واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مقايسه دجال در اسلام با آنتي كرايست در مسيحيت در فصلنامه «پژوهش ديني»
گروه انديشه: مقاله «تطبيق و مقايسه دجال در اسلام با آنتي كرايست در مسيحيت»، نوشته «عباس همامي» و «احسان پوراسماعيل» در آخرين شماره فصلنامه علمي ـ پژوهشي «پژوهش ديني» منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، در اين مقاله، ضمن بررسي پيشينه موضوع «آنتي كرايست» در مسيحيت به عملكرد وي در مأثورات اسلامي اشاره خواهد شد تا به نقاط مشترك و غير مشتر ك معلوم شود.
به اعتقاد نويسندگان، يكي از نقاط مشترك در اديان ابراهيمي ، وجود يك نجاتدهنده در آخرالزمان است كه بر اساس آن شاهد استيلاي حكومت صالحان در جهان خواهيم بود. با بررسي مأثورات اديان آسماني به علائم و نشانههايي مشترك براي فرارسيدن زمان اين رويداد بزرگ، پي ميبريم كه يكي از آنها ظهور دجال با عنوان اسلامي و آنتي كرايست يا ضدمسيح با عنوان مسيحي آن است.
به زعم نگارندگان، اگر چه تصور هريك از دو مكتب در پيشينه و پسينه اين عنوان در بعضي موارد متفاوت است اما ميتوان به نقاط مشتركي در حضور دجال در جامعه پي برد كه مهمترين آن رويارويي با مصلح در برپايي حكومت عدالت محور است.
در اين جستار ميخوانيد، به اعتقاد اديان الهي و بشري، جهان در پايان عمر خود، نجاتبخشي را تجربه خواهد كرد كه با سامان بخشيدن مشكلات انسان، روزگاري همراه با آسايش را براي او رقم خواهد زد كه در پي آن، عدل در پهنه گيتي گسترش مييابد و ايمان در جاي جاي جهان رخ مينمايد.
به زعم نويسندگان بر اساس اديان ابراهيمي، انساني از جانب خدا، عدالت را در سراسر گيتي برپا خواهد كرد كه بر مبناي تعاليم اسلامي، ايشان دوازدهمين فرزند پيامبر اسلام(ص)، حضرت مهدي(عج) و بر مبناي نظر مسيحيان، حضرت عيسي(ع) است. در برابر اين منجي دشمني به نام دجال قرار دارد كه با كمك شيطان توانمند است، وي با برقراري صلح در برخي مناطق جغرافيايي و جازدن دروغين خويش به موعود، گروهي را به سمت خود جذب مي كند.
به اعتقاد ايشان، آموزهاي انجيل، دجال را كسي معرفي ميكنند كه مسيح بودن حضرت عيسي(ع) را انكار ميكند، همچنين زمان ظهور وي را ساعت آخر مي نامند كه مي توان آن را با مفهوم اسلامي «آخرالزمان» تطبيق كرد، به اعتبار سخنان يوحنا، هم اكنون نيز آنتي كرايست در جهان وجود دارد كه اين مطلب باور امروزي بسياري از اهل كليسا را به خود جلب كرده است تا جايي كه سعي داشتهاند مصاديقي از دجال را در هر زمان به جامعه معرفي كنند.
در اين جستار آمده است، اعتقاد به آنتي كرايست در جامعه مسيحي همزمان با حضور عيسي(ع) شكل ميگيرد، اگرچه بسياري از اوقات مسيحيان جهان در تعيين مصداق حقيقي آن دچار اشتباه شدهاند، اين خطا از عبارتي از انجيل نشأت مي گيرد كه به هنگام معرفي دجال، اشاره به حضور وي در اجتماع شده است، با اين گمان با رويكرد بسياري از مسيحيان به آنتي كرايست بايد هر زمان حضور دجال را در جامعه احساس كرد. برعكس در روايات اسلامي به ظهور دجال صرفاً در آخر الزمان اشاره شده و از وي به عنوان كسي كه روياروي حكومت عدالتگستر قد علم خواهد كرد، ياد شده است.
در ادامه ميخوانيد: روايات در اين زمينه به شرايط زماني و مكاني قيام او، مبداء خروج و فعاليتهاي او اشاره ميكند و تصوير دقيقيتري را از اناجيل در اختيار ما قرار ميدهد تا جايي كه با صراحت درباره كشنده آن سخن مي گويد. قاتل دجال در منابع اسلامي از حيث رهبري حكومت آينده، امام زمان(عج) و از حيث وزارت حضرت عيسي(ع) در دستگاه حكومت امام عصر(عج)، ايشان معرفي شده است.
آخرين شماره فصلنامه علميپژوهشي «پژوهش ديني» با صاحب امتيازي و مدير مسئولي عباس همامي و سردبيري جعفر نكونام وارد بازرا نشر شد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 453]