزشك معمولا با چه مشكلاتي مواجه مي شوند؟
چگونه دندانپزشك خود را انتخاب ميكنند؟
از هزينه هاي دندانپزشكي چقدر راضي هستيد؟
ضرورت و اهميت تحقيق:
دهان و دندانها نقش مهمي در خوردن غذا، هضم غذا و صحبت كردن دارند. بنابر اين مراقبت از آنها ضروري است. مهمترين كار دندانها، جويدن است. اگر بتوانيم غذا را به خوبي بجويم، از خوردن غذا بيشتر لذت خواهيم برد. اگر غذا خوب جويده شود، هضم غذا راحت تر انجام مي شود و مشكلات گوارشي كمتري خواهيم داشت. همه دوست دارنــد كه دنـــدانهاي سـالم و دهان خوشبو داشته باشند. "بسياري از بيماريها، مثل گلودرد، سينوزيت و بيماريهاي داخلي ميتوانند موجب بوي بد دهان شوند، اما يكي از دلايل بوي بد دهان، باقي ماندن ذرات غذا در بين دندانها و رشد ميكروبها روي آن است. اولين اقدام براي برطرف كردن بوي بدن دهان، پيشگيري از خرابي دندانها و عفونتهاي لثه است. با رعايت بهداشت دهــان و دندانها، دچار عفونتهاي لثه و دندانها نميشويم. اين نوع عفونتها را نبايد كم اهميت دانست؛ زيرا عفونتهاي لثه و دندان به دهان محدود نميشوند و ممكن است از طريق خون، به ساير قسمت هاي بدن مثل قلب برسند و باعث آسيب آنها شوند (سايت tbzmed)."
طبق مطالعات انجام شده در دهه اخير ، مسائل مهمي در رابطه با سلامت عمومي افراد و بهداشت دهان و دندان آشكار شده است و اين مطلب نشان دهنده تأثير بيماريهاي دهان و دندان بر روي دستگاههاي مختلف بدن ميباشد . بنابراين عدم رعايت بهداشت دهان و دندان نه تنها سبب بروز بيماريهاي مربوط به حفره دهان مي شود ، بلكه ميتواند دستگاههاي حياتي بدن را تهديد نمايد و حتي سبب مرگ بيمار شود.
"در مطالعهاي با پيگيري 7 ساله، نشان داده شده است كه مشكلات دنداني ، بطور قابل ملاحظهاي با شيوع بيماريهاي قلبي - عروقي غير كشنده در ارتباط بوده است. همچنين در مطالعه ديگري مشخص گرديد كه احتمال ابتلاء افراد به بيماريهاي قلبي – عروقي در افراد با بهداشت دهان و دندان ضعيف و جرم دنداني زياد ، 2 برابر بيش از ديگران مي باشد. همچنين بيماريهاي دهان و دندان يك عامل خطر ساز مستقل براي سكته محسوب ميگردد . بنا بر يك تحقيق صورت گرفته 25% بيماران سكته كرده ، عفونت دنداني قابل ملاحظهاي داشتهاند. به همين صورت افزايش شيوع و شدت بيماريهاي لثهاي در بيماران ديابتي منجر به آن شده است كه بيماريهاي دهان و دندان بعنوان ششمين عارضه ديابت عنوان شوند. در مطالعهاي مشخص شده است بيماريهاي لثه اختلال در تنظيم قند خون افراد ديابتي را تسريع ميكنند و نيز درمان بيماريهاي لثه سبب كنترل بهتر قند خون در بيماران ميگردد."
در همين راستا با توجه به اهميت موضوع در اين پژوهش سعي شده است رابطه بين سلامت عمومي بدن با رعايت بهداشت دهان و دندان را بيان كند.
