واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: لرستان نزديک به 20 آبشار دارد! آبشارهايي که هر کدام از ما دست کم يکبار تصوير آنها را روي کارت پستال ها و پوسترهاي تزئيناتي ديده ايم! شايد به همين دليل است که آبشارهاي چند شاخه اين استان مهم ترين بخش جاذبه هاي طبيعي لرستان محسوب مي شوند.
آبشار وارک
آبشار وارک در غرب گردنه نوژيان قرار گرفته است. درست در بخش جنوب شرقي لرستان و در ?? كيلومتري شهر خرم آباد. اطراف اين آبشار پر از درختان بلوط، گلابي و زالزالک است که حتي در فصل کم آبي هم از رطوبت اين آبشار هميشه خروشان بهره مي برند.
آبشار شوي يا تله زنگ
آبشار شوي يا تله زنگ در جنوب شهرستان دورود قرار گرفته است. اگر قصد ديدن اين آبشار چندپاره را داريد بايد به ميانه كوه هاي سر تنگ شوي در حوالي روستاي شوي و در 10 كيلومتري ايستگاه راه آهن آبشار شوي سري بزنيد تا بتوانيد زيباترين آبشار ايران را از لا به لاي کوه هاي سرسبز لرستان ببينيد. اين آبشار از غاري بيرون مي ريزد و از گردنه اي به بلندي 100متر به پايين سرازير مي شود. اطراف آبشار تله زنگ پر از درختان بلوط و بادام است.
آب سفيد
آبشار آبسفيد يکي از همان آبشارهايي است که حتما تصوير آن را روي کارت پستال ها ديده ايد. اين آبشار در جنوب شرقي استان و در دامنه کوه هاي زاگرس قرار گرفته است. يعني درست در کنار کوه بلند قالي کوه و در بخش بشارت زلقي از شهرستان اليگودرز. براي ديدن اين آبشار بلند مي توانيد از جاده شهر اليگودرز گذر کنيد. آب سفيد از دل تونلي در دل يک کوه سنگي بيرون ميآيد حدود 69 متري ارتفاع دارد. اين ابشار به رود رودبار لرستان ميپيوندد و در نهايت به دز مي ريزد. آبشار در دره هاي تاريکي که يادگار فرسايش آب در چند هزار سال گذشته است قرار دارد و محلي ها به دليل آنکه آب سفيد با فشار از دل کوه بيرون مي جهد و سفيد رنگ به نطر مي رسد اين نام را روي آبشار گذاشته اند.
آبشار بيشه
در حوالي ايستگاه راه آهن بيشه در شهرستان دورود، آبشار بيشه خودنمايي مي کند. درست 35 كيلومتر مانده به درود و 64 كيلومتر مانده تا خرم آباد. آبشار بيشه با 20 متر عرض يکي از عريض ترين آبشارهاي کشور است و همانطور که از نام آن پيداست در ميان بيشه اي قرار گرفته که هر سال گردشگران زيادي را به خود جذب مي کند. اگر قصد بازديد از اين آبشار را داريد مي توانيد مطمئن باشيد که امکانات اقامتي هم برايتان فراهم است و مي توانيد چند روزي را در کنار اين آبشار سر کنيد. 17 پلاژ، 7 چادر و حتي بازارچه محلي و خانه بهداشت و پاسگاه انتظامي هم امکاناتي هستند که در مدت سفر مي توانيد از آنها استفاده کنيد!
درياچه گهر
حالا که سري به طبيعت لرستان زده ايد، بد نيست بازديدي هم از درياچه گهر داشته باشيد. درياچه اي که لا به لاي رشته کوه اشترانکوه قرار دارد و گوشه امني براي گونه هاي جانوري فراهم کرده است. گهر حدود يک و نيم کيلومتر درازا و ??? تا ??? متر پهنا و ? تا ?? متر عمق دارد. زمين شناسان احنمال مي دهند که درياچه گهر نتيجه وقوع زمين لرزهاي بزرگ در اين منطقه باشد. اطراف اين درياچه را جنگل هايي پر کرده اند که جانوران وحشي کميابي در آن زندگي مي کنند. اما در ضلعي ديگر از اين درياچه دره نيگاه قرار دارد که فرصت تماشاي دشتي پوشيده از شقايقهاي رنگي و لاله هاي واژگون را به شما مي دهد.
درياچه گهر که به «نگين اشترانکوه» معروف است يکي از زيباترين درياچههاي طبيعي ايران به شمار ميرود. شايد بزرگترين مزيت درياچه گهر اين باشد که به دليل اينکه در اطراف آن راه ماشين رو وجود ندارد، درياچه تا حد زيادي از خرابي و آلودگي انساني دور مانده است. راحتترين راه رسيدن به اين درياچه از طريق اليگودرز و از مسير اليگودرز به خان آباد است. کافي است بعد از تنگ تاپله کمي پياده روي کنيد تا بعد از چند متر، تلالوي اين درياچه به چشمتان بخورد. اما اگر طرفدار مسيرهاي کوتاه و سرراست هستيد مي توانيد از مسير دورود به سمت کوه هاي اشترانکوه حرکت کنيد. در عوض راه جنگلي و زيباي اليگودرز را از دست خواهيد داد و به جاي آن جاده سنگلاخي و مشکل دورود را خواهيد ديد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]