واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا: خروجي اتاق فكر دانشجويي – حوزوي بايد تصميمسازي براي مسوولان باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا، دربارهي ضرورت تشكيل اتاق فكر دانشجويي – حوزوي، گفت: خروجي اتاق فكر دانشجويي – حوزوي بايد تصميمسازي براي مسوولان باشد.
زينب تاجيك در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به صحبتهاي امام (ره) مبني بر اينكه دانشگاه مبدا تحولات است و اگر دانشگاه اصلاح شود كشور نيز اصلاح ميگردد، اظهار كرد: اگر قرار است كه اصلاح كشور و جامعهي امروزي ما در مكاني مثل دانشگاه تحقق پيدا كند و اين تحقق به دست دانشجو صورت بگيرد تشكيل اتاق فكر در چنين دانشگاه و چنين محيطي با نگاه اصلاحگرايانه باعث تعالي و رشد فضاي دانشجويي و دانشگاهي و حتي حوزوي ميشود و بنابراين وقتي كه اين محيط تعالي پيدا كند، خيلي از مشكلات جامعه هم حل ميشود.
وي با بيان اينكه در اين تاثيرگذاري شرطها و مواردي هم لازم است كه بايد مدنظر قرار داده شود، گفت: با توجه به اينكه تشكيل اتاق فكر استفاده از تجربيات گذشتگان و وسيعتر شدن افق ديد دانشجو براي درك مسائل و تحليل مطالب است خروجي آن هم بايد تصميمسازي باشد تا اين تصميمسازي بتواند مشكلات جامعه را در همه ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي حل كند، اما اگر دانشجو هم بخواهد خود هم تصميمساز و هم تصميمگيرنده باشد چنين امري با ماهيت دانشجويي در تضاد است زيرا بنابر گفتهي مقام معظم رهبري دانشجو تصميمساز است و نه تصميمگيرنده.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه فضاي تشكلهاي دانشجويي و محيط دانشگاه محل تضارب آرا و ديدگاههاست، اظهار داشت: با توجه به اينكه تشكيل اتاق فكر در در تشكلهاي مختلف دانشجويي با ديدگاههاي مخالف و موافق همراه است، اگر تشكلهاي دانشجويي ما بر آن پويايي و تحرك رسيده باشند يعني يكسري افراد را به عنوان نخبهپرورش داده باشند دغدغهمند بوده و طرح و ايده داشته باشند و اگر تشكلهاي ما نخبههاي خود را شناسايي كرده و باز دربارهي مسائل جامعهي بين اعضاي آن وجود داشته باشد در اين صورت اتاق فكر ميتواند در حل مشكلات موثر بوده و تصميمساز باشد.
تاجيك افزود: با توجه به اينكه در حال حاضر خيلي از تشكلهاي ما هنوز به پويايي و تحرك لازم نرسيدهاند و هنوز در شناخت اعضاي تشكل خود ماندهاند، تشكيل اتاق فكر ميتواند كيفيت مطلوبي داشته باشد و فقط نامي بر جا ميگذارد و خروجي ندارد.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا در ادامه، تاكيد كرد: اگر ميخواهيم كه اتاق فكر ما كيفيت مطلوبي داشته باشد و مشكلات را حل كند اول از همه بايد مشكلات در دانشگاه خودمان حل شود و راهحلي براي مطالبه و خواسته دانشجويان پيدا كنيم و تشكلهاي ما به آن پويايي و تحرك رسيده باشند.
وي با بيان اينكه از مسايلي كه در جامعه كمرنگ شده وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: بنابراين، اين اتاق فكر ميتواند مانعي باشد براي اينكه دين حوزويان در كنار علم بچههاي دانشجو قرار بگيرد.
تاجيك وحدت حوزه و دانشگاه را طبق فرمايش مقام معظم رهبري وحدت اهداف بيان كرد و گفت: يعني هنگامي كه اهداف افراد حوزه و دانشگاه در كنار هم قرار ميگيرد ميتواند رسيدن به جامعهاي را رقم بزند كه زيربناي آن اهداف متعالي اسلامي است. در واقع جامعهاي پيشرفته است كه در حركت به سوي ارزشها الگوي جوامع ديگر باشد چون وحدت حوزه و دانشگاه به معناي حركت پا به پاي علم و دين است كه تشكيل چنين اتاق فكري به اين امر كمك ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه حمايت مسوولين نبايد به معني دخالت باشد، بيان كرد: نقش مسوولين بايد در حاشيه اتاق فكر باشد نه در متن و محتواي آن. در واقع حرف اصلي اين است كه اگر چنين اتاق فكري بخواهد تشكيل شود به حمايت مسوولين نياز است كه در اين امر ديد مسوولين به دانشجو مهم است.
اين فعال دانشجويي با بيان اينكه اگر فرياد بر حق دانشجو نباشد شايد آن مسوول براي هميشه به خواب برود، گفت: اگر چنين شناختي از دانشجو براي مسوولين ايجاد نشود، دانشجو ابزار شده و بلندگوي خواستههاي مسوولين ميشود كه در اين صورت ابتدا بايد اتاق فكري براي مسوولين شكل بدهيم كه نسبت به دانشجو شناخت پيدا كنند.
تاجيك با اشاره به يكسري از مانعتراشيها از طرف مسوولين، گفت: دانشجويي كه در انجمن اسلامي و خط مقدم يك دانشگاه فعاليت ميكند هنوز شناخته نشده و برخي مسوولان دانشگاهي كه به انقلابي بودن و اينكه زمان جنگ حضور داشتهاند افتخار ميكنند نميپذيرند كه من هم به عنوان يك دانشجوي اسلامي در چنين شرايطي در حال مبارزه هستم.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا، با بيان اينكه در زمان جنگ امام (ره) به جوانان اعتماد كردند و جنگ را به دست آنها سپردند، اظهار عقيده كرد: ولي امروز چنين شناختي از دانشجو بين مسوولين ما وجود ندارد و در واقع اگر چنين اعتماد و شناختي نباشد، تشكيل آن اتاق فكر هم هيچ نتيجهاي ندارد.
وي دربارهي پيشزمينههاي تشكيل اتاق فكر، گفت: در اين خصوص مهمترين پيشزمينه عمل كردن مسوولين به حرفهايي است كه ميزنند و نبايد حمايت از دانشجويان فقط لغلغهزبان شود چون تشكيل اتاق فكر آزادي براي دانشجو است كه بتواند هر موضوعي را مطرح كند.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه الزهرا، با تاكيد بر اينكه خروجي اتاق فكر بايد طبق نظام جمهوري اسلامي باشد، گفت: اتاق فكر ميتواند در امر نخبهپروري سياسي هم موثر باشد از اين طريق كه دانشجو با شركت در اتاق فكر وادار به مطالعه در موضوعات مختلف ميشود.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]