كليات تحقيق
در اين گزارش با به كارگيري نظرسنجي تلفني و بدست آوردن آمارها، پردازش و تحليل علمي آنها، سعي شده است به پرسشهايي درباره بانكداري الكترونيك در شهر تهران از نظر شهروندان تهراني پاسخ داد و اين موضوع را از جنبههاي مختلفي چون ميزان رضايت، اعتماد و تمايل مردم از بهرهگيري از اين نوع خدمات مورد بررسي قرار داد. اين گزارش حاصل جمع آوري پاسخ 1177 نفر از مردم تهران به پرسشنامه تهيه شده توسط واحد نظرسنجي تلفني مركز مطالعات و تحقيقات رسانه اي موسسه همشهري است. اين افراد به صورت تصادفي و بر اساس مراجعه به فهرست شمارهتلفنها (از 22000000 الي 88999999) انتخاب شدند. در اين گزارش نظر كساني كه تمايل به پاسخگويي به تمام پرسشهاي تحقيق را داشتهاند، منعكس شده است.
اهداف تحقيق
- بررسي اهميت سلامتي دندانها در بين مردم تهران
- بررسي ميزان مراجعه به دندانپزشك براي سلامتي دهان و دندان
- بررسي مشكلات مراجعه به دندانپزشك
- ميزان رضايت مردم از هزينه هاي دندانپزشكي
به منظور جلوگيري از آسيبهاي دندان و سلامتي جسمي شهروندان تهراني از اهداف اين تحقيق مي باشد.
روش نظرسنجي
در اين پژوهش، از نظرات عامه مردم به صورت تلفني (نظرسنجي تلفني) به روش پيمايشي و نمونه گيري تصادفي استفاده شده است. عددهاي داخل جدول گرد شده است.
جامعه نمونه
در اين تحقيق نمونه آماري شامل 1177 نفر از مردم تهران است. لازم به ذكر است كه از اين تعداد 31 درصد مرد و 69 درصد زن هستند.
زمان اجراي نظرسنجي
اين نظرسنجي از تاريخ 27 تا 30 مهرماه 1387 توسط گروه نظرسنجي مركز مطالعات و تحقيقات رسانهاي روزنامه همشهري انجام شده است.
سوالات پرسشنامه:
1. جنس
2. سن
3. تحصيلات
4. سلامتي دهان و دندان چقدر براي شما اهميت دارد؟
5. هر چند وقت يك بار به دندانپزشكي مراجعه مي كنيد؟
6. در دو سال گذشته چه كارهايي براي دندانتان انجام داديد؟
7. چرا مراجعه نمي كنيد؟
8. براي سلامتي دهان و دندان (جلوگيري از پوسيدگي )چه كارهايي انجام مي دهيد؟
9. به نظر شما عدم توجه به سلامتي دندان ها چه عوارضي دارد؟
10. چگونه دندانپزشك خود را انتخاب ميكنيد؟
11. در مراجعه به دندانپزشك معمولا با چه مشكلاتي مواجه مي شويد؟
12. روزانه چند بار مسواك مي زنيد؟
13. چرا مسواك نميزنيد؟
14. به نظر شما چه عادتهايي در مردم باعث خرابي و يا شكستگي دندان مي شود؟
15. - از هزينه هاي دندانپزشكي چقدر راضي هستيد؟
چكيده:
طرح نظرسنجي حاضر، به منظور جلوگيري از آسيبهاي دندان و سلامتي جسمي شهروندان تهراني، به اجرا درآمده است. يافتههاي اين طرح به قرار زير است:
-69 درصد از پاسخگويان زن و31 درصد مرد هستند.
-28 درصد از پاسخگويان در گروه سني 30-21 سال قرار دارند.
-42 درصد از پاسخگويان داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند.
-85 درصد از پاسخگويان به سلامتي دندان زياد اهميت مي دهند.
-29 درصد از پاسخگويان هر شش ماه يكبار به دندانپزشكي مراجعه مي كنند.
-39 درصد از پاسخگويان در دو سال گذشته دندانهايشان را پر كردند.
