واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روزنامه مككلاچي: نوري المالكي توافقنامه امنيتي آمريكا را امضا نميكند
خبرگزاري فارس: يكي از نمايندگان ارشد مجلس عراق خطاب به روزنامه "مككلاچي" اظهار داشت كه نخست وزير اين كشور جنگزده به دليل نگراني از تفرقه سياسي در مجلس و كل كشور توافقنامه امنيتي را امضا نخواهد كرد.
![](http://media.farsnews.com/Media/8702/Images/jpg/A0434/A0434111.jpg)
به گزارش فارس، "شيخ جلالالدين الصغير"، معاون رئيس شوراي عالي اسلامي عراق، به روزنامه مككلاچي گفت: «"نوري المالكي" توافقنامه مورد نظر آمريكا را به مجلس تسليم نخواهد كرد زيرا براي اين اقدام به توافق ملي نياز است.»
ناكامي دولت "جورج بوش"، رئيس جمهور، در ترغيب عراق به امضاي توافقنامه امنيتي مذكور به معناي شكست كاخ سفيد براي ادامه حضور نظامي در اين كشور جنگزده است و بر اساس تفويض سازمان ملل متحد نيز نيروهاي نظامي كشورهاي خارجي بايد تا پايان سال ميلادي جاري از خاك عراق خارج شوند.
الصغير در ادامه گفت: «رهبران سياسي عراق درخواست تمديد حضور سربازان آمريكايي پس از اتمام دوره تفويض سازمان ملل را بررسي ميكنند. روسيه نيز به عنوان عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل به عراق تضمين داده است كه طرح تمديد را وتو نخواهد كرد.»
"علي الدباغ"، رئيس حزب الدعوة، نيز اعلام كرده است كه مجلس عراق نميتواند اين توافقنامه را به شكل فعلي به تصويب برساند.
"مايك مولن"، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا، طي بيان ادعاهايي تهديد كرد كه نيروهاي امنيتي عراق توان حفظ ثبات و امنيت اين كشور جنگزده را ندارند و توافقنامه امنيتي با آمريكا بايد امضا شود.
"ري اوديرنو"، فرمانده ارشد آمريكا در عراق، نيز يكشنبه به روزنامه "يواساي تودي" گفت: «ما بدون توافقنامه امنيتي بايد تمام عمليات نظامي خود را رها كنيم.»
اين در حالي است كه مردم، نمايندگان مجلس، سياستمداران و علماي عراق مخالف صريح خود را با امضاي توافقنامهاي كه خفتآور باشد و حق تماميت ارضي و استقلال اين كشور جنگزده را رعايت نكند، اعلام كردهاند.
الصغير همچنين گفت: «مشكل اين است كه به ما آخرين پيشنويس توافقنامه امنيتي را ارائه ميكنند و به ما گفته ميشود كه مذاكرهكنندگان آمريكايي هيچ اصلاحي را نخواهند پذيرفت و دولت عراق نيازهاي بيشتري دارد.»
اين نماينده مجلس عراق افزود: «المالكي به شوراي سياسي امنيت ملي آمد و گفت كه اين توافق جديد بهترين پيشنويسي است كه ميتوانست به دست آيد اما هيچ يك از مواردي را كه عراقيها ميخواهند در بر ندارد.»
وي همچنين اظهار داشت: «اگر نخست وزير عراق اين توافقنامه را امضا ميكرد و آن را به مجلس ارائه ميكرد، مطمئن هستم كه توافقنامه مذكور تا 10 سال ديگر نيز به تصويب نميرسيد.»
اين مقام عراق تأكيد كرد: «اين توافقنامه از نظر زمانبندي بد است. اگر يك مذاكرهكننده عراقي اين پيشنويس را بپذيرد، عنصر آمريكايي تلقي ميشود و اگر بخواهد آن را رد كند از سوي آمريكا به منزله عنصر ايراني تلقي خواهد شد.»
وي ادامه داد: «عامل دوم اين است كه اين توافقنامه درست پيش از انتخابات آمريكا مطرح است و مذاكرهكننده عراقي بايد از خود بپرسد كه آيا بهتر است با دولت از كار افتاده بوش مذاكره كند يا منتظر جانشين وي در كاخ سفيد باشد. مهمتر از آن نزديك شدن انتخابات استاني در عراق است كه در اوايل سال بعد برگزار خواهد شد.»
الصغير افزود: «سياستمداران عراقي نميخواهند به رقباي خود شانس استفاده از اين توافقنامه براي تخريب خودشان اعطا كنند.»
انتهاي پيام/.
دوشنبه 6 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]