تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831318933




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دوران کودکی پیامبر(ص)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در ابتداي بحث نبوت خاصّه گفته شد كه زندگي پيامبران قبل از رسول گرامي اسلام در پرده اي از ابهام است، و ما براي دستيابي به زواياي زندگي آنها با مشكلات جدي روبرو مي باشيم. آن مشكلات را نيز يكي پس از ديگري برشمرديم و گفتيم: تنها ملاك ما براي پي بردن به زندگي انبياء قبل، قرآن كريم، روايات و احاديث صحيفه معصومين عليهم السلام مي باشد. به حول و قوه الهي آنچه از تاريخ انبياء سابق لازم بود در دسترس قرار داشت، گفته شد. اينك نوبت پرداختن به تاريخ زندگي مكرّم اسلام صلي الله عليه و آله و سلّم است. در رابطه با تاريخ رسول مكرم اسلام ما با مشكل مواجه نخواهيم شد. زيرا هيچ نكته اي از زندگي رسول گرامي اسلام در تاريخ پنهان نمانده است و چونان كف دست در برابر انسانها قرار دارد. به همين دليل است كه شما به هر كتابخانه اي در هر گوشه دنيا كه مراجعه فرمائيد مي توانيددهها موضوع راجع به پيامبر اسلام بيابيد و از آنها استفاده كنيد. پرداختن به تاريخ پيامبر مكرم اسلام و كنكاش در همه زواياي زندگي آن حضرت به دلايل گوناگوني صورت گرفته است.
اهم اين دلائل به شرح زير است: 1ـ رسول گرامي اسلام با ادعاي خاتميت براي هدايت بشر به سوي آنها مبعوث شده. خاتميت ادعايي است كه فقط و فقط در قرآن و سخنان پيامبر اسلام مطرح شده است. اين مطلب را نه از ساير كتب آسماني مي توانيد بيابيد و نه در سخنان ديگر انبياء الهي. گر چه پيروان اديان بزرگ آسماني مثل يهوديت و مسيحيت بعضاً چنين ادعايي دارند، اما اين گزاره را نمي توان در كتب و سخنان پيامبران آنها يافت و نيز هرگز دليل خردپسند و موجّهي نيز بر ادعاي آنها در دست نيست. اما قرآن نه تنها چنين ادعايي مي كند، بلكه دلائل خردپسند نيز براي آن اقامه مي نمايد و بشريت و ديگر اديان را به مقابله فرا مي خواند كه اگر دلائل عقل پسند و خردگرا داريد، بياوريد تا انسانها از آن استفاده كنند. 2ـ جذابيت تعاليم رسول الله عامل ديگري براي كاوش و كنكاش انديشمندان اسلامي و غير اسلامي بوده است. شما اگر تعاليم ساير انبياء را بنگريد، خواهيد ديد كه آنها به گوشه اي از زندگي و ابتلائات بشر پرداخته اند، اما تعاليم دين مبين اسلام اين امر را بر ما مسلّم مي كند كه در آن به همه زواياي زندگي بشر پرداخته شده است و خود رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله و سلّم نيز در سیرۀ رفتاري و گفتاري خود معقول عنه نگذاشته است.3ـ رقابت دوستان و دشمنان او باعث شده است كه هيچ گوشه از زندگي او بر ما نامعلوم نماند. تاريخ هم دوستان او را به ما معرفي مي كند و هم دشمنانش را. هم استراتژي مبارزه دشمنانش را به ما مي گويد و هم همكارهاي دوستانش را در تبعيت از او به ما بازگو مي كند. و پرواضح است كه وقتي چنين رقابتي سخت بين دوست و دشمن يك شخصيت بر سر او در جريان باشد، هيچ گوشه اي از زندگي او مبهم نخواهد ماند. زيرا دشمنانش براي خراب كردن شخصيت او از هيچ حربه اي دريغ نخواهد كرد و دوستانش نيز در هيچ مرحله اي از حمايت و تبعيت و خنثي سازي نقشه هاي دشمنان دست نخواهد كشيد. 4ـ رسول مكرم اسلام تنها پيامبري است كه نه تنها به هدايت قوم خود همت مي كرد، بلکه ديگر اقوام و نژادهاي بشريت را نيز به دين خود دعوت می نمود. به عنوان نمونه او به پادشاهان ايران، روم، مصر و… نامه فرستاد و آنها را به دين اسلام فرا خواند. شما اگر درباره آنچه از زندگي چهار پيامبر اولوالعزم به ما رسيده است مطالعه نماييد، مي بينيد كه هيچ كدام از آنها چنين كاري نكردند. بلكه فقط به هدايت قوم خود پرداخته اند. اگر در تاريخ زندگي ابراهيم خليل مواجه نقد و نظر دربارۀ آيين هاي گوناگون وجود دارد، نه به معناي هدايت مستقيم كه به معناي هدايت غير مستقيم آنها است.
توضيح مطلب اين است كه: حضرت ابراهيم با بيان اين مطلب كه ( من نمي پسندم چنين خدايي را عبادت كنم ) آنها را به اشتباهشان واقف مي گردانيد. اما رسول مكرم نه تنها مي فرمود ( من نمي پسندم…) بلکه در موضع ( امر ) قرار داشت و ديگران را امر به ترك دين باطل و گرويدن به دين حق مي نمود و اين موردي است كه در زندگي ديگر انبياء ديده نمي شود. همين مسئله دليلي شده است براي مطالعه دانشمندان اسلامي و غير اسلامي كه چه چيزي در تعاليم و شخصيت اين پيامبر وجود داشته است كه اين چنين تعاملي با پادشاهان و ديگر اديان داشته است و... دلائل ديگري كه از حوصله اين بحث خارج است باعث شده تا هيچ گونه ابهامي در تاريخ نبي مكرم اسلام نباشد. آنچه در پي مي آيد، گوشه هايي از زواياي سیرۀ نبي اكرم اسلام صلي الله عليه و آله و سلّم است كه در حد توان ما بوده است.
