واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دومين كنگره بين المللي حقوق پزشكي در زمينه ايدزو حقوق بشر برگزار مي شود
تهران / واحد مركزي خبر/ علمي 1387/08/05
دبير دومين كنگره بين المللي حقوق پزشكي در زمينه ايدز و حقوق بشر گفت: اين كنگره دو روزه ، هشتم و نهم آبان در سالن ابن سيناي دانشگاه علوم پزشكي شهر كرد برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر محمود عباسي امروز در نشست خبري با خبرنگاران افزود: با توجه به اينكه حقوق بشر يكي از موضوعات اساسي مورد مطالعه در حقوق پزشكي و از طرفي ايدز به عنوان معضل بزرگ اجتماعي محسوب مي شود، اين كنگره به موضوع ايدز و حقوق بشر اختصاص يافته است.
وي محورهاي اصلي اين كنگره را ايدز حق بر سلامت ،ايدز و حقوق شهروندي ،ايدز و مسئوليت دولتها ، ايدز و آموزش همگاني ذكر كرد.
عباسي آگاهي بخشي جامعه درخصوص خطر پنهان و در كمين ايدز ، آموزش همگاني و آگاهي بخشي جامعه درباره مخاطراتي كه جامعه را تهديد مي كند ، ارائه راهكارهاي مناسب آموزشي به منظور پيشگيري از ابتلا به ايدز از آن نظر كه بهترين درمان ،پيشگيري است ، بهره مندي از تجربيات جامعه جهاني در زمينه ايدز و حقوق بشر ،تعامل انديشمندان حقوقي و فقهي در زمينه بهره گيري از ظرفيتهاي قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را كه اصول 12 ،29 و 43 قانون اساسي به عنوان اصول مترقي در اين زمينه به تبيين مسئوليت دولت در زمينه بهداشت و درمان مي پردازد ، از اهداف دومين كنگره بين المللي حقوق پزشكي در زمينه ايدز و حقوق بشر بيان كرد.
وي معطوف كردن توجه جامعه به اين موضوع كه بايد حقوق اين بيماران را به رسميت شناخت ، تبيين حقوق شهروندي در قبال اين بيماري ، توجه آحاد جامعه به پيشگيري و حق مراقبت بهداشتي ، بررسي نگرش و تاثير باورهاي ديني ، مذهبي و اخلاقي در پيشگيري و درمان ايدز را از ديگر اهداف اين كنگره برشمرد.
عباسي با بيان اينكه بيماري ايدز مرز جغرافيايي نمي شناسد و جامعه جهاني را تهديد مي كند گفت : از اين رو مبارزه با اين بيماري ، مشاركت همگاني و بين المللي همه دولتها را مي طلبد .
دبير دومين كنگره بين المللي حقوق پزشكي در زمينه ايدز و حقوق بشر ، استرس فراوان مبتلايان ، آينده نامشخص ، ترد اجتماعي ،محروميت از كار ، خانه نشيني ،خطر انتقال و انگ اجتماعي را از عوارض اين بيماري بيان كرد و افزود : بايد علل ابتلا به اين بيماري را در فقر ،بي سوادي ،نابرابري ، تبعيض ،افزايش مهاجرتها،صنعتي شدن ،فروپاشي ارزشهاي سنتي، بي توجهي به باورهاي مذهبي و اخلاقي جستجو كرد.
وي بر به رسميت شناختن حقوق مبتلايان به بيماري ايدز تاكيد كرد و گفت : حق مراقبت بهداشتي ،حق درمان برابر ،حق مصونيت افشا، حق تشكيل خانواده ،حق بيمه ،حق كاركردن از جمله حقوق ذاتي مبتلايان به ايدز است كه بايد به رسميت شناخته شود.
عباسي با بيان اينكه يكي از بنيادي ترين حقوق هر انساني ،دستيابي به حداقل هاي بهداشت و سلامت است افزود : اين حقوق ايجاب مي كند كه مسئولان و دست اندركاران بهداشت جامعه به فكر تامين نيازمنديهاي جامعه در زمينه امور بهداشتي باشند.
وي با اشاره به قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران كه برطرف كردن هر نوع محروميت در زمينه مسائل بهداشتي و تامين بهداشت و درمان را از نيازهاي اساسي جامعه برشمرده و دولت را مكلف به تامين آن كرده است گفت : در قانون اساسي به برابري افراد در مقابل قانون ،وظيفه دولت براي رفع تبعيض ناروا براي همه در تمام زمينه هاي مادي و معنوي ،برابري همه در برخورداري از حقوق انساني ،سياسي ، اجتماعي ، فرهنگي و خدمات بهداشتي و درماني تاكيد شده است .
عباسي اضافه كرد: بر اين اساس حمايت اجتماعي و اقتصادي از افراد مبتلا به ايدز و خانواده آنان و ساير افراد پرخطر ، به عنوان يك سياست راهبردي در برنامه كشوري مورد توجه قرار گرفته است.
وي بخشنامه معاون اول رياست جمهوري در خصوص ممنوعيت آزمايش قبل از استخدام مبتلايان به ايدز و ممنوعيت اخراج كاركنان مبتلا به ايدز را از جمله اقدامات موثر در جهت برنامه جهاني سازمان ملل متحد در مبارزه با ايدز دانست و گفت : بخشنامه وزير آموزش و پرورش مبني بر اجباري بودن نام نويسي دانش آموزان داراي HIV مثبت از ديگر اقدامات است .
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]