- از بين 103 نفر پاسخگويي كه به دندانپزشك مراجعه نمي كنند 73 درصد دندان مصنوعي دارند .
- 73 درصد از پاسخگويان براي سلامتي دندان مسواك مي زنند.
- 35 درصد از پاسخگويان درد و خرابي دندان را از عوارض ناشي از عدم توجه به سلامتي دندان ها مي دانند.
- 46 درصد از پاسخگويان دندانپزشك خود را با معرفي دوستان انتخاب ميكنند.
-39 درصد از پاسخگويان براي مراجعه به دندانپزشكي هيچ مشكلي ندارند.
- 43 درصد از پاسخگويان روزي دو بار مسواك مي زنند.
- از 13 نفر پاسخگويي كه مسواك نمي زنند، 62 درصد دليل خود را تنبلي عنوان كردند.
- 32 درصد از پاسخگويان شكستن چيزهاي سخت با دندان را از عادتهاي مردم براي خرابي يا شكستگي دندان مي دانند.
- 58 درصد از پاسخگويان خيلي كم از هزينه هاي دندانپزشكي راضي هستند.
نتايج حاصله از روشهاي آماري (Chi-square) حاكي از اين است كه ميان سن و ميزان تحصيلات پاسخگويان با ميزان اهميت به سلامتي دهان و دندان رابطه معني داري وجود دارد، بهطوريكه كساني كه زياد به سلامتي دهان و دندانهايشان اهميت ميدهند در گروه سني 20تا 25 سال و داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند.
بر اساس همين نتايج مرداني كه در گروه سني 20 تا 25 سال و داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند هر 6 ماه يكبار و زناني كه در گروه سني 20 تا 25 سال و داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند هر وقت دچار دنداندرد شوند به دندانپزشك مراجعه ميكنند.
ميان سن و ميزان تحصيلات با دليل عدم مراجعه به دندانپزشك هم رابطهاي معني دار برقرار است. بهطوريكه بيشتر كساني كه بيش از 60 سال سن دارند و بيسوادند به دندانپزشك مراجعه نميكنند.
ميان سن و ميزان رضايت از هزينههاي دندانپزشكي رابطهاي معنيداري وجود دارد. بطوريكه هر چه سن پاسخگويان كمتر، رضايت از هزينههاي دندانپزشكي كمتر است.(بيشتر پاسخگوياني كه از هزينههاي دندانپزشكي خيلي كم رضايت دارند در گروه سني30-21 سال و بيشتر پاسخگوياني كه از هزينههاي دندانپزشكي خيلي رضايت دارند در گروه سني 50-41 سال قرار دارند.)
با توجه به نتايج حاصله از روشهاي آماري (Chi-square) بين ميزان تحصيلات و جنسيت با تعداد دفعات مسواك زدن در روز رابطه معنيدار وجود دارد، بدين معني كه كساني كه داراي مدرك تحصيلي ديپلم به بالا هستند بيشتر از ساير پاسخگويان در روز مسواك ميزنند (روزي دو بار) و تعداد مسواك زدن زنان هم در روز (روزي دو بار) بيشتر از مردان است.
گفتني است ميان سن پاسخگويان و اشاره به نوع عوارض عدم توجه به سلامتي دندان هم رابطه معنيداري برقرار است، (بيشتر كساني كه عوارض عدم توجه به سلامتي دندان را درد و خرابي آن ميدانند در گروه سني 30-21 سال قرار دارند.)
جنس پاسخگويان
بر اساس جدول شماره 1، از ميان 1177 نفر پاسخگو 69 درصد زن و31 درصد مرد هستند.
جدول شماره 1- توزيع پاسخگويان بر اساس جنس
جنس
تعداد
درصد
زن
811
69
مرد
366
366
جمع
1177
100
نمودار شماره 1- پراكندگي پاسخگويان بر اساس جنس
سن پاسخگويان
جدول شماره 2، نشاندهنده توزيع جامعه آماري اين تحقيق است. همانطور كه مشاهده ميشود بزرگترين گروه سني در 1177 نفر پاسخگوي اين تحقيق را گروه سني 21 تا 30 سال (28 درصد) و كوچكترين گروه سني را افراد 71 سال به بالا (4 درصد) تشكيل ميدهند.
