واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس جامعه مدرسين: حوزههاي علميه مراكز استانها بايد تقويت شوند
سياسي. يزدي. قران
آيت الله محمد يزدي ضمن تاكيد بر تقويت حوزههاي علميه مراكز استان ها تصريح كرد: حوزههاي مراكز استانها بايد دروس خارج و مراحل علوم مقدمات و عالي را به طلاب ارائه دهند تا جايي كه طلاب علوم ديني از حوزه علميه قم و مشهد بينياز باشند.
به گزارش ايرنا، رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم كه در ديدار رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي و دانش پژوهان حوزه علميه امام رضاي تهران سخن ميگفت ضمن اعلام اين مطلب افزود:هيچ گاه خاتم المجتهدين نداريم؟ چون روي استنباط هر كسي ميتوان با استناد به كتاب، سنت، اجماع و عقل؟ راي و سخني گفت.
رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم، سپس گفت:حوزههاي مراكز استانها بايد آنقدر تقويت شوند كه دروس خارج و مراحل علوم مقدمات و عالي را به طلاب ارائه دهند تا جايي كه طلاب علوم ديني از حوزه علميه قم و مشهد بينياز باشند.
طلبه براي ورود به عرصه روحانيت بايد ابتدا هدف و انگيزه را مشخص كرد تا بداند از كجا بايد شروع كند و چه راهي را براي دست يافتن به آن آرمان و مقصد بايد برود.
وي در ادامه افزود: يك طلبه پس از اين كه معلومات عمومي حوزه را كسب كرد؟ به تحصيل در يك رشته و گرايش مشخصي نيازمند است؟ از اين رو بايد فضاي كاري خويش را مشخص كند و بداند كه ميخواهد يك نويسنده شود يا يك گوينده و يا ميخواهد در چه محيطي فعاليت ديني خود را ادامه دهد تا در نهايت در عصر خود در آن تخصص، مهارت كافي را كسب كند و فقيه يا اصولي يا مفسر عصر خويش شود.
به گزارش ايرنا رييس شوراي عالي حوزه علميه قم به تلاش و شكوفايي علامه طباطبايي اشاره كرد و اظهار داشت:علامه طباطبايي با شناخت هدف و راه طلبگي پس از سپري كردن تحصيلات مقدماتي حوزه، تصميم گرفت كه تفسير و فلسفه را به صورت تخصصي ادامه دهد كه در اين راستا سرآمد عصر خويش شده است.
وي با اشاره به گسترش علوم، دانستن و فراگيري همه علوم را بسيار دشوار دانست و تصريح كرد: انسان مجبور است در اين شرائط يك گرايش علمي را انتخاب كند؟ البته بايد نسبت به ديگر علوم ديني، آگاهي نسبي داشته باشد.
آيت الله يزدي يكي از سياستهاي مصوب شوراي عالي حوزه علميه قم را ايجاد حوزههاي علميه استاني عنوان كرد و ابراز داشت: حوزههاي مراكز استان ها بايد آنقدر تقويت شوند كه دروس خارج و مراحل علوم مقدمات و عالي را به طلاب ارائه دهند تا جايي كه طلاب علوم ديني از حوزه علميه قم و مشهد بي نياز باشند.
وي بيان داشت: چه اشكالي دارد ما حوزههاي مراكز استاني را ايجاد و تقويت كنيم و طلاب قمي نيز براي فراگيري علوم مقدمات و عالي به آن مراكز سفر كنند.
رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنانش گفت:ما همه مي گوييم كه حوزه بايد پاسخ گوي سوالهاي دنياي امروز باشد و معتقديم به اين كه روحانيت بايد عالم به زمان باشد؟ اما نبايد اين را فراموش كنيم كه فقه ما ثابت است و ادله ما را قرآن و سنت تشكيل ميدهد.
وي با تاكيد بر اين كه نبايد در استنباط احكام و مسائل ديني، سليقه اي سخن گفت، افزود: بايد با كمك فقه پزشكي به سوالاتي همچون سقط جنين و باروري پاسخ گفت و اين مسائل را از كتاب و سنت استنباط كرد؟ نه از روي سليقههاي فردي و نظريات محدود! و يا در مسائل بانكي بايد به اصل نگاه كرد كه مبناي حضرت امام در اينباره بسياري از مشكلات را رفع خواهد كرد.
آيت الله يزدي در پاسخ به سوالي درباره مخالفت بعضي از علما با فراگيري علم فلسفه در حوزه گفت: مقام معظم رهبري در يك جلسهاي درباره فلسفه چنين گفتند كه پرداختن و فراگيري علم فلسفه اسلامي در حوزه از جانشيني فلسفه غرب به نام فلسفه اسلامي در حوزه و دانشگاه جلوگيري ميكند؟ و هدف از تدريس فلسفه اسلامي، گسترش و جانشيني فقه و اصول نيست؟ بلكه هدف حفظ ديدگاههاي ملاصدرا است تا فلسفه غرب همچون ديدگاههاي هگل در حوزه و دانشگاه اسلامي ترويج نشود.
گفتني است، در ابتداي اين ديدار حجتالاسلام صادقي رشاد، رييس پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، در سخناني به ارائه گزارش از فعاليتهاي مجموعه آموزشي امام رضاي تهران پرداخت.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]