واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «محمدرضا تقيدخت» در مراسم يادبود «قيصر امينپور»شعر قيصر را مانند او دفن نكنيم
گروه ادب: دريغ اصلي امروز ما تمامي آرزوهايي است كه با مرگ قيصر با او دفن شدند و اميدوارم با شعر و ميراث او مانند او برخورد نكنيم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) مراسم يادبود مرحوم «قيصر امينپور» شب گذشته 6 آبان باحضور اهالي قلم و نويسندگان از جمله «جواد محقق»، «حميدرضا شكارسري»، «محمدرضا تركي»، «سليم نيساري» و «سيد اكبر ميرجعفري» در محل دائمي سراي اهل قلم برگزار شد.
در اين مراسم «جواد محقق» شاعر و يكي از دوستان قيصر امينپور كه اجراي مراسم را بر عهده داشت با بيان اينكه مرحوم «قيصرامينپور» داراي شخصيتي با چندين جنبه و وجه گوناگون است، گفت: براي ديدن امينپور بايد تمام حوزههايي را كه او در آن فعال بوده، اعم از شعر، نثر، نقاشي و خطاطي و حتي داستان كوتاه بهطور مجزا بررسي كرد.
«محمدرضا تقيدخت» پژوهشگر نيز در اين مراسم با بيان اينكه فضيلت مانند پارههاي حكمت است كه ميتوان آن را آموخت، اما در كنارهم قراردادن آنها و حفظ اين پارهها امري بسيار دشوار خواهد بود ادامه داد: مهمترين سئوالي كه بايد در ارتباط با «قيصر» به آن پاسخ گفت اين است كه چرا او به اين حد داراي محبوبيت شده كه دليل آن همانا نگاه داشتن پارههاي فضيلت كسبشده توسط وي در نزد خويش است.
تقيدخت گفت: بايد توجه داشت كه قيصر تكهتكه اين فضايل را به دست آورده بود و بايد در بررسي و بهرهمندي از زندگاني او هركس به فراخور وجود خود از قسمتي از آن بهره ببرد.
وي در ادامه روزمره نبودن را از مهمترين ويژگيهاي قيصر امينپور دانست و افزود: او خارج از نفوذهاي روزانه زندگي بر ما از روزمرگي فراركرده بود و او بهدور از همه آن چيزي ازروزمرگيها كه امروزه ما را به خود وابسته كرده است، زندگي ميكرد.
تقيدخت افزود: اگر كسي حتي پس از مرگ خود نيز انساني متعالي بود داراي اهميت بالايي است، زيرا اين بهمعني تعالي زندگي فرد است.
«سيداكبر ميرجعفري» از مؤلفان كتابهاي درسي نيز در اين مراسم با بيان اينكه قيصر امينپور فردي است كه داراي بيشترين حجم شعر در كتابهاي درسي است، بيان كرد: مهمترين دليل حضور پررنگ امينپور در كتابهاي درسي وجود كمترين مشكل دانشآموزان و معلمان در مواجه با شعر امينپور است.
او ادامه داد: امينپور مدعي تئوريهاي جديد در شعر معاصر نبود، اما توانست تمامي تئوريها و تجربههاي گذشته ادبيات را به زبان امروزي بيان كند.
«حميدرضا شكارسري» نيز دراين مراسم با بيان اينكه شعر قيصر و حضور آن در بطن انقلاب انكار ناشدني است و وي از چهرههاي شاخصي است كه شعر انقلاب و دفاع مقدس را شكل داد، گفت: در شعر قيصر دو دوره را مشاهده ميكنيم، يكي دوره قبل از جنگ و در شعر او گفتمان ديني قالب شده و «من» اجتماعي بر جريان شعرش حاكم بود و نيز گفتمان صراحت و در اين دوره بازسازي قواعد شعر كلاسيك به فرمي جديد به خوبي قابل مشاهده است؛ اما در دوره دوم شعر او زبان شعر به من فردي نزديك ميشود.
وي در پايان اظهار كرد: قيصر در طول حيات ادبي خود هيچگاه شكل سنتي شعر را فراموش نكرد و در كمال صراحت و در شيوههايي گاه كلاسيك و گاه مدرن به صراحت به بيان پرداخته است.
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]