جدول شماره 2- توزيع پاسخگويان بر اساس سن
سن
تعداد
درصد
21 تا 30 سال
332
28
31 تا40 سال
296
25
41 تا 50 سال
207
18
51 تا 60 سال
120
10
15 تا 20 سال
98
9
61 تا 70 سال
73
6
71 سال به بالا
51
4
جمع
1177
100
نمودار شماره 2- پراكندگي پاسخگويان بر اساس سن
سطح تحصيلات پاسخگويان
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 3، از ميان 1177 نفر پاسخگو 42 درصد ديپلم و 2 درصد داراي مدرك كارشناسي ارشد به بالا هستند.
جدول شماره 3- توزيع پاسخگويان بر اساس ميزان تحصيلات
تحصيلات
تعداد
درصد
ديپلم
496
42
زيرديپلم
299
25
كارشناسي
170
14
دانشجو و فوق ديپلم
120
10
بي سواد
71
6
كارشناسي ارشد
21
3
جمع
1177
100
نمودار شماره 3- پراكندگي پاسخگويان بر اساس ميزان تحصيلات
ميزان اهميت پاسخگويان براي سلامتي دندان
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره4، از ميان 1177 نفر پاسخگو 85درصد به سلامتي دندان زياد اهميت ميدهند.
جدول شماره 4- توزيع پاسخگويان بر اساس ميزان اهميت سلامتي دندان
ميزان اهميت سلامتي دندان
تعداد
درصد
زياد
1001
85
تا حدي
146
12
كم
30
3
جمع
1177
100
نمودار شماره 4- پراكندگي پاسخگويان بر اساس ميزان اهميت سلامتي دندان
پاسخگويان چند وقت يكبار به دندانپزشكي مراجعه مي كنند
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره5، از بين 1177 نفر پاسخگو، 29 درصد شش ماه يكبار به دندانپزشكي مراجعه و 3 درصد سه سال به بالا به دندانپزشكي مراجعه ميكنند.
جدول شماره 5- توزيع پاسخگويان بر اساس دوره زماني مراجعه به دندانپزشكي
پاسخگويان چند وقت يكبار به دندانپزشكي مراجعه ميكنند
تعداد
درصد
هر 6 ماه يكبار
347
29
هر وقت دندان درد بگيرم
338
29
سالي يك بار
257
22
هيچ وقت
168
14
دو سال يك بار
36
3
سه سال به بالا
31
3
جمع
1177
100
نمودار شماره 5- پراكندگي پاسخگويان بر اساس دوره زماني مراجعه به دندانپزشكي
پاسخگويان در دو سال گذشته چه كارهايي براي دندانشان انجام دادند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره6، از ميان 1098 نفر پاسخگويي كه در دو سال گذشته به دندانپزشكي مراجعه كردند، 39 درصد براي ترميم دندان و 1 درصد براي گذاشتن دندان مصنوعي به دندانپزشكي مراجعه كردند.
جدول شماره 6- توزيع پاسخگويان بر اساس كارهايي كه در دو سال گذشته براي دندانشان انجام دادند.
كارهايي كه پاسخگويان در دو سال گذشته براي دندانشان انجام دادند
تعداد
درصد
ترميم
435
39
هيچ كاري
197
18
جرم گيري
124
11
عصبكشي
109
10
روكشكردن
86
8
كشيدن
83
8
جراحي لثه
36
3
ارتودونسي
22
2
دندان مصنوعي
6
1
جمع
1098
100
نمودار شماره 6- پراكندگي پاسخگويان بر اساس كارهايي كه در دو سال گذشته براي دندانشان انجام دادند.
