واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: نقشه كلي گاهي اوقات با نامهاي نمودار اساسی يا نمودار كلي نيز خوانده ميشوند (شكل 3-1). نقشه كلي براي يادداشت ليست موارد موجود (فهرست كالا) و تجزيه و تحليل به جهت مرتب كردن و سازمان دادن سطح زمين به كار ميرود. در اين مرحله هدف اصلي و عملكرد طرح كاملاً مشخص شده و مرحلهاي است كه طرح بايد از لحاظ قسمتهايي بايد ساخته شود و يا بايد ترسيم شود مورد بررسي اساس قرار ميگيرد. در اين بخش ابزارها، وسايل و بخشهاي مختلفي ممكن است ترسيم شود كه بايد در طرح لحاظ شده و انجام گيرد و از آن جمله ميتوان به چیدمان بسترهای کشت، ديوارها و حفاظها، قسمتهاي كاشت چمن، پيادهروها، بخشهاي مربوط به سرگرمي و ديگر موارد اشاره نمود. اينگونه ايدهها معمولاً به صورت طرحهاي نامنظم و به عنوان پيش طرح ترسيم ميشوند.
طرح مقدماتي (اوليه) Preliminary design
ايدههاي حاصل از تجزيه و تحليل و نقشه (طرح) اوليه مجموعاً يك طرح اوليه (مقدماتي) را تشكيل ميدهند (شكل 4-1). طرح مقدماتي (اوليه) طرحي است كه نسبت به طرحهاي كلي و تجزيه و تحليلي داراي جزئيات بيشتري بوده و تا حدي دقيقتر است. گياهان و اجزاي سخت (مواد غيرزنده) در اين طرح در مقياس مورد نظر ترسيم شده و تا حدي طرح كاملتر ميشود. اين اجزاء عمدتاً اشياء و مواد گياهي عمومي هستند كه باعث شكل گيري شالوده و اجزاي طرح ميشوند.
طرح مقدماتي (اوليه) براي به دست آوردن نظر مشتري مورد استفاده قرار گرفته و در صورت تائيد شدن با ادامه كارهاي طراحي طرح كامل اصلي حاصل ميشود. در بعضي موارد با بسط و گسترش همين طرح و آماده كردن آن براي ارائه ميتوان طرح را براي فروش عرضه نمود. در اين حالت طرح و نقشهاي قابل ارائه ميتواند به ايجاد ارتباط و همخواني در طرح كلي و بهتر شدن طرح از لحاظ ديد خريدار و اجراي كمك نمايد. شرکت های كوچكتر كه در كار طراحي و ساخت طرح هستند معمولاً كارشان را در اين مرحله ارائه نميدهند. در اين حالت نقشه (طرح) اوليه ممكن است به صورت يك طرح نامنظم باشد كه ميتوان به كمك ايدههاي ديگر و افزودن آن ايدهها به طرح به يك طرح كامل و جامع رسيد.
طرح كامل و نهايي Master Plan
طرح كامل و جامع نهايي يك طرح ترسيم شده نهايي با جزئيات كامل است. اصطلاح طرح كامل و نهايي ميتواند بسته به نظر طراح متفاوت باشد. در بعضي حالات طراح ميتواند و ممكن است از يك طرح كاشت (كه در فصل بعد توضيح داده خواهد شد) استفاده كند و آن را براي پيمانكار با علائم و نشانههاي خاصي مشخص سازد. در ديگر حالات يك طرح كامل و جامع نهايي ميتواند به عنوان يك طرح (الگوي) كاشت گياهان نيز مورد استفاده قرار گيرد. طرح كاشت گياه براي پيمانكار فضاي سبز و جهت ساخت و ايجاد طرح در محل به كار گرفته ميشود.
