واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير نيرو: بارندگيهاي حاصل از باروري ابرها در استان گيلان بيسابقه بود نرخ آب و برق تا پايان سال تغيير نميكند 6درصد بيشتر از پارسال برق توليد كرديم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
بارندگيهاي ناشي از باروري ابرها كه در خرداد و تيرماه امسال در استان گيلان اتفاق افتاد، كم سابقه و حتي بيسابقه بود.
سيد پرويز فتاح - وزير نيرو - در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره وضعيت باروري ابرها در استانهاي شمالي و اينكه آيا در استان مازندران اين طرح صورت گرفته يا خير؟ با بيان مطلب فوق گفت: طرح باروري ابرها در استان گيلان انجام شده كه در آن جا بسيار موثر بوده؛ به طوري كه بارندگي در استان گيلان بيسابقه بوده است.
وي افزود: ما دو فروند هواپيما داريم كه مسلط به تجهيزات باروري ابرهاست كه امسال يكصد و اندي پرواز انجام داد و مسوولان استان گيلان هم بر افزايش بارندگي حاصل از اين طرح اذعان دارند و اگر اين طرح صورت نميگرفت، در محصول برنج با ضرر مضاعف روبهرو شديم.
او ادامه داد: چون طول استان مازندران زياد است، غير از غرب اين استان نميتوانستيم از طرح باروري استفاده كنيم، ولي تقاضاي هر دو استان اين است كه ايستگاه باروري ابرها در استانها استقرار يابد كه البته به تناسب هزينه آن داراي دستاوردهاي بالايي است.
** نرخ آب و برق تا پايان سال تغيير نميكند
او كه در يك نشست خبري سخن ميگفت، در مورد افزايش تعرفه آب و برق گفت: ما براي سال 1387 از نظر مصوبات مجلس تعرفههاي جديدي را نميتوانستيم در آب و برق اعمال كنيم، چرا كه از سال 1383 دولت تعرفههاي برق را عهدهدار شد و امسال دولت لايحهاي براي افزايش نرخ آب و برق به مركز نداده و تا آخر امسال تعرفهها مطابق سال گذشته است.
وي توضيح داد: در تابستان چون مصرف بيشتر است و قيمتها پلكاني، لذا مشتركان فكر ميكنند كه قيمتها بالا رفته است، در صورتي كه قيمتها همانند سال گذشته است. به طور مثال اگر مشتركي در تهران بيش از هزار و 500 كيلووات برق مصرف كند، بهاي تمام شده آن را ميپردازد، نه بهاي يارانهاي.
به گفته او اين موضوع از مصوبات مجلس است، ولي اگر مشترك كمتر از 700 كيلووات ساعت مصرف كند، همان مبلغي را پرداخت خواهد كرد كه سال گذشته ميپرداخت و اگر غير از اين بوده ما مسوول آن هستيم.
** رشد 6درصدي توليد نسبت به سال گذشته و تامين 98.7 درصد برق مصرفي
وي ادامه داد: بخشي از كمبود را از طريق واردات جبران كرديم و نتيجه اينكه 98.7 درصد مصرف برق كشور را تامين كرديم و 1.3 درصد باقيمانده به صورت خاموشي خود را نشان داد.
به گفته او از اول مهرماه اعمال خاموشيها محدود شده و از هفته جاري برنامه زمانبندي براي خاموشيها را اعلام نميكنيم.
وي ادامه داد: تابستان اعلام كرديم كه رشد مصرف انرژي 8 درصد است و در حال حاضر با خنك شدن هوا اين آمار 7.35 درصد است و پيشبيني ميكنيم كه برنامه توليد و مصرف براي نيمه دوم سال هم به همين صورت ادامه پيدا كند؛ يعني مثل سالهاي گذشته توليد و مصرف با هم برابر باشد.
** تامين برق كشور همچنان بر دوش واحدهاي حرارتي است
وزير نيرو در مورد آخرين وضعيت توليد و مصرف گفت: شب گذشته 28 هزار و 400 مگاوات برق توليد كرديم و 900 مگاوات هم در شبكه ذخيره داريم. در هفتههاي آينده هم روال به همين صورت خواهد بود و تامين برق كشور همچنان بر دوش واحدهاي حرارتي است.
وي در مورد وضعيت اخير بارندگي در استانهاي كشور گفت: بارندگي طي چند روز گذشته در شمال و شمال غرب خوب بوده، ولي درحوزههاي برقآبي تاثير چنداني نداشته است. رييس سازمانهواشناسي نيز گزارش مبسوطي در مورد پيشبينيهاي آب و هواي كشور اعلام كرده كه مطابق آن براي منابع آبي كشور برنامهريزي ميكنيم، ولي اگر دانشگاهيان و رسانهها پيشنهاد ديگري در اين زمينه دارند، ما ميپذيريم.
** وضعيت بارندگي 6 استان كشور راضيكننده نيست
او وضعيت بارندگي شش استان گلستان، سمنان، خراسان رضوي، خراسان شمالي، چهارمحال بختياري و ايلام را زير نرمال و دو استان بوشهر و اردبيل را بالاي نرمال و 16 استان ديگر را نرمال دانست.
فتاح در ادامه با بيان اينكه در سال آبي 1388 ـ 1387 آب شرب و صنعتي كشور را به طور كامل تامين خواهيم كرد، پيشبيني كرد كه 25درصد از آبهاي مربوط به كشاورزي از طريق منابع آب سطحي تامين نشود.
وي درباره وضعيت سوخت امسال نيروگاهها و تامين آن توسط وزارت نفت گفت: در حال حاضر سوخت خانگي به حدي نرسيده كه ما تحت تاثير قرار گيريم، ولي هرچه سرما بيشتر شود، ميزان مصرف هم بيشتر ميشود. البته در مورد سوخت مايع، ذخيره سوخت مازوت 93 درصد و گازوييل 90 درصد است و همچنان كه قول داديم تا نيمه آبانماه 100 درصد اين مخازن پر خواهد شد.
وي علت نداشتن ذخيره برق در شبكه را تعميرات نيروگاهي دانست وافزود: برنامهريزي كرده بوديم كه تا پايان امسال هزار و 800 مگاوات واحدهاي جديد را وارد مدار كنيم و با تعاملاتي كه با دولت ومجلس داشتيم، اين عدد را به دو هزار 500 مگاوات رسانديم و ظرف شش ماه آينده بايد آن را وارد مدار كنيم.
** اظهار تاسف از تبليغات منفي انجام شده درباره لامپهاي كممصرف
او با اظهار تاسف در مورد تبليغات منفي درباره لامپهاي كممصرف گفت: دولت براي اولين بار 100 ميليارد تومان براي عرضه لامپ كم مصرف در كشور هزينه كرده و اين لامپها تا زماني كه شكسته نشوند، هيچ خطري ندارند و تا پايان سال 40 ميليون شعله لامپ به بازار عرضه خواهد شد.
فتاح گفت: شاخص مصرف آب در شهر بزرگ تهران در امسال و سال گذشته نزديك به هم است و اين نشانه همكاري خوب مردم در صرفهجويي و استفاده بهينه از آب است، چرا كه در شهر تهران بيشترين مصرف آب مربوط به آب شرب است.
انتهاي پيام
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]