واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مديركل اوقاف و امور خيريه استان تهران:عدالت اجتماعي مورد نظر انبيا(ع) در سايه فرهنگ وقف محقق ميشود
گروه خبرنگاران افتخاري / نسرين خاني: مديركل اوقاف و امور خيريه تهران در پيشنشست همايش بينالمللي وقف و تمدن اسلامي گفت: عدالت اجتماعي كه همه انبياي الهي پرچمدار آن بودند بهوسيله فرهنگ وقف دستيافتني است و تنها در صورت تحقق عدالت اجتماعي، جامعهاي توحيدي خواهد شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، حجتالاسلام سيد «يدالله شيرمردي»، مديركل اوقاف و امور خيريه استان تهران در پيشنشست همايش بينالمللي وقف و تمدن اسلامي گفت: امروزه وقف ميتواند نجاتبخش جامعه بشري باشد و عدالت اجتماعي كه همه انبياي الهي پرچمدار آن بودند بهوسيله فرهنگ وقف به خودي خود اجرا ميشود.
وي با تأكيد بر اينكه ثروت انباشته شده براي بشريت فساد ميآورد، ابراز كرد: وقف نه تنها از شائبه جلوگيري ميكند، بلكه رشد و شكوفايي جامعه بشري را به دنبال دارد راه سعادت بشر از مسير وقف و موارد مشابه آن ميگذرد و امروزه حتي دنياي غرب براي رشد اقتصادي به فرهنگ وقف متوسل شده است.
حجتالاسلام شيرمردي با ابراز تأسف از كمتوجهي به مقوله وقف در كشور اظهار كرد: ما بايد مدارس، دانشگاهها، حوزههاي علميه، نخبگان و همه اقشار كشورمان را درگير مقوله وقف كنيم تا بتوانيم به تمدني كه شعار آنرا سرداديم و به چشمانداز 20 سالهاي كه مؤلفههاي آنرا تعريف كردهايم برسيم.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان تهران تصريح كرد: عدالت اجتماعي در سايه وقف محقق ميشود و تنها در صورت تحق عدالت اجتماعي جامعه، جامعهاي توحيدي خواهد شد. بنابراين بايد جامعه را با فرهنگ وقف آشنا كرد و آنان را به سمت احياي دين فرهنگ عظيم سوق داد.
وي به انتقاد از هنرمندان بهويژه سينماگران پرداخت و ادامه داد: عمر مردم بهويژه جوانان پاي برنامههاي اغلب بيمحتواي سينما و تلويزيون تلف ميشود و ما كماكان دم از موفقيت معاونت سينمايي و صداوسيما ميزنيم، در واقع ما در حال چرخيدن به دور يكديگر هستيم، غافل از اينكه مقولهاي چون وقف است كه ميتواند مردم را از فلاكت نجات دهد و غافل شدن از وقف غافل شدن از هنر است.
حجتالاسلام شيرمردي تأكيد كرد: در دنياي مدرن امروز ما بيش از گذشته نيازمند بهره گيري از فرهنگ وقف براي حل و فصل معضلات اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي هستيم و متأسفانه دنياي غرب در اين زمينه در حال پيشي گرفتن از ما است.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان تهران در ادامه به انتقاد از مجلس و مجلسيان پرداخت و گفت: امروز قوانين دستگاه مقننه غرب از دستگاه مقننه ما در مقوله وقف پيشرفتهتر است، آنها جاده را طوري ترسيم كردهاند كه ثروتمند چارهاي جز وقف كردن حال خود ندارد، مالياتهاي كلاني بر اموال موروثه بسته ميشود، اما در كنار آن در غرب واقف از ماليات معاف است و با اين اقدام خود از درجه اجتماعي بالايي برخوردار ميشود.
وي با ابراز تأسف از عدم توجه قانوني به مقولات وقف، زكات و امر به معروف و نهي از منكر خاطرنشان كرد: مجالس گذشته در اين زمينه چه جوابي دارند كه بدهند؟ قانون ما بايد از غرب جامعتر و پربارتر باشد و در صورت توجه به فرهنگ وقف بورس همه كشورها در مقابل جمهوري اسلامي ايران سقوط خواهد كرد.
حجتالاسلام شيرمردي با تأكيد بر اينكه واقف ميتواند بخشي از عوايد موقوفه خود را براي خود بردارد به شرطي كه اين مسأله را در وقفنامه ذكر كند، اظهار كرد: اگر يك متولي شرعي ميلياردها تومان بر مبناي وقفنامه نصيبش شود، حلال حلال است و حتي اگر در وقفنامه بخشي از عوايد موقوفه خود را بر ورثه، نيازمندان و آيندگان نيز اختصاص دهد بايد عين آنچه در وقفنامه ذكر شده اجرايي شود.
مديركل اوقاف و امور خيريه استان تهران ادامه داد: واقف نبايد با انجام يك وقف از زندگي ساقط شود، بلكه وقف بايد بهگونهاي باشد كه نزديكان و آيندگان فرد واقف به اقدام جدشان افتخار كنند و از آن رضايت داشته باشند.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد كه برگزاري همايش بينالمللي وقف و تمدن اسلامي بركات خوبي را به همراه داشته باشند و موجب شكلگيري تمدن ناب اسلامي شود.
يادآور ميشود، سومين پيشنشست همايش بينالمللي وقف و تمدن اسلامي، امروز 8 آبانماه در سالن اجتماعات مسجد جامع شهرك غرب برگزار شد.
چهارشنبه 8 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]