اگر يك طراح بخواهد طرح اوليه را به عنوان يك طرح جهت ارائه و عرضه مورد استفاده قرار دهد، طرح جامع و كامل نهايي ممكن است از لحاظ گرافيكي نياز به بسط و گسترش كمتری داشته باشد. ولي در صورتي كه طرح اوليه به عنوان طرح قابل ارائه مدنظر نباشد طرح جامع و كامل نهايي جهت ارائه و عرضه به مشتري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ديگر طرحها و نقشهها
در يك طرح ممکن است نقشههاي ديگري را در برداشته باشد. نقشههاي كاشت طرحهايي هستند كه داراي علائم سادهاي بوده و اين علائم در روي نقشه مكان و موقعيت حقيقي گياهان را مشخص ميسازند. بايد به خاطر داشت كه بعضي از طراحان و به ويژه طراحان مستقل و شركتهاي كوچك طراحي طرح جامع و كامل نهايي را با طرح و نقشه كاشت به صورت تركيب و ادغام شده ارائه ميدهند. نقشههاي لايهبندي (Layout plans) در واقع مساحت قسمتهاي مختلفي را كه بايد در سطح طرح وجود داشته باشند مانند باغچهها و پيادهروها را مشخص ميسازند.
جزئيات ساختاريیا Construction details (شكل 6-1) در واقع تكنيكهاي ويژه و خاص چگونگي احداث و ايجاد قسمتهاي مختلف را ارائه ميدهند. اين جزئيات به عنوان ملاكهاي قانوني براي نصب تاسيسات و ساخت وتركيب ديگر اجزاي طرح ميباشند. اين جزئيات ممكن است شامل تكنيكهاي كاشت درختان و بوتهها، چگونگي و مقدار فاصلهگذاري بين گياهان سطح زمين، ساخت سنگفرش، جزئيات مربوط به پرچينها و نصب صندوق پستی باشد و بايد توجه داشت كه جزئيات ساختاري فقط محدود به اين موارد نميباشد. اين جزئيات و موارد ذكر شده در طرح در واقع يك ملاك قانوني براي پيمانكاران ميباشند كه در طول مدت نصب تاسيسات و ساخت اجزاء بايد رعايت شوند.
نقشههاي طبقهبنديیا Grading plans يا نقشههاي سه بعدي يا نقشههاي توپوگرافي (شكل 7-1) شيب زمين را نشان ميدهند. خطوط برجسته براي نشان دادن تغييرات موجود و تغييراتي كه بايد ايجاد شود مورد استفاده قرار ميگيرند. تغييرات برجسته (contour changes) عمدتاً براي زهكشي سطوحي كه نياز به زهكش دارند مورد استفاده قرار ميگيرد اما ممكن است علاوه بر اين براي اثر بصري مانند ديوارهايي كه بايد بمانند يا تپههايي كه براي كاشت مورد استفاده قرار ميگيرند نيز استفاده شوند.
طرحهاي آبياري یا Irigation Plans(شکل 8-1) يك طرح شماتيك از لايهبندي و قسمتهاي مربوط به سيستم آبياري ميباشند.
ديگر طرحها شامل طرحها (نقشههاي) ساده، برشهاي عرضي (مقطعي) يا چشماندازها (perspectives) ميباشند (شكلهاي 9-1 الف و ب) كه به تجسم بهتر مشتري از ايدهها و نظرات طراح كمك زيادي ميكنند. در فصل دهم طرحها و نقشهاي گرافيكي كامپيوتري كه توسط نرمافزارهاي طراحي تهيه و تدوين ميگردند توضيح داده خواهند شد (شكل 10-1 الف و ب). از اينگونه طرحها ميتوان براي بسط و گسترش تصاوير و اشكال سه بعدي در طرحريزي و نشان دادن آنها به مشتري بهره بود. بزرگترين حسن اين گونه طرحها اين است كه برخلاف پيشطرحها، برشهاي عرضي و چشماندازها ميتوان تصاوير و اشكال واقعي ايجاد كرد كه اين اشكال به توانايي ترسيم و طراحي طراحان نيز بستگي ندارد و علاوه بر آن يك عكس واقعي از طرح نيز در دسترس و ديد مشتري يا پيمانكار قرار دارد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2226]