واضح آرشیو وب فارسی:الف: تشريح نحوه اجراي اصل 44 در حضور رهبر انقلاب
رئيس قوه قضائيه از تشكيل جلسهاي با حضور مقام معظم رهبري و مسئولين دستاندركار اجرايي شدن اصل 44 در آيندهاي نزديك خبر داد و گفت: ايشان قصد دارند با تك تك مسولان صحبت كرده و در جريان مسايل قرار گيرند.
به گزارش خبرگزاري فارس، محمود هاشمي شاهرودي در همايش استانداران سراسر كشور كه امروز در سالن پيامبر اعظم وزارت كشور آغاز شد، گفت: امروز با توجه نكردن به مبادي ورودي آلوده كننده سيستم حقوقي، با مشكل سلب امنيت حقوقي روبرو هستيم.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه كار براي امت اسلامي و مومنين در راه رضاي خدا نوعي عبادت است، گفت: ما بايد همواره خود را مقصر ببينيم و با نگاه انتقادي به خود نگاه كنيم.
وي افزود: اين روش يك رفتار و اخلاق اسلامي است كه هم در بعد سلوك شخصي و هم اجتماعي و در حاكميت و مديريت ميتواند مورد بررسي قرار گيرد.
شاهرودي ادامه داد: از ابتداي آنچه وارد دستگاه قضايي شدم تا امروز، كارهايي صورت گرفته و هميشه سعي كردم با ديد انتقاد به خود نگاه كنم.
رئيس قوه قضاييه به مسئولان كشور توصيه كرد: در گزارشات خود به نكات مثبت همانقدر كه اتفاق افتاده است، اشاره كنيد و نكات منفي را نيز فراموش نكرده و كاستيها را ببيند؛ البته در مقابل مردم خيلي نبايد به نكات مثبت پرداخت زيرا انتظارات بالا ميرود اما نبايد بعضي از نكات منفي را مطرح كنند كه ياس و نااميدي را به وجود آورد.
هاشمي شاهرودي به مشكلات اقتصادي مانند اشتغال، تورم، و فقر در مناطق محروم اشاره كرد و افزود: اينها همه مسايل ما نيستند اما از مهمترين مصاديق مشكلات امروز هستند كه بايد مديران اجرايي كشور در صدد رفع آن تلاش كنند.
وي با اشاره به اين نكته كه جمهوري اسلامي ايران از نظر فكري قدرتمند است، گفت: نقشهاي كه ايران مطرح ميكند نقشه برتري است و امروز شاهد آن هستيم كه در عراق، افغانستان و لبنان، ما چگونه توانستهايم نقشه استكبار را يكي پس از ديگري نقش بر آب كنيم ولي بايد در مسايل داخلي به مشكلات اقتصادي مردم بيش از پيش توجه كنيم.
رئيس قوه قضاييه به كارشكنيهاي برخي از كشورهاي خارجي در مسايل اقتصادي ايران اشاره كرد و افزود: در اين قسمت خداوند لطف كرده است و به آنها كه ميخواستند به ما ضربه بزنند خود دچار مشكلات عديده اقتصادي شدند و انتقامي كه خداوند از آنها گرفته است مدتها آنها را گيج خواهد كرد.
وي به ابلاغ سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي توسط مقام معظم رهبري اشاره كرد و افزود: اين خود، يكي از اقدامات اساسي براي رفع مشكلات اقتصادي است و واقعا ايشان در رسيدگي به امور اجرايي اين اصل سنگ تمام گذاشته است.
هاشمي شاهرودي از تشكيل جلسهاي با حضور مقام معظم رهبري و مسئولين دستاندركار اجرايي شدن اصل 44 در آيندهاي نزديك خبر داد و افزود: ايشان قصد دارند با تك تك مسولان صحبت كرده و در جريان مسايل قرار گيرند.
رئيس قوه قضاييه به طرح تحول اقتصادي اشاره كرد و گفت: دولت نهم به دنبال خدمت كردن به مردم است و اگر اين كار درست انجام شود خدمت بزرگي صورت گرفته است. البته مجلس و قوه قضاييه نيز در اين مورد بايد با دولت همكاري كنند.
وي گفت: با نگاه اجمالي به مسايل اقتصادي متوجه ميشويم كه هنوز بسترهاي عملياتي و اجرايي كردن اصل 44 قانون اساسي را فراهم نكردهايم و بايد با همان نگاه انتقادي كه گفته شد به اين مساله نيز نگاه كنيم كه اين هم تكليف قانوني و هم تكليف شرعي و هم تكليف ملي ما است.
هاشمي شاهرودي به ظرفيتهاي استانها اشاره كرد و گفت: هر استاني يك امتياز خاص و ظرفيتهاي بالقوهاي دارد كه مديران استاني به ويژه استانداران به عنوان نمايندگان دستگاه اجرايي بايد با ارايه راهكارهاي جديد و عملياتي كردن پروژههاي نيمهتمام از اين ظرفيتها به خوبي بهره گيرند.
