واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخنگوي وزارت خارجه (مشروح):تجديدنظر غرب در مواجه با تروريسم/ موضع ما درباره كوزوو مشخص است
حسن قشقاوي با اشاره به تشديد رويكردهاي دوگانه كشورهاي غربي در مواجهه با گروههاي تروريستي از جمله منافقين، گروهك ريگي يا القاعده به انتقاد از تجديدنظر غرب در مواجهه با اين پديده پرداخت و گفت: به هر حال اين شتري است كه ممكن است در خانه هر كس بخوابد اما حمايت غرب از گروههاي تروريستي هيچ توجيه منطقي ندارد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه پيش از ظهر امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي با اشاره به سفر امروز دبير كل شوراي همكار خليج فارس به كشورمان هدف اصلي انجام اين سفر را تعميق مناسبات جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي حوزه خليج فارس در ابعاد مختلف به ويژه مسائل اقتصادي عنوان كرد.
ابعاد سفر العطيه به تهران
قشقاوي افزود: پيشنهادات ايران در اجلاس دوحه جهت گسترش همكاري هاي اقتصادي از محورهاي اصلي مذاكرات العطيه و همكارانش در دبيرخانه شوراي همكاري خليج فارس با مقامات ايراني خواهد بود.
غرب در مواجهه با تروريسم تجديدنظر كرده است
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور با اشاره به اخبار منتشر شده مبني بر احتمال حذف نام يكي از سركردگان گروه تروريستي القاعده از فهرست گروه هاي تروريستي نسبت به تجديد نظر غرب در مواجهه با پديده تروريسم هشدار داد.
وي ادامه داد: به نظرمي رسد امروز غربيها نوعي تجديد نظر را در اساس برخوردهايشان با گروه هاي تروريستي و تروريست ها اعمال كرده اند و بر خلاف شعارهاي سابقشان امروز ضمن ملاقات و گفتگو با گروه هاي افراطي در كشورهاي مختلف از جمله افغانستان با تروريست هاي ديگر نيز مذاكره مي نمايند.
قشقاوي همچنين با اشاره به حمايت هاي پنهان و آشكار كشورهاي غربي از گروهك هاي تروريستي همچون گروهك ريگي و منافقين گفت: در حالي كه دشمني اين گروه ها با ملت ايران كاملا آشكار است برخي از تلويزيون هاي وابسته به قدرت هاي غربي تلاش خود را جهت رسميت بخشيدن به فعاليت هاي اين گروهك ها متمركز كرده و به تبليغ آنها مي پردازند.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين اظهار داشت: مجموع رفتارهاي غرب حكايت از نوعي تجديد نظر در مبارزه با تروريسم و بازي سياسي با برگ تروريست ها دارد كه قطعا سودي به حال آنها نخواهد داشت.
وي تصريح كرد: بدون شك ميدان دادن به گروهك هاي تروريستي اقدامي اشتباه است كه به سود هيچ كس نخواهد بود؛ مماشات با اين گروه ها قطعا مثبت نيست و علاوه بر آنكه ناقص قطعنامه هاي سازمان ملل متحد است تمام ادعاهاي آنها پس از وقايع 11 سپتامبر را زير سئوال مي برد.
سفر شخصيتهاي مختلف به ايران طبيعي است
قشقاوي درباره احتمال سفر ادريس بارزاني به كشورمان نيز افزود: ديدار مقامات و شخصيت هاي عراقي اعم از كرد، شيعه، اهل سنت و ساير گروه هاي سياسي اين كشور با مقامات ايراني امري كاملا طبيعي است و در چارچوب سياست ارتباط گسترده با تمام جريانات كشورهاي همسايه ما صورت مي گيرد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي سياست جمهوري اسلامي ايران در اين چارچوب را موفقيت آميز توصيف كرد و گفت: تهران همواره ميزبان مقامات كنوني و سابق كشورهاي مختلف است و در همين چارچوب امروز ظهر اميل لحود رئيس جمهور سابق لبنان به تهران وارد خواهد شد.
شتري كه در خانه همه ميخوابد!
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر، درباره دعوت سناتورهاي ايتاليايي از سركرده گروهك منافقين، ضمن تقبيح اقدام برخي كشورهاي غربي در خصوص اين گروهك تروريستي از ابلاغ اعتراض رسمي ايران به اين كشور خبر داد.
قشقاوي با تاكيد بر اينكه حمايت گروههاي تروريستي به سود هيچكس نيست افزود: همانطور كه اين كشورها نيز به خوبي مي دانند هيچ تغييري در ماهيت گروهك تروريستي منافقين ايجاد نشده و لذا هيچ محملي براي حمايت از آنها وجود ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه مواجهه با گروههاي تروريستي به مثابه شتري است كه كنار در خانه هر كس مي خوابد حمايت از اين گروهها را غير منطقي دانست و تصريح كرد كه در اين خصوص براي اقدام كشورهاي اروپايي هيچ توجيهي وجود ندارد.