اميد است كه مورد رضاي حق و خشنودي امام بر حق عجل الله تعالي فرجه الشريف واقع گردد.انشاء الله تعالی میلاد و دوران كودكي نبي مكرم اسلام صلي الله عليه و آله و سلم

چهل سال قبل از بعثت « جهان مملو از سياهي شرك و خرافه پرستي با قدوم مبارك نبي اكرم بر پهنۀ هستي روشن شد. اين واقعه در 570 سال بعد از ميلاد حضرت مسيح رخ داد». در روز ولادت آن حضرت بين شيعه و سني اختلاف است به اين معني كه روز ولادت آن حضرت را هفدهم ربيع الاول مي دانند و اهل سنت دوازده ربيع الاول. به هنگام تولد آن حضرت اتفاقاتي شگرف و عجيب رخ داد از آن جمله اتفاقات اين بود كه ايوان كسري لرزيد و سيزده يا چهارده کنگرۀ آن فرو ريخت. نيز آتشکدۀ فارس به يك دفعه خاموش شد با آنكه هزار سال بود خاموش نشده بود و بتها همه به رو افتادند. در تاريخ آمده است كه آن حضرت دو يا سه روز از شير مادر بزرگوارش تغذيه نمود. بعد از آن حضرت عبدالمطلب جد امجد او، برايش دايه اي استخدام نمود و آن حضرت را به همراه دايه اش به صحرا فرستاد. به همراه آن حضرت، خير و بركت نيز به خانۀ حليمه سرازير شد خانه اي كه قبل از آن حتي شير شتري نيز براي نوشيدن نداشتند، اما به محض ورود آن حضرت شتر حليمه شيرده شد و نعمات الهي به خانۀ آنها باريدن گرفت. حليمه پس از مدتی که به آن حضرت شير داد او را به مادرش بازگرداند. شش ساله بود كه آمنه مادرش او را براي ديدن دايي هايش به همراه خود به مدينه برد. در راه بازگشت در محلي به نام ( اداواء ) حضرت آمنه وفات يافت و بعد از آن، نگهداري او را جد بزرگوارش حضرت عبدالمطلب بر عهده گرفت. او نيز رسول گرامي را ترك كرد و اين زماني بود كه كودك كلاً بيش از هشت سال نداشت. عبدالمطلب هنگام وفات فرزندش ابوطالب را خواست و حضرت محمد صلي الله عليه و آله و سلّم را به او سپرد و از او خواست كه هميشه و همه جا مواظب او باشد.
توضيح چند مطلب:
1ـ گفته شد كه در روز ولادت رسول مكرم اسلام بين اهل سنت و اهل تشيع اختلاف است. سئوالي كه در اينجا مطرح است اين مي باشد كه اولاً سر اين اختلاف چيست؟ و ثانياً كدام تاريخ درست است؟ در جواب بايد گفت: اولاً اعراب زمان رسول گرامي اسلام بيسواد بودند. لذا به ثبت وقايع نمي پرداختند بلكه آنها را به حفظ و پشت به پشت نقل مي كردند. سر اختلاف مي تواند همين عدم ثبت وقايع باشد. ثانياً از پيشوايان معصوم علیهم السلام به ما رسيده است كه روز ميلاد آن حضرت هفدهم ربيع الاول است و از آن جا كه «اهل خانه از آنچه كه در خانه مي گذرد و گذشته است، آگاه هستند» مي توان نتيجه گرفت كه قول درست همان هفدهم ربيع الاول است.
2ـ در تاريخ آمده است كه حليمه وقتي مطلع شد رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله وسلّم پدر ندارد و يتيم است. از پذيرفتن آن حضرت سر باز زد، اما چون بسيار لاغر اندام بود و كسي فرزندش را به او نمي داد، لذا از سوي خانه عبدالمطلب برگشت و رسول گرامي اسلام را پذيرفت كه اين نقل به جهاتي دروغ است. زيرا، اولاً: عظمت خاندان بني هاشم و شخصيت مردي چون عبدالمطلب كه جود و احسان، نيكوكاري و دستگيري او از افتادگان زبانزد خاص و عام بود سبب مي شد كه نه تنها دايگان سر باز نزنند كه شير دان نوه عبدالمطلب را به مباهات آنها نيز مي شد. ثانياً: علت اينكه محمد صلي الله عليه و آله و سلم را به حليمه دادند اين بود كه نوزاد قريش پستان هيچ يك از زنان شيرده را نپذيرفت. سرانجام حليمه سعديه آمد و رسول گرامي اسلام، پستان او را مكيد. لذا عبدالمطلب رو به حليمه كرد و پرسيد از كدام قبيله اي؟ حليمه جواب داد: از قبیلۀ بني سعد. بار ديگر عبدالمطلب پرسيد: اسمت چيست؟ جواب داد: حليمه. آنگاه حضرت عبدالمطلب بسيار مسرور شد و گفت: آفرين! آفرين! دو خوي پسنديده و دو خصلت شايسته در توست، يكي سعادت و خوشبختي و ديگري حلم و بردباري.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن