تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826012959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قطعي آب در همدان؛ ضعف مديريت يا خشكسالي؟!


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: قطعي آب در همدان؛ ضعف مديريت يا خشكسالي؟!
آب امروزه يكي از منابع حياتي براي زندگي روزمره انسان ها به حساب مي آيد و اهميت آن تا حدي است كه خداوند متعال در قرآن كريم مي فرمايد: «وجعلنا من الماء كل شي حي» ما حيات و زنده بودن موجودات را به واسطه آب قرار داديم و هر جنبنده اي را از آن آفريديم.
امروزه نقش آب بسي پر ارزش تر از نفت و گاز است چرا كه اگر آب در اختيار مردم قرار نگيرد در نتيجه بسياري از امراض شيوع پيدا مي كنند كه باعث از دست دادن جان بسياري از افراد مي شود. شهر همدان با وسعت 90كيلومترمربع 96.6درصد يعني 471هزار و 673نفر از جمعيت شهر را تحت پوشش آب شهري قرار داده كه سرانه مصرف آنها در طول شبانه روز 259ليتر است.
همدان داراي 69چاه عميق فعال و 14سد مخزني با ظرفيت 97هزار ليتر است كه در هر ثانيه 1400ليتر آب توليد مي كند و نيز داراي 123كيلومتر خط انتقال و 900كيلومتر شبكه توزيع آب است. اين ميزان آب در 2آزمايشگاه و 3 تصفيه خانه با ظرفيت1450ليتر در ثانيه آزمايش و تصفيه مي شود.
در ماههاي اخير همداني ها با كمبود شديد آب مواجه شده اند و اين امر در ايام ماه مبارك رمضان امسال به وضعيت اسف باري رسيد هر چند از سوي مسئولان و روساي جديد و سابق شركت آب و فاضلاب استان برنامه هايي براي حل مشكل ارائه شد اما هنوز اين مردم هستند كه با كمبود آب و قطعي مدت آن در ساعات پرمصرف روبرو هستند.
در خصوص قطعي هاي مكرر آب يكي از شهروندان همداني مي گويد: ما شبها تقريبا از ساعت 21 تا 4صبح با قطعي آب مواجه هستيم.
شهروند منطقه 3 شهرداري همدان از قطعي آب به مدت 3 تا 5 ساعت در طول روز گلايه مي كند و مي گويد: خانواده ما به دليل داشتن كودك چندماهه نياز جدي به آب در طول شبانه روز دارد و از آنجا كه ما آپارتمان نشين هستيم منبعي براي ذخيره آب نداشته و با مشكلات زيادي روبرو هستيم.
يكي ديگر از همشهريان ساكن منطقه يك شهرداري با اشاره به قطعي هاي بلند مدت آب در طول ايام ماه مبارك رمضان و پس از آن گفت: با توجه به اينكه گفته مي شود بايد قطعي ها يك مرتبه و آن هم به مدت 2تا3 ساعت باشد ولي در منزل و آپارتمان ما اين قطعي به 3 مرتبه و هر مرتبه به مدت 3تا4ساعت تبديل شده و اخيرا از ساعت 9شب تا اذان صبح آب نداريم هر چند در طول روز فشار آب هم بسيار كم است.
كارشناسان: مديريت آب شهر همدان ضعيف است
يكي از كارشناسان آب وفاضلاب در خصوص قطعي هاي آب در شهر همدان گفت: مديريت آب شهر همدان در جمع آوري و ذخيره سازي آب هاي سطحي استان ضعف شديد دارد چرا كه شهر همدان داراي چندين رودخانه فعال از جمله رودخانه امامزاده كوه، دره مراد بيك و عباس آباد است كه آب آنها مديريت نمي شود. در حالي كه شهر زاهدان به عنوان يك شهر خشك و گرمسيري همانند همدان با مشكل آب روبرو نيست و بخش عمده اين مشكل به مديريت برمي گردد.
وي افزود: در كشورهاي اروپايي و آمريكايي كشاورزان براي اينكه با مشكل آب روبرو نشوند، ابرها را بارور مي كنند و از اين آب براي كارهاي كشاورزي استفاده مي كنند كه هزينه چنداني هم ندارد و اين كارتوسط دولت در كشور ما به راحتي قابل اجرا است.
اين كارشناس مي گويد: بهترين راهكار براي اينكه اگر در سالهاي آتي نيز مانند امسال با كاهش نزولات جوي مواجه باشيم لايروبي سد اكباتان است.
اظهارات متناقض مسئولان در خصوص قطعي هاي آب شهر همدان
حميدرضا حاجي بابايي نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از عملكرد آب شهر همدان گفت: به دليل اشتباهات و ندانم كاري مسئولان آب و هدررفت آب پشت سد اكباتان در زمستان سال قبل، همدان با قطعي آب روبروست و اين موضوع هيچ ربطي به خشكسالي ندارد.
وي با اشاره به انتقال آب از سد تالوار زنجان به همدان مي گويد: اين پروژه مربوط به مصوبات سفر رهبري به استان همدان است كه بعد از گذشت 4سال تنها 28كيلومتر آن لوله گذاري شده است.
حاجي بابايي مي افزايد: در صحبتهايي كه با رئيس جمهور انجام شد، وي به وزير نفت دستور داد تا 75ميليارد تومان به طرح انتقال آب از تالوار به همدان پرداخت شود.
