واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: معرفي رشته هاي دانشگاهي
رشته مشاوره و راهنمايي
موضوع اين رشته تحصيلي:
مشاوره به افراد آموزش مي دهد كه چه كنند تا دچار بحرانهاي روحي نگردند و راه پيشرفت و تكامل را راحتتر و سريعتر طي نمايند. بخش ديگري از مشاوره نيز شامل حال افرادي مي شود كه دچار بحران شده اند و اكنون نمي دانند كه چگونه بايد از بحران مورد نظر عبور كرده و يا با آن كنار بيايند. كه در اينجا مشاور به فرد مراجعه كننده كمك مي كند تا بتواند بر بحران موجود غلبه كند. مشاوره بيشتر جنبه كاربردي دارد و از تحقيقات و داده هاي روانشناسي براي حل مشكلات مردم ياري مي گيرد، مردم عادي كه با بحرانهاي روحي روبرو هستند.
توانايي هاي لازم:
خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن دو ويژگي مهم و ضروري براي دانشجوي رشته مشاوره است. يك مشاور بايد بتواند با صبر و بردباري و آرامش دروني خود، فضاي مناسبي براي مراجعه كننده ايجاد كند و به او اجازه دهد كه خود را تخليه كرده و دغدغه هاي ذهني خويش را بيان كند. يك مشاور خوب بايد از مسائل اقتصادي، سياسي، اجتماعي و مذهبي نيز اطلاع داشته باشد.
موقعيت شغلي در ايران:
مشاوره داراي ابعاد مختلفي است و مي توان براي انتخاب رشته تحصيلي، ازدواج، شغل يابي، نحوه ارتباط در يك محيط صنعتي، نحوه ارتباط اعضاي خانواده و يا نحوه روبرو شدن با بحرانهاي دوران نوجواني و جواني از مشاور استفاده كرد. امروزه شغل مشاوره يكي از شغلهاي تعريف شده در آموزش و پرورش است. و هر مدرسه در مقطع متوسطه و يا پيش دانشگاهي حداقل نياز به يك مشاور دارد. به همين دليل با كمبود كارشناس در رشته مشاوره روبرو هستيم. در ضمن يك مشاور مي تواند به غير از آموزش و پرورش در بهزيستي، كميته امداد، فرهنگسراها، مراكز بازپروري و زندانها به كار مشاوره بپردازد.
درس هاي اين رشته در طول تحصيل:
دروس پايه و اصلي:
رياضيات پايه، مباني جامعه شناسي، انسان از ديدگاه اسلام، روانشناسي عمومي، اصول فلسفه آموزش و پرورش آمار توصيفي، آموزش و پرورش ابتدايي، راهنمايي و متوسطه، جامعه شناسي آموزش و پرورش، روانشناسي از ديدگاه دانشمندان اسلامي، مباني راهنمايي و مشاوره، فيزيولوژي انسان (اعصاب و غدد)، آمار استنباطي، روشها و فنون راهنمايي و مشاوره، سنجش و اندازه گيري در علوم تربيتي، روشها و فنون تدريس، نماد خانواده در اسلام ايران، روانشناسي رشد، روش تحقيق در علوم تربيتي و مشاوره، مقدمات مديريت آموزشي، روانشناسي يادگيري، توليد و كاربرد مواد آموزشي، مباني كامپيوتر، روانشناسي شخصيت، روانشناسي تربيتي، آسيب شناسي رواني، مسائل جوانان و نوجوانان، روانشناسي اجتماعي، روانشناسي و آموزش افراد استثنايي، بازي درماني، اختلالات يادگيري، آسيب شناسي اجتماعي، بهداشت رواني.
دروس تخصصي:
راهنمايي و مشاوره تحصيلي، راهنمايي و مشاوره شغلي، كاربرد آزمونهاي رواني1( هوش، استعداد، رغبت)، كاربرد آزمونهاي تشخيصي و شخصيت در مشاوره، نظريه مشاوره و روان درماني، راهنمايي و مشاوره گروهي، مشاوره خانواده، مددكاري اجتماعي در مشاوره، روشهاي تغيير و اصلاح رفتار، متون تخصصي زبان، پروژه تحقيقاتي، تمرين عملي مشاوره( فعاليتهاي راهنمايي)، تمرين عملي مشاوره( فعاليتهاي مشاوره اي).
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]