دلايل پاسخگويان براي عدم مراجعه به دندانپزشكي
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره7، از ميان 103 نفر پاسخگويي كه به دندانپزشكي مراجعه نمي كنند، 73 درصد داشتن دندان مصنوعي، 6 درصد هزينه بالا و 2 درصد ترس از دندانپزشكي را از دلايل عدم مراجعه به دندانپزشكي مي دانند.
جدول شماره 7- توزيع پاسخگويان بر اساس دلايل عدم مراجعه به دندانپزشكي
دلايل عدم مراجعه به دندانپزشكي
تعداد
درصد
دندان مصنوعي
122
73
مشكلي ندارم
32
19
هزينه بالا
11
6
ترسيدن
3
2
جمع
103
100
نمودار شماره 7- پراكندگي پاسخگويان بر اساس دلايل عدم مراجعه به دندانپزشكي
كارهايي كه پاسخگويان براي سلامتي دندانهايشان انجام ميدهند
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره8، از ميان پاسخگويان، 73 درصد مسواك زدن و 1 درصد آدامس جويدن بعد از غذا را از كارهاي كه براي سلامتي دندان انجام مي دهند، مي دانند.
جدول شماره 8- توزيع پاسخگويان بر اساس كارهايي كه براي سلامتي دندانهايشان انجام مي دهند.
كارهايي كه پاسخگويان براي سلامت دندان انجام مي دهند
تعداد
درصد
مسواك زدن
869
73
نخ دندان و خلال
171
14
مراجعه مرتب به دندانپزشك
58
5
تغذيه مناسب
54
5
استفاده از دهان شويه
21
2
آدامس جويدن بعد از غذا
10
1
جمع
1183
100
نمودار شماره 8- پراكندگي پاسخگويان بر اساس كارهايي كه براي سلامتي دندان هايشان انجام مي دهند
نظر پاسخگويان در مورد عوارض عدم توجه به سلامتي دندانها
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 9، از ميان1118 پاسخگو، 35 درصد درد و خرابي دندان، 25 درصد بيماريهاي گوارشي را و 10 درصد عفونت در بدن را از عوارض عدم توجه به سلامتي دندان مي دانند.
جدول شماره 9- توزيع پاسخگويان بر اساس عوارض عدم توجه به سلامتي دندانها
عوارض عدم توجه به سلامتي دندان
تعداد
درصد
درد و خرابي دندان
394
35
بيماريهاي گوارشي
273
25
بيماريهاي قلبي
148
13
بوي بد دهان
143
13
عفونت در بدن
116
10
نمي دانم
44
4
جمع
1118
100
نمودار شماره 9- پراكندگي پاسخگويان بر اساس نظر آنها درباره عوارض عدم توجه به سلامتي دندانها
پاسخگويان چگونه دندانپزشك خود را انتخاب ميكنند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره10، از ميان پاسخگويان 46 درصد، دندانپزشك خود را با معرفي دوستان انتخاب مي كنند و 9 درصد ملاك انتخاب دندانپزشك را رعايت بهداشت عنوان كردند.
جدول شماره 10- توزيع پاسخگويان بر اساس چگونگي انتخاب دندانپزشكان
پاسخگويان چگونه دندانپزشك خود را انتخاب ميكنند
تعداد
درصد
معرفي دوستان
479
46
دندانپزشك خانواده
204
19
طرف قرارداد بيمه
159
15
فرقي نميكند
119
11
از لحاظ بهداشتي بهداشت را رعايت كند
88
9
جمع
1049
100
نمودار شماره 10- پراكندگي پاسخگويان بر اساس چگونگي انتخاب دندانپزشكان
مشكلات پاسخگويان براي مراجعه به دندانپزشكي
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 11، از ميان پاسخگويان 39 درصد براي مراجعه به دندانپزشك هيچ مشكلي و 4 درصد مشكل خود را استفاده از مواد نامرغوب دندانپزشكي عنوان كردند.