بهروز مرادي استاندار همدان، مانند هميشه با دفاع از عملكرد مديريت استان و قدرداني از عملكرد مديريت آب شهر همدان مي گويد: استان همدان در سال جاري با كمترين مشكل تامين آب روبرو بوده و قطعي هايي را كه مردم در روز شاهدند تنها به دليل حوادث رخ داده مانند تركيدگي لوله بوده و اينگونه موارد نيز در سالهاي قبل ديده مي شده و در مجموع مديريت در زمينه تامين آب و توزيع آن به خوبي اعمال شده است.
وي مي گويد: با تمام سختي ها و زحماتي كه مديران آب استان تحمل كرده اند آب را به مردم رسانده ايم.
عراقي مديرعامل شركت آب منطقه اي همدان علت باز كردن دريچه هاي سد اكباتان و هدررفت آب را اينگونه بيان كرد: مدرك كافي وجود دارد كه تعدادي از كارشناسان وزارت نيرو ريسك آبگيري 25ميليون مترمكعب را در آن زمان (زمستان سال گذشته) بسيار بالا مي دانستند و چون تا آن زمان كليه ابزار دقيق سد نصب نشده بود و رفتار نگاري سد بطور دقيق قابل اندازه گيري نبود، بنابراين آب منطقه اي همدان به لحاظ تجربه محلي و درك حساسيت هاي بالاي تامين آب شرب به كمك مشاور مجرب و متخصص اين ريسك را پذيرفت و با بازكردن دريچه هاي سد اكباتان اين آبها را به سمت سد آبشينه هدايت كرد و در نتيجه آبي هدر نرفته است.
وي در گفت وگو با ايسنا دليل كندي كار پروژه آبرساني از سد تالوار را كمبود اعتبار عنوان كرد و افزود: بخشي از كار انجام شده و 28كيلومتر لوله گذاري صورت گرفته است ولي هم اكنون سد تالوار نيز تكميل نشده و آبي پشت سد موجود نيست.
مديرعامل شركت آب منطقه اي استان علي رغم تبليغات فراوان در صرفه جويي به دليل كمبود آب اعلام مي دارد: همدان مشكل تامين آب ندارد و آب براي همدان كاملا تامين شده است.
از طرف ديگر مهدي ساكي مديرامور آب و فاضلاب شهرهمدان مي گويد: شهرداري همدان براي آبياري فضاي سبز از آب شرب استفاده مي كند.
وي مي افزايد: براي جلوگيري از اين كار چندين بار به شهرداري تذكر داده شده و اقدام به پلمپ لوله آبگيري كرده ايم ولي شهرداري با فك پلمپ به روند كار خود ادامه مي دهد.
كلام آخر
آب به عنوان مايه حيات جهان و بشريت آنقدر اهميت دارد كه ساعت ها بلكه سالها براي يافتن طريقه صحيح مديريت برآن وقت گذاشته شود بخصوص اكنون كه با بحث خشكسالي مواجه هستيم ايجاد راهكار مناسب براي بهره برداري هرچه بهتر از اين نعمت بيشتر احساس مي شود بنابراين از مسئولان محترم انتظار مي رود به نكات زيرتوجه كنند:
بيان حقايق براي مردم امنيت و آرامش دروني را در جامعه ايجاد مي كند و پراكنده گويي و متناقض گويي مسئولان سلب اعتماد را به دنبال دارد.
حضور مديران محترم دولتي در بين مردم موجب مي شود تا آنها با مشكلات حوزه مسئوليت خود آشنا شده و مردم درد دلهاي خود را بدون واسطه به آنها منتقل كنند و آنها نيز فقط در پشت درهاي بسته به گزارش مديران زير مجموعه شان گوش ندهند.
اجراي سريع پروژه هاي آب به خصوص انتقال آب از سد تالوار به همدان در رفع مشكل قطعي هاي آب بسيار ضروري به نظر مي رسد.
برنامه ريزي، هدايت و جمع آوري آبهاي رودخانه هاي سطحي و كمتر استفاده كردن از منابع زيرزميني بايد در دستور كار مسئولان قرار گيرد، چرا كه استفاده بي رويه از آبهاي زيرزميني تبعات منفي فراواني را به دنبال خواهد داشت همانند فروچاله هايي كه در منطقه كبودرآهنگ و فامنين به خاطر استفاده بيشتر از حد منابع زيرزميني توسط نيروگاه شهيد مفتح ايجاد شده است.
از آنجا كه 93درصد آب استان همدان در بخش كشاورزي مصرف مي شود ضروري است كه كشاورزان عزيز را به سمت مكانيزه كردن كشاورزي سوق داد تا با استفاده از طرح هاي آبياري باراني يا قطره اي از هدر رفت آب جلوگيري شود.
نكته حائزاهميت ديگر ترميم شبكه فرسوده آبرساني در همدان است. در حال حاضر 30درصد شبكه آبرساني فرسوده است و بنا به نظر كارشناس روابط عمومي آبفاي استان 16درصد از آب توليدي به خاطر فرسودگي هدر مي رود كه اين معضل را مي توان يك فاجعه ناميد. اكنون حدود 300كيلومتر از شبكه آبرساني فرسوده است و سالانه فقط 60كيلومتر از آن ترميم مي شود و در نتيجه بازسازي شبكه 5 سال به طول خواهد انجاميد و طبيعتاً در آن زمان نيز بخش ديگري از لوله هاي آبرساني فرسوده شده است پس با اين حركت لاك پشتي هيچگاه به نقطه مطلوب نخواهيم رسيد و مردم همدان هميشه بايد با قطع شبانه آب مواجه باشند.
گزارش از خبرنگار كيهان در همدان
 دوشنبه 6 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن