واضح آرشیو وب فارسی:قدس: 30 آبان، آخرين مهلت ارسال آثار به جشنواره داستانهاي ايراني
گروه هنر- زمانيان: امسال دومين سالي است كه مشهد قرار است ميزبان داستان نويساني باشد كه با نوشتن داستانشان مي خواهند به مشهد بيايند و در جشنواره داستانهاي ايراني شركت كنند. جشنواره اي كه به خاطر «داستان» برگزار مي شود و مي خواهد تعدادي داستان نويس مشتاق را دور هم جمع كند تا ساعاتي دور هم بنشينند و داستان بخوانند.
***
امسال هم مانند سال گذشته، جشنواره داستانهاي ايراني در مشهد برگزار مي شود.
روز گذشته «هادي مظفري»، دبير جشنواره داستانهاي ايراني در كنار تعدادي از خبرنگاران از برنامه هاي گروهش براي دومين جشنواره داستانهاي ايراني گفت.
مظفري با اعلام زمان، مهلت و شرايط حضور آثار در جشنواره بر دو نكته تأكيدكرد؛ اول اينكه داستانهاي ارسالي در قالب تعاريفي كه براي داستان كوتاه شده، بگنجد و كوتاه باشد و دوم اينكه داستانها ايراني باشد.
مظفري با ارائه تعريفي از داستانهاي ايراني گفت: داستان نويسي مي تواند داستان ايراني بنويسد كه بتواند بوم، اقليم، مردم و آداب و رسوم مردمش را به صورت داستان نقاشي كند.با نگاهي به داستانهايي كه سال گذشته به جشنواره ارسال شد، مي توان فهميد كه برداشت داستان نويسان از داستان ايراني، داستان فولكلور بوده است يا داستانهاي اقليمي كه نمي توانست با مخاطب به راحتي ارتباط برقرار كند. بايد گفت صرفاً جمع كردن اصطلاحات مربوط به گويش، مد نظر جشنواره داستانهاي ايراني نيست، اگرچه شايد در خور يك كار پژوهشي و تحليلي باشد.
دبير دومين جشنواره داستانهاي ايراني گفت: داستانهايي از استانهاي آذربايجان، لرستان و سيستان و بلوچستان به جشنواره رسيد كه به اقليم بخوبي پرداخته بود؛ مثلاً با خواندن داستاني كه از استان سيستان و بلوچستان به دست مارسيد، مي شد كوير را از تك تك كلمات حس كرد.
وي با تأكيد بر اينكه سال گذشته 40 اثر از 15 كشور دنيا به جشنواره رسيده است، گفت: جشنواره داستانهاي ايراني فقط محصور به مرزهاي ايران نيست و هر علاقه مند به داستاني كه در خارج از مرزهاي ايران است، مي تواند داستان ايراني بنويسد و در جشنواره شركت كند.
وي دو مرحله اي شدن بخش داوري دومين جشنواره داستان را يكي از تفاوتهاي جشنواره امسال با سال گذشته عنوان كرد و افزود: در جشنواره اول حدود 2090 داستان به جشنواره ارسال شد كه داوران، همه اين آثار را خواندند كه اين تعداد اثر، حجم كار داوران را زياد كرد. اما در اين دوره از جشنواره آثار در دو مرحله داوري مي شود. در مرحله اول 150 اثر از ميان آثار ارسالي به جشنواره انتخاب مي شود تا در مرحله دوم داوري شوند و از اين ميان 40 اثر به مرحله پاياني جشنواره راه خواهند يافت.
مظفري شيوه تبليغات اين دوره جشنواره داستانهاي ايراني را شيوه اي منحصر به فرد دانست.
وي گفت: فراخوان جشنواره را براي بيش از هزار داستان نويس در سطح كشور، 500 داستان نويس حرفه اي، 250 فرهنگسرا و خانه فرهنگ، 1440 شهرداري در سطح كشور، 300 روستا، 200 ناشر برگزيده، ادارات ارشاد شهرستانها، كتابفروشي هاي سطح مشهد، خانه هاي محله مشهد، مدارس، دبيرستانها و مراكز پيش دانشگاهي سطح شهر ارسال كرده ايم تا بتوانيم با گروه زيادي از مردم و مخاطبان ارتباط برقرار كنيم.
وي گفت: سعي كرده ايم از طريق اينترنت، براي سايتهاي ادبي فعال كشور فراخوان بفرستيم و با استفاده از پيامك، فراخوان جشنواره را براي دوستداران داستان ارسال كنيم. همچنين براي 70 سايت و وبلاگ ادبي فعال هم كه در حوزه داستان فعاليت مي كنند، فراخوان دومين جشنواره داستان هاي ايراني ارسال شد.
مظفري از ذكر نام هيأت داوران در مقطع فعلي امتناع كرد و گفت: ممكن است با عنوان كردن اسامي داوران، بعضي براساس شناختي كه از سليقه داوران دارند، داستان بنويسند و در جشنواره شركت كنند.وي افزود: هيأت داوران اوليه 3 نفر و هيأت داوران مرحله نهايي 5 نفر خواهند بود كه سعي مي شود داوران از سراسر ايران معرفي شوند.
مظفري مهمترين آسيب اولين دوره جشنواره داستانهاي ايراني را محدود بودن تعداد مدعوين به جشنواره عنوان كرد.
وي گفت: از ميان هزار نويسنده اي كه در دوره اول جشنواره شركت كرده بودند فقط توانستيم 40 نفر را به شهر مشهد دعوت كنيم كه امسال هم با همين معضل رو به رو هستيم.مظفري از بخش مشهد؛ « شهريكه دوست مي دارم» به عنوان بخش ويژه دومين جشنواره داستانهاي ايراني نام برد و گفت: اين بخش امسال به جشنواره اضافه شده است .
***
در فراخوان دومين جشنواره داستانهاي ايراني آمده است:
پايان مهلت ارسال آثار: 30 آبان 87
داوري اوليه: 1 تا 15 آذر 87
داوري نهايي: 30 تا 2 دي 87
جوايز: برگزيدگان در مجموع 20سكه تمام بهارآزادي، لوح تقدير و تنديس جشنواره را (از دو بخش اصلي و ويژه) با خود به يادگار خواهند برد.
نحوه ارسال آثار: الف) از طريق پست، داستانها بايد صرفاً حروفچيني شده، بر روي يك برگ كاغذ و درج شماره صفحه، نام و نام خانوادگي، نشاني كامل و شماره تماس در صفحه اي جداگانه به نشاني: مشهد، ميدان صاحب الزمان(عج)، نبش مولوي شمالي، مجتمع صاحب الزمان(عج)، كانون هنرمندان خراسان، دبيرخانه جشنواره داستانهاي ايراني ارسال شود.
ب) داستانها از طريق اينترنت به نشاني:
com.ir-dastan. wwwارسال شود.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]