واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: حيات نو، با نزديك شدن رقابتهاى انتخاباتى بررسى مىكندنخستين نشانههاى آرايش جديد نيروهاى سياسى
گروه خبر- هر چه به انتخابات رياستجمهورى دهم نزديكتر مىشويم دامنه اختلافات جريان اصولگرا گستردهتر مىشود. البته اختلافاتى كه نه در تاكتيك و روش بلكه مبنايى و استراتژيك به نظر مىرسد، اما در اين بين حاميان دولت راه خود را از ديگر اصولگرايان جدا ساختهاند و با انتخاب احمدىنژاد به عنوان نامزد قطعى و نهايى خود رايزنى با رقباى اصولگراى خود بر سر گزينه مورد نظرشان را متصور نمىدانند، اين در حالى است كه برخى گروههاى اصولگرانظرى ديگر دارند. اما تفاوتى كه اين دسته از اصولگرايان با طيف سنتى خود دارند از آنجا ناشى مىشود كه آنها در تصميم خود مبنى بر حمايت از كانديدايى غير از احمدىنژاد در انتخابات آتى مصمم هستند، در حالى كه جريان راستسنتى در يك بحران به سر مىبرد. از سويى ديگر طيف راست سنتى فاقد كانديدايى است كه در مقابل احمدىنژاد شانس پيروزى داشته باشد و مهمتر از همه كنارهگيرى ناطق نورى از مديريت شوراى هماهنگى است كه به نوعى بر مشكلات آنها افزوده است اگر چه گمانىزنىهايى در راستاى بازگشت ناطق نورى براى احياى شوراى هماهنگى نيروهاى انقلاب شده است اما با وجود انتقاداتى كه از سوى برخى اصولگرايان در جريان انتخابات رياست جمهورى پيشين به وى شد تحقق اين امر بسيار بعيد است. همانطور كه برخى اصولگرايان به آن اذعان كردند اما آنچه از سوى منتسبين به اين طيف، مطرح شده مبنى بر اينكه براى آنها اصولگرايى از اصولگرايان مهمتر است نمىتوان به درستى درباره تصميم آنها قضاوت كرد. همانطور كه در انتخابات رياست جمهورى نهم على لاريجانى را به عنوان كانديداى مورد حمايت خود برگزيدند د ر اين شرايط بايد ديد كه بحث عبور از احمدىنژاد كه به دغدغه اصلى اين جريان تبديل شده است رنگ واقعيت به خود خواهد گرفت؟
محمد خوشچهره عضو اصولگرايان مستقل معتقد است با توجه به عملكرد و سوابق احمدىنژاد، اصولگرايان مستقل در انتخابات رياست جمهورى دهم به هيچ عنوان از ايشان حمايت نخواهند كرد. وى با استقبال از تعدد كانديداها در جناح محافظهكار گفت: تعدد كانديداها رقابت انتخاباتى را بيشتر مىكند و اين امكان را فراهم مىكند كه در بين كانديداهاى موجود انتخاب اصلح صورت بگيرد. وى تصريح كرد: در حقيقت همين انتخاب اصلح است كه باعث شده ما دليلى براى حمايت از احمدىنژاد نداشته باشيم. خوشچهره با اشاره به اينكه سرنوشت اصولگرايان با عملكرد دولت نهم گره خورده است، افزود: عدم تحقق شعارهاى احمدىنژاد و به دنبال آن بدتر شدن وضعيت معيشتى مردم سبب شده است كه همه انگشتهاى اشاره به سمت دولت نشانه برود و در حقيقت اختلافات و تشتت مابين اصولگرايان را هم نتيجه همين نوع عملكرد مىدانندعضو جريان اصولگرايان را مستقل تصريح كرد: اختلاف ايجاد شده در طيف اصولگرايان آنقدر جدى مىبينم كه معتقدم همگرايى در بين آنها بسيار ضعيف است. خوشچهره به احتمال انعطافپذيرى احمدىنژاد براى جلبنظر گروههاى مخالف خود در بين جريان اصولگرايان اشاره كرد و گفت: بازيگران سياسى نشان دادهاند كه براى ماندن در مسند قدرت به بده بستانها و ملاحظاتى كه به بقايشان كمك كنند روى مىآورند كه اين نوع رفتار در جريانات سياسى داخل كشور بسيار ديده شده است.
نماينده اصولگرايان مجلس هفتم با تاكيد بر اينكه اصولگرايان مستقل اين بازىهاى سياسى را برنمىتابند و از همين رو لقب مستقل را براى خود انتخاب كردهاند. درباره نامزد مورد حمات خود در انتخابات گفت: تا زمانى كه نوع مديريت در انتخابات و آرايش سياسى نيروها مشخص نشود اظهارنظر نمىكنيم.
بىتدبيرى دولت ثابت شود ، حمايت نمىكنيم
در همين راستا حجتالاسلام حسين ابراهيمى عضو شوراى مركزى جامعه روحانيت مبارز در مورد عبور از احمدىنژاد در انتخابات آتى از سوى اين تشكل گفت: اگر ثابت شود مسائل و مشكلات اقتصادى به وجود آمده متاثر از اقتصاد جهانى نيست و اظهارات منتقدان دولت درست از آب دربيايد و مشخص شود كه وضعيت آشفته اقتصاد كشور نتيجه سوءتدبير دولت است جامعه روحانيت مبارز تصميم ديگرى را اتخاذ خواهد كرد.
وى تصريح كرد: اگر چه دولت خدمات زيادى انجام داده و بىانصافى است كه اين خدمات ناديده گرفته شود اما اگر بىتدبيرى آن مشخص شود بسيارى از متغيرها تغيير خواهد كرد چرا كه مردم منافعشان را مىخواهند و همانطور كه دنبال شعارهاى اقتصادى و ارزشى احمدىنژاد حركت كردند، درصدد پياده شدن اين شعارها نيز هستند.
ابراهيمىبا اشاره به اينكه اگر در زمان انتخابات، شرايط كشور از نظر داخلى و بينالمللى ويژه باشد ممكن است بسيارى از تصميمگيرىها برمبناى مقتضيات صورت گيرد افزود: حتى ممكن است كار به جايى برسد كه منتقدين دولت هم نظرشان بر اين باشد كه بايد به وحدت نظر برسيم.
وى به بازگشت ناطق نورى و احياى شوراى هماهنگى نيروهاى انقلاب اشاره كرد و افزود: ايشان از چهرههاى دلسوز نظام هستند و نمىتوانند نسبت به مسائل بىتفاوت باشد اما شايد شرايطى دارند كه نمىتوانند به عنوان محور در انتخابات آتى قرار گيرند. وى خاطرنشان كرد: نمىتوان اين گونه تلقى كرد كه حضور بزرگان اصولگرا در تصميمگيرىها به اجماع نظر در مورد كانديداى واحد منجر مىشود. اما شدت تفرق را در بين اصولگرايان كم مىكند و نظرات را تا حدودى به يكديگر نزديك مىكند. حجتالاسلام ابراهيمى افزود: ممكن است اصولگرايان با چند كانديدا در انتخابات رياست جمهورى ورود پيدا كنند و روند كار آنچه كه مىخواهيم نباشد اما چهرهاى راى مىآورد كه تمايل بزرگان نسبت به آن بيشتر است.
وى تشتت آن را در بين اصولگرايان متاثر از رفتارها و عملكردهاى حاميان دولت دانست و افزود: در همه دولتها حاميات خوب و بد وجود داشته است و بعد از اين هم وجود خواهد داشت. اما من براين عقيدهام كه اطرافيان احمدى نژاد در به ضعف كشاندن دولت بسيار تاثير داشتهاند.
اعتبار خود را پاى احمدىنژاد هزينه نمى كنيم
همچنين امير محبيان از صاحب نظران جناح راست براين عقيده است كه عملكردى كه دولت داشته نشان مىدهد كه موفقيت جدى حاصل نشده و به نوعى است كه عملا مىتواند مورد انتقاد قرار بگيرد.
وى با اشاره به اينكه حضور مجدد احمدىنژاد بر مسند رياست قوه مجريه چشمانداز روشنى را در ابعاد اقتصادى نويد نمىدهد افزود: تصوير ذهنى كه احمدىنژاد از خود در طول اين مدت ارائه كرده است مردم را در سر صندوقها به قضاوت خواهد كشاند و بايد در قضاوت نهايى مردم هرچه كه باشد گردن نهيم.
محبيان با تاكيد بر اينكه دولت نهم با آن تصوير آرمانى كه در آغاز به كار خود به نمايش گذاشته بود فاصله دارد گفت: اگرچه احمدىنژاد توانسته است تصويرى پرتلاش از جريان اصولگرانشان دهد. اما تنها تصوير بخشى از اين طيف است چرا كه ظرفيت جريان اصولگرا بسيار بيشتر از آن است كه به نمايش گذاشته شد.
محبيان خاطرنشان كرد: از اين رو احمدىنژاد براى جلب نظر جريان اصولگرا در دوره بعد بايد از همه ديدگاهها و ظرفيتها بهره گيرد زيرا در غير اين صورت اصولگرايان اعتبار خويش را ك بار دگر هزينه نمىكنند و در اين مورد با ترديد جدى مواجه خواهند شد.
وى به واكنشهاى غيرقابل پيشبينى احمدىنژاد اشاره كرد و انعطافپذيرى از سوى او در اين زمينه را بعيد ندانست و افزود: اگر احمدىنژاد انعطافپذيرى از خود نشان ندهد پيش از آن كه يك فرد به عنوان كانديدا در مقابلش قرار گيرد تيمىاز چهرهها به شكل يك كابينه در مقابل ايشان قرار خواهند گرفت.
عضو شوراى سردبيرى روزنامه رسالت خاطرنشان كرد: البته احمدىنژاد انسان عاقلى است و همه اين تصميمگيرىها را در نظر خواهند گرفت.
محبيان حضو رخاتمىدر انتخابات رياست جمهورى آتى و تاثير آن در تصميم نهايى اصولگرايان را مورد اشاره قرار داد و افزود: حضور آقاى خاتمىكمك خواهد كرد كه بخش بيشترى از اصولگرايان به سمت احمدىنژاد بروند. ولى اين احتمال هم هست كه همه آنها به يك نتيجه سياسى برسند و اجازه ندهند كه توافق قطعى روى احمدىنژاد به عنوان تنها كانديداى موجود به وجود بيايد.
كانديداى ما هر كسى غير از احمدىنژاد است
حسن بيادى سخنگو آبادگران جوان هم با تاكيد بر اينكه كانديداى مورد حمايت ما در انتخابات رياست جمهورى هركسى غير از احمدىنژاد است گفت: همانطور كه برخ افراد برا نامزد بين همه اصلاحطلبان موقعت ندارند احمدىنژاد هم در اردوگاه اصولگرايان چنين وضعيتى دارد.
وى تصريح كرد: ظرفيتهاى موجود در جريان اصولگرا براى حضور در عرصه رياست جمهورى به يك يا دو نظر مطرح خلاصه نمىشود بلكه در جريان اصولگرا ظرفيتهاى ديگرى نيز وجود دارد كه بتوانند وارد اين عرصه شوند .
بيادى رسيدن وحدت در بين اصولگرايان را منوط به تشكيل يك كميته ائتلافى دانست و اظهار كرد: كميته ائتلافى بايد برخلاف فرمولهاى قبلى ايجاد شده از سوى اصولگرايان باشد تا نتيجه بدهد.
سخنگوى آبادگران جوان تاكيد كرد: نبايد افرادى كه در شوراى هماهنگى نيروهاى انقلاب بودند در اين كميته حضور داشته باشند چرا كه تفاوت كميته ائتلافى اصولگرايان با ساز و كارهاى سابق اجرا شده از سوى اين جريان اين است كه تمام طيفهاى اصولگرا را در خود جاى مىدهد.
وى مهمترين شاخصه كميته ائتلافى را دورى از سهم خواهى دانست و تصريح كرد: كميته ائتلافى اصولگرايان براى انتخابات رياست جمهورى بايد مصلحت نظام و حقوق مردم را مدنظر داشته باشد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]