واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ظرفيت نيروگاههاي كشور تا پايان امسال ۲۵۰۰مگاوات افزايش مييابد
اقتصاد. نيرو. فتاح
وزير نيرو از افزايش ۲۵۰۰مگاواتي ظرفيت نيروگاههاي كشور در نيمه دوم سال جاري خبر داد و گفت: از ابتداي فروردين تا پيك مصرف سال ۸۸نيز ۱۷۰۰ مگاوات ظرفيت جديد نيروگاهي وارد مدار توليد ميشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، سيدپرويز فتاح روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، ايجاد اين ميزان ظرفيت جديد را در كمتر از يك سال كار سنگيني دانست و افزود: با اين وجود، وزارت نيرو تلاش خود را براي تحقق اين هدف به كار گرفته است.
وزير نيرو سپس مجموع توليد برق كشور را از ابتداي امسال تاكنون ۱۳۶ ميليارد كيلووات ساعت اعلام كرد و گفت: اين ميزان در مقايسه با دوره مشابه پارسال شش درصد افزايش يافته است.
فتاح در ادامه نياز مصرف را در اين مدت با ۷/۳۵درصد رشد نسبت به زمان مشابه پارسال ۱۳۹ميليارد كيلووات ساعت عنوان كرد و افزود: بخشي از ما به التفاوت توليد و مصرف برق از طريق واردات تامين و بخشي ديگر به صورت خاموشي جبران شده است.
وزير نيرو در مجموع ميزان تامين مصرف برق كشور را از ابتداي امسال تاكنون ۹۸/۷درصد اعلام و تصريح كرد: فقط ۱/۳درصد نياز برق كشور تامين نشد و به صورت خاموشي اعمال شد.
وي با بيان آنكه براساس وعده داده شده، خاموشيها تقريبا از نيمه دوم مهرماه امسال متوقف و از ابتداي آبان ماه جاري جدول خاموشي ارايه نشده است، ابراز اميدواري كرد: در ماههاي آينده نيز مشكلي از نظر تامين برق مورد نياز كشور ايجاد نشود.
به گفته وزير نيرو ، ميزان توليد و مصرف برق در كشور هم اكنون برابر است و تنها دغدغه وزارت نيرو وضعيت نيروگاههاي برق آبي است وتوليد برق اين نيروگاهها به گونهاي است كه مشكلي از وزارت نيرو حل نميكند.
فتاح مجموع توليد نيروگاههاي برق آبي كشور را در زمان حاضر كمتر از ۷۰۰مگاوات اعلام كرد و گفت: مصرف شب گذشته برق در كشور ۲۸هزار و ۴۰۰ مگاوات ثبت شده و حدود ۹۰۰مگاوات نيز در شبكه ذخيره وجود داشت.
وزير نيرو پيش بيني كرد: وضعيت توليد و مصرف برق در نيمه دوم سال جاري نيز مطابق وضعيت كنوني باشد.
وي همچنين استفاده بيشتر از ظرفيت نيروگاههاي برق آبي را مستلزم بارندگي در كشور دانست و افزود: اگرچه در چند روز گذشته بارشهاي خوبي در شمال غرب و غرب كشور صورت گرفته ، اما اين بارندگيها تاثيري در حوزه هاي كارون، دز و كرخه كه نيروگاههاي مهم برق آبي محسوب ميشوند، نداشته است.
فتاح در ادامه با اشاره به جديدترين تحليلها و پيش بيني وضعيت آب و هواي كشور، تصريح كرد: اگرچه پيش بينيهاي اوليه اميدواركننده بود ، اما اكنون دغدغه ما بيشتر شده است . زيرا تازهترين پيش بينيها بيانگر تداوم خشكسالي در ماههاي آينده است.
به گفته وي، براساس اين پيش بيني ها، وضعيت مناسبي براي حوزه آبريز كارون بزرگ كه از نظر تامين آب و برق نقش تعيينكننده اي دارد، انتظار نمي رود .
وزير نيرو در ادامه اظهار داشت: پيش بينيها نشان ميدهد بارندگي در استانهاي گلستان، سمنان، خراسان رضوي و شمالي، چهار محال و بختياري و ايلام زير وضعيت نرمال (طبيعي) خواهد بود.
فتاح افزود: با توجه به وضعيت موجود، فعاليت ستاد خشكسالي همچنان ادامه خواهد داشت.
وي سپس حجم آب موجود در پشت سدهاي كشور را هم اكنون ۹/۵ميليارد متر مكعب اعلام كرد و گفت: اين ميزان در زمان مشابه پارسال ۱۴/۵ميليارد متر مكعب بود.
به گفته وزير نيرو، براساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته و با توجه به وضعيت موجود، وزارت نيرو در تلاش است تمام آب مورد نياز مصارف شرب و صنعت را در سال آبي ۸۷ -۸۸از منابع آبي شامل آبهاي سطحي و مخازن تامين كند.
فتاح در ادامه با اشاره به وضعيت مصرف آب شرب در تهران بزرگ به عنوان شاخص مصرف آب در كشور، گفت: از ابتداي سال جاري تا روز گذشته ۶۱۱ميليون متر مكعب آب در تهران بزرگ مصرف شد كه اين ميزان در دوره مشابه سال گذشته ۶۰۹ميليون متر مكعب بود.
وي اين ميزان رشد مصرف آب در تهران بزرگ را مناسب و بيانگر صرفه جويي شهروندان دانست و از همراهي و همكاري آنان قدرداني كرد.
به گفته فتاح ، اين همكاري در ساير شهرهاي بزرگ بويژه جنوب كشور نيز صورت گرفته است.
وزير نيرو سپس با اشاره به اهميت آب در زندگي، توجه بيشتر دولت و مجلس به موضوع آب و تامين اعتبارات لازم براي اين بخش را خواستار شد و گفت:
مجموع اعتبارات بخش آب در سال جاري ۳۵تريليون ريال است كه دولت در ابتداي سال اعلام كرده بود ۷۰درصد از اين ميزان را تخصيص ميدهد ، اما در نشست شب گذشته هيات دولت با استانداران، رييس جمهوري اين ميزان را به ۸۰ درصد افزايش داد.
به گفته وي، تقاضاي وزارت نيرو براي سال آينده ۲برابر اعتبارات سال جاري است و اميدواريم باتوجه به تداوم خشكسالي دستكم اين ميزان اعتبار براي بخش آب منظور شود.
فتاح در پايان از افزايش سهم بخش خصوصي براي ايجاد نيروگاهها در كشور از سال آينده خبر داد و افزود: در مجموع تاكنون براي احداث ۲۱هزار مگاوات نيروگاه با بخش خصوصي توافقنامه امضا شده و بخشي از آن به قرارداد تبديل شده است و از سال آينده سهم بخش خصوصي از نظر سرمايهگذاري و توليد برق در كشور از سهم دولت فراتر خواهد رفت.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]