موضع ما درباره استقلال كوزوو مشخص است
قشقاوي در پاسخ به ديگر سئوال خبرنگار مهر كه با اشاره به تقدير اخير رئيس مجلس صربستان از سفير كشورمان در بلگراد در خصوص موضع تهران درباره استقلال كوزوو، موضع نهايي ايران در اين باره را جويا شد، بر مشخص بودن موضع كشورمان در قبال اين مسئله تاكيد كرد.
وي بدون اشاره به برداشت رئيس مجلس صربستان مبني بر حمايت ايران از موضع كشورش در خصوص كوزوو، افزود: در خصوص تحولات صربستان و مسئله كوزوو اتفاق تازه اي رخ نداده و موضع ما نيز همان است كه همگان در جريان آن بوده و هستند.
حمله اخير آمريكا به سوريه محكوم است
سخنگوي دستگاه ديپلماسي همچنين حمله اخير بالگردهاي آمريكايي به بخشهايي از خاك سوريه را كه باعث كشته و زخمي شدن تعدادي از مردم بيگناه شده بود به شدت محكوم كرد.
قشقاوي ادامه داد: متاسفانه در جريان اين حمله بسياري از بيگناه از جمله كودكان و بعضا اعضاي يك خانواده كشته شده اند كه ما در اين زمينه هر گونه تجاوز نظامي و نقض حاكميت كشورها كه به كشتار افراد بيگناه منجر شود را محكوم كرده و اعلام مي كنيم چنين مسائلي برايمان قابل قبول نيست.
درباره مواضع نامزدهاي آمريكاييها موضعي نداريم
وي در ادامه سخنانش نسبت به مواضع اخير باراك اوباما كه ايران را مهمترين چالش سياست خارجي ايالات متحده خوانده بود، واكنش نشان نداد و گفت: به هر حال اين روزها روزهاي تشديد تبليغات مرتبط با انتخابات رياست جمهوري آمريكاست وما نيز هيچ موضع خاصي درباره كانديداهاي حاضر در ميدان رقابت هاي اين انتخابات و مواضع آنها نداريم.
سخنگوي وزارت خارجه خاطر نشان كرد: به نظر ما انتخاب رئيس جمهور آمريكا بر عهده مردم آن كشور است اما آنچه به ما مربوط مي شود اينكه بايد درانتظار اتخاذ مواضع عملي از سوي رئيس جمهور آتي آمريكا باشيم و ببنيم آيا حقيقتا منافع ملت ايران از سوي او به رسميت شناخته مي شود يا خير؟
قشقاوي اعلام كرد كه رئيس جمهور آينده آمريكا بايد تكليف كشورش با حقوق ملت ايران و منافع آنها را روشن كند چرا كه برغم تبليغات گسترده مردم ايران در عمل با اقدامات خصمانه واشنگتن مواجه شده اند.
تكذيب دريافت نامه محرمانه از واشنگتن
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشور همچنين اخبار منتشر شده مبني بر ارسال نامه محرمانه از سوي آمريكا براي كشورمان را تكذيب كرد و گفت: هيچ نامه محرمانه اي به دست ما نرسيده است.
وي با انتقاد از سياست هاي دوگانه ايالات متحده در قبال ملت ايران تحريم يك شركت روسي را نمايانگر بي پايه بودن مخالفت ها با فعاليت هاي هسته اي كشورمان دانست و افزود: در حاليكه پس از صدور قطعنامه اخير شوراي امنيت نمايش مانور وحدت از سوي 1+5 در دستور كار قرار گرفت اما تحريم شركت هاي عضو گروه همين كشورها در عمل بي پايه بودن شعاع اتفاق نظر عليه ايران را به جهانيان نشان داد.
علت لغو سفر آيتالله شاهرودي به مسكو
قشقاوي در بخش ديگري از سخنان خود درباره علت لغو سفر آيت الله شاهرودي به روسيه گفت: قرار بود در اين سفر موافقتنامه قضايي بين وزراي دادگستري دو كشور امضا شود كه با توجه به عدم آمادگي اين موافقتنامه بنا شد سفر با زمان فراهم شدن زمينه هاي لازم به تعويق بيفتد.
سفر مرندي به مصر و عدم ارتباط با مسائل دوجانبه
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران ارتباط سفر اخير دكتر عليرضا مرندي به مصر براي بررسي مسائل دو جانبه را تاييد نكرد و گفت: البته دكتر لاريجاني در پي تشديد محاصره غزه تحرك خوبي را در رايزني با كشورهاي مختلف آغاز كردند و در اين چارچوب علاوه بر تماس هاي تلفني ديدارهاي حضوري خوبي هم با همتايان پارلماني ايشان صورت گرفت.
