واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عليرضا بهشتي در همايش "او يك ملت بود": هنوز نتوانستهايم ميان مباحث نظري و آرمانها با واقعيات رابطه منطقي برقرار كنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: سياسي
عليرضا بهشتي گفت: هنوز نتوانستهايم ميان مباحث نظري، آرمانها و مطالبات اجتماعي مردم ايران كه طي انقلاب مطرح شده است، با آن چه در زمينه عمل قرار است براي كشور اتفاق بيفتد، يك رابطه منطقي برقرار كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه يزد- اين مدرس كه در دانشگاه يزد و در همايش بزرگداشت شهيد بهشتي با عنوان "او به تنهايي يك ملت بود" سخن ميگفت، در بيان بزرگترين مشكل جامعه افزود: وقتي به كارنامه سي ساله انقلاب مينگريم به يك سطح عمومي و فراگير كه كم و بيش همه سالها و ساحتهاي انقلاب را فرا ميگيرد، برميخوريم و آن اين است كه ما هنوز نتوانستهايم ميان مباحث نظري، آرمانها و مطالبات اجتماعي مردم ايران كه طي انقلاب مطرح شده است با آنچه در زمينه عمل قرار است براي كشور اتفاق بيفتد، يك رابطه منطقي برقرار كنيم؛ چنان كه نظريهپردازان ما در ميدان نظر، نظرپردازي خود را ميكنند و فعالان سياسي ما هم در ميدان عمل، فعاليت خود را انجام ميدهند.
فرزند شهيد بهشتي، همچنين در ابتداي سخنانش زندگينامه مفصلي از شهيد بهشتي و اقداماتي كه وي در جريان انقلاب و قبل و بعد از آن انجام داد، بيان و اظهار كرد: از سالها پيش از انقلاب مدلي از حكومت در ذهن شهيد بهشتي بود، به طوري كه وقتي در سال 1344 از او پرسيدند چه حكومتي را ميخواهي جايگزين اين حكومت كني، او صراحتا اعلام كرد حكومتي اسلامي. همچنين جمهوريت همانقدر برايش اهميت داشت كه اسلاميت برايش مهم بود و ميخواست رابطه صحيحي ميان اين دو برقرار كند.
وي ادامه داد: كارنامه گذشته ما نشان ميدهد ما يك ضعف بزرگ داريم. ما بايد از اين فرصت استفاده كنيم و درست مانند همان توصيههايي كه در مورد بازنگري فردي به فرد فرد جامعه به عنوان مسلمان ميكنيم، يك بازنگري اجتماعي داشته باشيم و از اين بازنگري، يك نقد منصفانه و ارزيابي عادلانه كه بتواند به ما نقاط ضعف و قوت را نشان بدهد، انجام دهيم كه اگر در اين زمينه موفق شويم، فكر ميكنم توانسته باشيم در ادامه راه شهدا گام مثبت و بلندي برداريم.
دكتر عليرضا بهشتي در بخش پاياني نيز جملهاي براي حسن ختام از منظومه فكري شهيد بهشتي با اين مضمون قرائت كرد:
" ما نميتوانيم به زور و اجبار كسي را مجبور كنيم كه راه كمال را طي كند بلكه بايد براساس انتخاب آزادانه او باشد. بزرگترين خداگونگي انسان اين است كه خود ميشناسند، خود ميسنجد، خود برميگزيند، خود ميسازد و خود ميآفريند. ولايت براساس انتخاب كمال خويشتن، بزرگترين و مهمترين وجه خداگونگي انسان است."
وي به عنوان آخرين جمله بيان كرد: هر حركتي كه دوستي واقعي و انصاف و ديگر وجوه مثبت را در حد خود داشته باشد و آراستگي و آميختگي آن به باطل و شيطانپرستي و شيطانگرايي، آن را از ارزش نيندازد و بيمار نكند و از درون كرم خورده و باطل نكند، محكوم به پيروزي است.
انتهاي پيام
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]