واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: با اختلاف سه راي:طرح انتزاع ميراث فرهنگي از دستور كار مجلس خارج شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
نمايندگان با كليات طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري و الحاق آن به وزارت ارشاد وفرهنگ اسلامي با 120 راي موافق و 113 راي مخالف، مخالفت كردند.
به اين ترتيب طرح پر حاشيه انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري با اختلاف سه راي از دستور كار مجلس خارج شد.
به گزارش "ايلنا"، در آغاز بررسي اين طرح سيروس برنا ها ارايه گزارشي در مورد طرح مذكور پرداخت و گفت: با توجه به التهاب و فضايي كه اين طرح در جامعه ايجاد كرده است بايد گفت اين طرح در فضاي خاصي مطرح شد كه علت آن واكنش به يكي از دستگاههاي كشور بود.
مخبر كميسيون اجتماعي ادامه داد: بنده خودم يكي از امضا كنندگان طرح بودم كه آن را واكنشي به اظهارات رئيس سازمان ميراث فرهنگي در مورد دولتي با اسراييل ميدانستم اما با سخنان مقام معظم رهبري اعتقاد دارم فضاي مناسبي بر اين امر ايجاد شده است و هرگونه اظهار نظر در مورد آن بايد كارشناسانه تر و واقع بينانهتر باشد.
برنا ادامه داد: بخش گردشگري نقش تعيين كنندهاي در توسعه ملتهاي مختلف دارد و با نگاهي به آمار و ارقام سطح جهان ميبينيم كه كشورها توجه جدي به گردشگري و ميراث فرهنگي و صنايع داشتهاند و درآمدشان نيز رشد زيادي داشته است.
وي افزود: حال اين سوال باقي است كه چه بايد كرد و بايد گفت كه با توجه به اهميت اين سازمان نبايد به راحتي جايگاه آن را به خطر انداخت.
به دنبال سخنان برنا حسن كوهكن عضو هيات رئيسه در مخالفت با طرح مذكور به ايراد سخن پرداخت.
به گزارش "ايلنا"، كوهكن عضو هيات رئيسه مجلس با مطرح كردن مسكوت ماندن طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري و الحاق آن به وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي به مدت 6 ماه گفت: مخبر محترم خوب بود كه اشارهاي ميكردند كه طراحان اين طرح ميخواستند دستگاهها را در مقابل مجلس پاسخگو كنند.
وي ادامه داد: در اين طرح بحث انتزاع صنايع دستي و دادن آن به وزارت صنايع و معادن نيز مطرح بود وبه همين به دليل كميسيون صنايع رفته است.
كوهكن خطاب به مجلس افزود: اگر صلاح ديديد و از من قانع شديد به مسكوت ماندن آن براي 6 ماه راي دهيد.
وي گفت: عدهاي گفتند مجلس اين طرح را سياسي مطرح ميكند زيرا يك مدت كوتاهي فوريت آن را تصويب كردند و سپس اصل آن را رد ميكنند لذا همين امر نشان ميدهد كه برخورد نمايندگان با اين طرح سياسي بوده است.
عضو هيات رئيسه تاكيد كرد: اگر به اصل آن راي دهيد بايد به صورت كارشناسي مورد بررسي قرار ميگرفت ولي هنوز مركز پژوهش هاي مجلس نيز روي اصل اين طرح بحث دارد و آن را به صورت كامل قبول ندارد.
به دنبال سخنان كوهكن، علي اكبر يوسف نژاد در مخالفت با مسكوت ماندن طرح مذكور گفت: در بين انبوهي از لوايح و طرحهايي كه در نوبت بود اين طرح مطرح و درمجلس را ميآورد و در كميسيونهاي فرعي و اصلي موضوع مطرح شده و درست نيست.
وي با بيان اينكه مجلس به موضوعي كه اهميتش را تاييد كرده است، راي به مسكوت ماندن ندهد، گفت: من به عنوان يكي از طراحان اين طرح ميگويم موضوع اصلًا سياسي نيست و كاملا كارشناسي بوده است.
نماينده ساري تصريح كرد: ما داريم 6 ماه، يك سازمان بسيار با اهميت در زمينه اشتغال و مباحث روابط خارجي را بلاتكليف مي كنيم.
يوسف نژاد ادامه داد: اگر راي به مسكوت ماندن اين طرح بدهيم، در كار يك دستگاه عريض و طويل كه در مسايل فرهنگي وهويت ملي تصميمگيري ميكند، خلل ايجاد ميكنيم .
