واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاري فارس: يك تحليلگر آمريكايي در مقالهاي نوشت: اين توهم ايجاد شده است كه شايد نيروهاي طالبان در مراكز آموزش رنجرهاي آمريكايي آموزش ديدهاند، چرا كه شيوه جنگيدن آنها شبيه آموزشهاي اين مراكز است.
به گزارش خبرگزاري فارس، پايگاه اينترنتي "آنتيوار " در مقالهاي كه به قلم "كان هالينان " (Conn Hallinan)، روزنامهنگار و تحليلگر آمريكايي مسايل بينالملل منتشر كرد، با اشاره به پيروي دولت اوباما از طرح فاجعهبار "ژنرال استنلي مككريستال " (Stanley McChristal)، فرمانده نيروهاي آمريكايي در افغانستان تصريح كرد: پيش از پذيرش راهبرد اين ژنرال آمريكايي، دولت اوباما بايد قدري در نبرد "دنانه "- روستايي كوچك و صعبالعبور در ورودي دره "نوزاد " در استان جنوبي هلمند- تامل ميكرد.
به اعتقاد اين نويسنده آمريكايي، نبرد دنانه يك نمونه كامل است كه اثبات ميكند، عمليات "ضدشورش " در سرزمين افغانستان از كارايي لازم برخوردار نيست. طبق اظهارات منابع آمريكايي، اين نبرد در راستاي تصرف اين روستاي سوقالجيشي، قطع مسير تداركاتي طالبان و امن كردن منطقه براي برگزاري انتخابات رياست جمهوري افغانستان ترتيب داده شده بود. به عبارت ديگر نبرد دنانه با هدف محاصره شورشيان طالبان و گيرانداختن ايشان در ميان كوهها و جنگلها به راه افتاد.
نويسنده به 4 دليل سناريوي نبرد دنانه را نادرست خوانده است؛ اولا، سوقالجيشي ناميدن روستاي دنانه با 2000 نفر جمعيت، آن هم در كشوري همچون افغانستان كه دهها هزار روستا از اين دست در آن واقع شده است، امري غريب به نظر ميرسد، ثانيا، به نظر ميرسد فرماندهان آمريكايي اين نبرد را با نبرد "ورماخت " در جنگ جهاني دوم اشتباه گرفته بودند، چرا كه طالبان يك گروه شورشي، سيال و غيرقانوني بوده و تحت محاصره درآوردن آن بيمعني است، ثالثا، مسيرهاي تداركاتي طالبان اتوبان نيستند كه با حمله نظامي قطع و مسدود شوند بلكه طالبان براي تداركات از بيراههها استفاده ميكند، رابعا، گروه طالبان اصولا در ميان كوهها و جنگلها استقرار يافته و معني ندارد كه نيروهاي آمريكايي بخواهند آنها را در ميان كوهها و جنگلها گير بياندازند.
هالينان ادامه داد: علاوه بر موارد فوق بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه نيروهاي طالبان از سر رسيدن نيروهاي آمريكايي كه شبانه با بالگرد وارد منطقه شده بودند به هيچ وجه جا نخوردند بلكه با استفاده از راكت، خمپاره و سلاحهاي خودكار به استقبال نيروهاي آمريكايي آمدند، تا آنجا كه "كاپيتان زاخاري مارتين " (Zachary Martin) به "آسوشيتدپرس " گفت كه ترديد ندارد كه طالبان از قبل منتظر اين حمله بودهاند.
در نهايت، تفنگداران دريايي آمريكا با استفاده از نيروي هوايي و طي يك جنگ 4 روزه خانه به خانه موفق شدند اين روستا را به تصرف خود درآورند. اما بعد متوجه شدند كه در سومين شب نبرد نيروهاي طالبان كليه تجهيزات خود را از روستا خارج كردهاند، بدين ترتيب تنها يك روستاي ويران و 12 جسد كه به نظر ميرسيد از آن شورشيان باشد روي دست نيروهاي آمريكايي باقي ماند.
كاپيتان مارتين در خصوص تصرف دنانه مدعي شده است كه دنانه ميتواند يك جاي پاي محكم براي نيروهاي آمريكايي در منطقه و يك قرارگاه براي ايشان باشد. اما هالينان اين اظهارات وي را توهمآلود دانسته است.
اين روزنامهنگار مشهور آمريكايي با اشاره به اينكه نبرد دنانه را ميتوان نمونهاي از جنگهاي نامنظم بهشمار آورد افزود: در جريان اين نبرد افراد محلي شورشيان طالبان را در جريان خطري كه متوجه ايشان بود قرار داده و در نتيجه طالبان يك كمين بر سر راه نيروهاي مهاجم قرار دادند و پس از مدتي نبرد هنگامي كه آتش نيروهاي آمريكايي به حدي رسيده كه ديگر قابل تحمل نبوده است، طالبان از منطقه گريختهاند.
در اين خصوص "نانسي يوسف " (Nancy Youssef) در روزنامه "مككلاچي " نوشته است: "جنگجويان طالبان و فرماندهانشان در پي حمله گسترده انجام شده به استان هلمند، به مناطق غربي و شمالي گريختهاند. اين اتفاق باعث بروز اين نگراني شده است كه تهاجم آمريكا عليه طالبان فقط، مشكل موجود را به منطقهاي ديگر انتقال داده باشد. "
به نوشته هالينان، با خروج نيروهاي طالبان به سمت شمال، ايشان دست به حمله به نيروهاي آلماني و ايتاليايي در اين منطقه زدهاند. در واقع شورشيان طالبان همواره در حال تطبيق خود با شرايط هستند.
"كارن دييانگ " (Karen DeYoung) در واشنگتن پست نوشت: "براي بسياري از آمريكاييها اين توهم ايجاد شده است كه شايد نيروهاي طالبان در مراكز آموزش رنجرهاي آمريكايي آموزش ديدهاند، چرا كه در اين مراكز نحوه نبرد در گروههاي كوچك در سرزمينهاي صعبالعبور آموزش داده ميشود. البته بديهي است كه نيروهاي افغان با توجه به شرايط تاريخي و جغرافيايي مدتهاست كه با اينگونه جنگيدن آشنا هستند. پيش از آمريكاييها، مهاجماني همچون يونانيها، مغولها، انگليسيها و روسها نيز به اين موضوع پي برده بودند.
اين كارشناس مسايل بينالملل افزود: يك مقام پنتاگون خطاب به واشنگتن پست گفته است كه نيروهاي طالبان از "دره كورنگال " در منطقه مرزي افغانستان و پاكستان به عنوان محلي براي آموزش شورشيان بهره ميجويند. وي اظهار داشته است كه اين محل به مثابه يك لابراتوار مجهز براي آموزش شورشيان و بررسي تاكتيكهاي نيروهاي آمريكايي بوده و در اين منطقه به شورشيان آموزش داده ميشود كه در برابر حملات توپخانهاي، حملات هوايي و حملات بالگردي چگونه واكنش نشان دهند. ايشان به خوبي ميدانند كه در زمان حملات چقدر فرصت داشته و ظرف چه زماني بايد عقبنشيني كنند. اين همان كاري بود كه در نبرد دنانه هم انجام دادند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]