واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا در نمايشگاه اراك ،صنايع دستي ۳۰استان در ۲۲۰غرفه به نمايش گذاشته شد
فرهنگي. ميراث فرهنگي . ساير
مديركل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: در هشتمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي دراراك ، صنايع دستي ۳۰استان در ۲۲۰غرفه ، به نمايش گذاشته شده است.
مهدي كيايي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ميراث فرهنگي ايرنا، افزود: اين نمايشگاه شامگاه دوشنبه در زميني به مساحت پنج هزار مترمربع آغاز به كار كرد.
وي اظهار داشت: ۸۶رشته صنايع دستي از استانهاي مختلف كشور در اين نمايشگاه به معرض نمايش گذاشته شده است و استان مركزي به عنوان ميزبان با شركت ۴۵رشته، بيشترين آمار حضور را دارد.
كيايي، افزود: در طول برگزاري اين نمايشگاه، موسيقي محلي استانهاي كردستان، لرستان، مركزي و گيلان به صورت زنده توسط هنرمندان عرصه موسيقي كشور، نواخته ميشود.
مديركل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي، گفت: در حاشيه اين نمايشگاه، نشست بازاريابي و بازارداري با حضور پژوهشگران و استادان دانشگاه به منظور ارتقاي دانش بازاريابي صنعتگران و توليدكنندگان برگزار مي شود.
به گفته وي، در پايان مراسم افتتاحيه نمايشگاه، به سه نفر از هنرمندان برتر كه يكي از آنها موفق به دريافت مهر اصالت يونسكو در سال جاري شده بود، با اهداي لوح تقدير قدرداني شد.
كيايي به برگزاري هفت نمايشگاه سراسري ديگر در شش ماهه اول سال جاري اشاره كرد و گفت: اين نمايشگاهها به ترتيب دراستانهاي يزد، مازندران، تبريز، اصفهان، همدان، كرمانشگاه و اردبيل برگزار شده است.
مديركل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني اظهار داشت: تا پايان سال جاري نيز مطابق برنامه ريزيهاي انجام شده، هفت نمايشگاه سراسري ديگر در ساير استانها برپا خواهد شد.
وي توضيح داد: نمايشگاههاي سراسري با حداقل ۲۰۰غرفه برگزار ميشود و هر استان شركتكننده ، بايد حداقل پنج غرفه و استان ميزبان ۵۰غرفه داشته باشد و يك رويكرد علمي و پژوهشي در كنار نمايشگاه برپا شود.
كيايي ،اظهار داشت: تاثيرگذاري فرهنگي، نمايش تنوع فرهنگي و قومي كشور و ايجاد وابستگي و تعلق فرهنگي در بين جوانان از نتايج برگزاري اين گونه نمايشگاهها است.
مديركل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي، به برگزاري نمايشگاههاي منطقهاي اشاره كرد و گفت: نمايشگاههاي منطقهاي در رده بعدي قراردارد و از نمايشگاههاي سراسري كوچكتر است.
وي با بيان اين كه در شش ماه اول سال جاري چهار نمايشگاه منطقهاي در كشور برگزار شده است، افزود: در نمايشگاههاي منطقه اي، يك استان با حضور استانهاي هم جوار خود اقدام به برگزاري نمايشگاه كرده و بين ۶تا ۱۰ استان در آن حضور مييابد.
كيايي اظهار داشت: استاني كه توان برگزاري نمايشگاه سراسري ندارد، مكلف به برگزاري نمايشگاه منطقهاي است.
وي در مورد برگزاري نمايشگاههاي استاني نيز گفت: اين دسته از نمايشگاه ها نيز در رده بعدي نمايشگاههاي منطقهاي است و هر استان موظف است در طول هر ماه با همكاري شهرستانهاي زيرمجموعه خود، حداقل يك نمايشگاه استاني برگزار كند.
به گفته مديركل دفتر حمايت از توليد و بازرگاني صنايع دستي، سازمان ميراث فرهنگي از هر سه نوع نمايشگاه سراسري، منطقهاي و استاني از محل اعتبارات دولتي حمايتهاي مالي ميشود.
كيايي توضيح داد: تامين هزينه حضور هنرمندان در نمايشگاه ازجمله اسكان و پذيرايي، تبليغات و ارايه غرفههاي رايگان از جمله حمايتهايي است كه از هنرمندان، صنعتگران و به طور كلي صنايع دستي كشور انجام ميشود.
وي افزود: ويژگي اين نمايشگاهها اين است كه، صنعتگران از دستاوردهاي جديد، تكنيكهاي ويژه تنوع محصولات و سليقه مشتري كه در نهايت منجر به اصلاح سطح توليد و ارتقاي سطح فروش ميشود، آگاهي بيشتري مييابند.
به گفته كيايي، با پرداخت يارانههاي دولتي به هنرمندان و صنعتگران شركت كننده در نمايشگاه ها، قيمت تمام شده صنايع دستي كاهش يافته و در نتيجه فروش افزايش مييابد.
هشتمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي كشور، كه از سوي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كه روزدوشنبه آغاز بكار كرد، دهم آبان ماه به كار خود پايان ميدهد.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]