به دنبال اظهارات وي براي مسكوت ماندن طرح، رايگيري انجام شد كه با 94 راي موافق و 112 راي مخالف از دستور كار خارج گرديد.
به دنبال اين راي گيري يوسفنژاد مجدداً در مخالفت با رد طرح انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از رياست جمهوري گفت: در سال 85 ، سازمان صنايع دستي از وزارت صنايع و معادن جدا شد و در سال 82 ، سازمان ميراث فرهنگي از وزارت ارشاد جدا گرديد و به هم ملحق شدند و زير نظر رياست جمهوري سازمان مذكور را تشكيل دادند.
وي گفت: سهم ايران از بازار گردشگري كمتر از 8 درصد است؛ در حالي كه جايگاه صنايعدستي ما جز 8 كشور اول دنيا است لذا نياز به اصلاح اين سازمان داريم.
به دنبال سخنان يوسفنژاد، عباسي نماينده رودسر در موافقت با اين رد طرح مذكور گفت: كساني كه اين طرح را ارايه دادهاند، ميخواهند آنرا به وزارت ارشاد ملحق كنند و معني اين دو تقويت سازمان نيست، بلكه با اين امر به نقش تاثيرگذار سازمان ضربه ميزنند.
وي گفت: آيا ميتوان صنعتي كه با دستان هنرمند و براي قوميتهاي كشورمان است را با صنايع تكنولوژي يكي دانست؟آيا همين امر باعث نابودي فرش ما نشد؟
عباس تصريح كرد: ما هر روز به رئيسجمهور تذكر ميدهيم. آيا مجلس اين توان را ندارد كه از رئيسجمهوري در مورد اين سازمان تذكر دهد.
محمد حسين فرهنگي به عنوان مخالف دوم گفت: ما با توجه به موقعيتي كه در عرصه بينالمللي داريم و موقعيتي كه مجلس شوراي اسلامي دارد، بياييم و سازمان ميراث فرهنگي را تقويت كنيم و اجازه ندهيم كه خرد شود و از بين برود. من نميگويم اين كار سياسي بوده و نميگويم كار عجولانهاي بوده است.
فرهنگي ادامه داد: آيا از گردشگري،جذب وا يجاد رفاه براي آنان اكنون خبري است. آيا اكنون خبري است شركتهايي كه سابقاً مجوز گرفتهاند، رها شدهاند و حمايتي از آنها نميشود. آيا تعارضهايي كه با سازمان حج و زيارت پس از سالهاي جدا شدن از وزارت ارشاد وجود داشت، حل شده است؟
وي گفت: نمايندگان بايد از مسووليتپذير شدن اين سازمان دفاع كنند.
به دنبال سخنان فرهنگي، ناصر قوامي به عنوان موافق دوم ردطرح گفت: همكاران بايد توجه داشته باشند كه اين طرح باعث تنزل يك سازمان ميشود. در حاليكه اكنون هم ميتوانند رئيس سازمان ميراث فرهنگي را به كميسيون دعوت كرده و از او سوال كنند.
نماينده اسفراين ادامه داد: الحاق سازمان به وزارت ارشاد با توجه به حجم زياد كارهاي وزارت ارشاد، در حالي است كه خود وزارت ارشاد با پذيرش اين كار اضافه موافق نيست.
به دنبال سخنان موافق و مخالف در طرح مذكور، محمدرضا رحيمي "معاون پارلماني رئيسجمهور" گفت: ما براي انتزاع هزينه زيادي داريم كه با اصل 75 قانون اساسي مخالف است و قطعاً شوراي نگهبان با آن مخالفت خواهد داد؛ ضمن آنكه نظارت بر سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري از راههاي مختلف امكانپذير است لذا هيچ نگراني نبايد وجود داشته باشد.
رحيمي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري دريكي از نمازهاي جمعه گفت: ايشان بحث مفصلي در اين مورد داشتند و همه طرفها را به آرامش فراخواندند و در يك كلام دولت و مجلس مطيع رهبري هستند لذا بايد سخنان ايشان با فصل الختمام اين طرح زده شود.
پس از سخنان رحيمي و مخبر كميسيون اجتماعي براي كليات طرح مذكور رايگيري شد كه با 120 راي مخالف، 113 راي مخالف و 7راي ممتنع تصويب و از دستور كار خارج شد.
پايان پيام
كد خبر: 453818
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]