وي ادامه داد: در واقع مجلس شوراي اسلامي تلاش بسياري كرد تا از هر ظرفيتي براي رفع محاصره غزه استفاده كند كه از جمله آن سفر اخير دكتر مرندي به قاهره براي حضور در اجلاس بهداشت جهاني بود كه در حاشيه آن نيز فرصتي براي ديدار با مقامات مصري و ابلاغ پيام شفاهي رئيس مجلس شوراي اسلامي به آنها فراهم شد.
قشقاوي تاكيد كرد: در خصوص همكاري هاي دو جانبه ايران و مصر تحول جديدي رخ نداده و همان روند عادي سابق ادامه دارد.
دستگيري شهروند ايراني - آمريكايي در تهران
سخنگوي وزارت خارجه درباره اخبار منتشر شده از سوي رسانه هاي غربي در خصوص بازداشت يكي از شهروندان ايراني - آمريكايي اظهار داشت: نهادهاي ذيربط پيگير موضوع بازداشت اين فرد هستند اما هنوز خبر نهايي در اين خصوص به وزارت خارجه ابلاغ نشده است.
وي ابراز اميدواري كرد كه با تداوم پيگيري ها دراين زمينه هر چه زودتر اطلاعات لازم جهت تنوير افكار عمومي در اين زمينه منتشر گردد.
مقايسه ايران و آمريكا اشتباه است
قشقاوي در پاسخ به سئوال يكي از خبرنگاران ديگر كه با اشاره به مواضع اخير كاندوليزا رايس از وجود تحليلي مبني بر اينكه گويا امروز كشور عراق بين قيچي ايران و آمريكا قرار گرفته! سخن گفت، افزود: به هر حال هر كس تحليل خود را دارد اما آنچه مشخص است اينكه همسايه نمي تواند نسبت به سرنوشت همسايه خود بي تفاوت باشد و اين اصلي شناخته شده و قطعي در روابط بين الملل و اصول ديپلماتيك است.
سخنگوي وزارت خارجه با تاكيد بر اينكه همكاري ايران با عراق از سوي هيچ كس حمل بر دخالت نمي شود، ادامه داد: در اين زمينه مسئله ايران با آمريكا دو موضوع كاملا متفاوت و جدا از هم است و موقعيت ما به عنوان همسايه عراق با موقعيت آمريكا به عنوان اشغالگر اين كشور كاملا متفاوت است و مقايسه ما با يكديگر در اين مورد كاملا اشتباه است.
شان شخصيتهاي عالي نظام فراتر از وزارت خارجه است
وي در پاسخ به سئوالي ديگر مبني بر اينكه آيا ياسر رفسنجاني، رئيس دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام كه اخيرا به عراق سفر كرده، پس از بازگشت به اين سفر گزارش از ديدارهاي خود را به وزارت خارجه نيز ارائه مي كند؟ گفت: شان قانوني شخصيت هاي نظام در حد رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و روساي سه قوه فراتر از وزارت خارجه بوده و قطعا مواضع آنها در هماهنگي كامل با مجموعه ديپلماتيك كشور است.
قشقاوي تصريح كرد: بدون شك در حوزه هايي همچون عراق هر گونه تشريك مساعي و هماهنگي در چارچوب كلي هماهنگي با استراتژي جامع نظام وجود دارد و اين قبيل مسائل به هيچ وجه موضوع جداگانه اي از اقدامات دستگاه ديپلماسي كشور نيست.
سفر مشايي به آمريكا با هماهنگي وزارت خارجه
سخنگوي وزارت خارجه درباره سفر اخير اسفنديار رحيم مشايي به آمريكا نيز گفت: آمريكا پانزدهمين كشوري است كه اجلاس ايرانيان خارج از كشور در آن برگزار مي شود و برنامه اجلاس از ماه ها قبل تنظيم شده و وزارت خارجه نيز پيگير آن بوده است.
وي افزود: با توجه به مسئوليت رحيم مشايي درامور ايرانيان خارج از كشور وي براي حضور دراين نشست به آمريكا سفركرده است و بدون شك اين سفر را بايد با روند گسترده بازگشت مغزها به كشورها مرتبط بدانيم.
پيگيري جدي سفر وزير خارجه امارات به تهران
قشقاوي در پايان در خصوص زمان مشخص سفر وزير خارجه امارات متحده عربي به ايران گفت: اين سفر به صورت جدي در دست پيگيري است اما اجازه دهيد پس از مشخص شدن زمان نهايي آن اطلاع رساني شود.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]