جدول شماره 11 – توزيع پاسخگويان بر اساس مشكلات مراجعه به دندانپزشكي
مشكلات پاسخگويان براي مراجعه به دندانپزشكي
تعداد
درصد
هيچ مشكلي
406
39
هزينه بالاي دندانپزشكي
394
38
شلوغي دندانپزشكان
136
13
عدم تشخيص برخي از دندانپزشكان
64
6
استفاده از مواد نامرغوب
49
4
جمع
1049
100
نمودار شماره 11- پراكندگي پاسخگويان بر اساس مشكلات مراجعه به دندانپزشكي
پاسخگويان روزانه چند بار مسواك ميزنند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 12، از ميان 1049 نفر پاسخگو، 43 درصد روزي دو بار و 1 درصد اصلا مسواك نمي زنند.
جدول شماره 12 – توزيع پاسخگويان بر اساس دفعات مسواك زدن در روز
پاسخگويان روزانه چند بار مسواك مي زنند؟
تعداد
درصد
دو بار
450
43
يك بار
406
39
سه بار
160
15
بيش از سه بار
20
2
مسواك نميزنم
13
1
جمع
1049
100
نمودار شماره 12- پراكندگي پاسخگويان بر اساس دفعات مسواك زدن در روز
دلايل پاسخگوياني كه مسواك نمي زنند؟
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره13، از ميان 13 نفر پاسخگويي كه مسواك نمي زنند،62 درصد تنبلي و 38 درصد وقت نداشتن را از دلايل مسواك نزدن عنوان كردند.
جدول شماره 13– توزيع پاسخگويان بر اساس دلايل مسواك نزدن
دلايل پاسخگوياني كه مسواك نميزنند تعداد درصد
تنبلي 8 62
وقت نداشتن 5 38
جمع 13 100
نمودار شماره 13- پراكندگي پاسخگويان بر اساس دلايل مسواك نزدن
نظر پاسخگويان در مورد عادتهايي كه در مردم باعث خرابي يا شكستگي دندان ميشود
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 14، از ميان پاسخگويان،32 درصد شكستن چيزهاي سخت با دندان و 6 درصد خوردن چيزهاي سرد و گرم پشت سر هم را از عادتهاي مردم و خرابي دندان مي دانند.
جدول شماره 14– توزيع پاسخگويان بر اساس نظر آنها درباره عادتهايي كه باعث شكستگي يا خرابي دندان ميشود
عادتهايي كه باعث شكستگي يا خرابي دندان ميشود
تعداد
درصد
شكستن چيزهاي سخت با دندان
405
32
مسواك نزدن
382
31
تغذيه نامناسب
157
12
عدم معاينه مرتب
127
10
استفاده از مواد مخدر(سيگار، مشروب و...)
79
6
خوردن چيزهاي سرد و گرم پشت سر هم
70
6
نمي دانم
37
3
جمع
1257
100
نمودار شماره 14– پراكندگي پاسخگويان بر اساس نظر آنها درباره عادتهايي كه باعث شكستگي يا خرابي دندان ميشود
ميزان رضايت پاسخگويان از هزينه هاي دندانپزشكي
بر اساس آمار مندرج در جدول شماره 15، از ميان پاسخگويان،58 درصد خيلي كم، 21 درصد تا حدي و فقط 3 درصد خيلي زياد از هزينه هاي دندانپزشكي رضايت دارند.
جدول شماره 15 – توزيع پاسخگويان بر اساس ميزان رضايت از هزينه هاي دندانپزشكي
رضايت پاسخگويان از هزينه هاي دندانپزشكي
تعداد
درصد
خيلي كم
678
58
تا حدي
242
21
كم
168
14
زياد
52
4
خيلي زياد
37
3
جمع
1177
100
نمودار شماره 15– پراكندگي پاسخگويان بر اساس ميزان رضايت از هزينه هاي دندانپزشكي
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2076]
-
گوناگون
پربازدیدترینها