رئيس قوه قضاييه گفت: از كنار كارهاي نيمهتمام نبايد به راحتي گذشت و بايد ببينيم علت انجام نشدن اين طرحها چيست، شايد فسادي در اين مساله بوجود آمده و با بررسي بتوانيم موانع پيش رو را برداريم و طرحها را پايان برسانيم.
وي تصريح كرد: منابعي مانند جاذبههاي گردشگري وتوريستي، نيروهاي انساني و منابع طبيعي از مسايلي است كه بايد به آن توجه كرد تا حس و احساس وابستگي كم شود و از اين ثروتها به نفع توليد و اقتصاد به صورت رقابتي استفاده شود.
هاشمي شاهرودي به استانداران توصيه كرد: بايد دستگاههاي ديگر را نيز به دنبال خود به حركت درآوريد و با نيروهاي موثري چون روحانيت، نماينده ولي فقيه و نمايندگان قوه قضاييه در استانها همكاري لازم را انجام دهيد.
رئيس قوه قضاييه به عنصر زمان اشاره كرد و گفت: اين مساله بسيار مهم است و ما نبايد فرصتسوزي كنيم و اگر به واسطه آنكه بخواهيم منافع بيشتري عايد كشور شود، فرصتها را از دست دهيم، آسيب و ضرر را دو برابر كرديم، زيرا هم ثروت و هم زمان از دست رفته است.
وي امضاي بعضي از قراردادها را اشاره كرد و گفت: بعضي وقتها به خاطر آنكه قيمت يك قرارداد را پايين بياوريم مدت زيادي وقت صرف آن ميكنيم غافل از اينكه خود اين فرصتسوزي بيشترين آسيب را به ما ميزند؛ اين همه فرصت در كشور وجود دارد امروز شاهد آن هستيم كه كشورهاي حاشيهاي خليج فارس عليرغم آنكه هيچ كدام از اين فرصتها را در اختيار نداشتند در زمينههاي مختلف پيشرفت كردند اما ما با اينكه بهترين موقعيتهاي اقتصادي را در شمال و جنوب كشور داريم، از آنها عقب افتادهايم.
هاشمي شاهروي افزود: بايد ببينيم آنها چه امتيازاتي دارد كه توانستهاند اين همه تشكيلات اداري و تجاري را دركشورهاي خود به وجود آورند. با اينكه كشور ما هم از نظر آب و هوايي موقعيت بهتري دارد و هم از نظر منابع، با 70 ميليون جمعيت نبايد چيزي به اسم زير خط فقر را داشته باشيم.
رئيس قوه قضاييه تاكيد كرد: استانداران بايد با ايجاد رقابت ميان خود از فرصتها به بهترين وجه ممكن استفاده كنند كه البته ما اين كار را در قوه قضاييه انجام داديم و وقتي هر چند وقت يك بار مديران استاني را در كنار يكديگر جمع كرديم و گزارشات آنها را شنيديم و اين گزارشات را در اختيار ساير استانها قرار داديم، بين آنها ايجاد رقابت شد و اكنون شاهد آن هستيم كه حدود 5 ميليون پرونده مورد بررسي قرار گرفت.
وي افزود: عليرغم تلاشهايي كه در قوه قضاييه صورت گرفته، وروديه پروندهها نسبت به سال 78 دو برابر شده و در سال 86 قوه قضاييه 8 ميليون پرونده ورودي داشته است.
هاشمي شاهرودي گفت: با همان ديد انتقادي به اين مساله نگاه كردهايم و دريافتهايم كه اكنون با يك بحران سلب امنيت حقوقي در كشور مواجه هستيم و واقعا امنيت حقوقي وجود ندارد.
رئيس قوه قضاييه ادامه داد: شخصي زميني را با پولي كه كلي برايش زحمت كشيده است ميخرد، اما به فرداي آن اطمينان ندارد و روزانه هزاران شكايت از اين قبيل وارد سيستم قضايي كشور ميشود و اين به دليل نداشتن امنيت حقوقي است.
رئيس قوه قضاييه ادامه داد: در اين شرايط دستگاه قضايي تنها مسئوليت رسيدگي به اين مسايل را ندارد و بايد به بسترهاي بيمار موجود كه پديدآورنده اين هرج ومرج است، رسيدگي شود.
وي گفت: رسيدگي به وضعيت گمركات، بحث زمين و مسايلي از اين قبيل ميتواند مشكلات عديده مردم را حل كند .
هاشمي شاهرودي گفت: بايد مبادي ورود آلودهكننده اين سيستم را تصحيح كنيم تا شاهد آن نباشيم كه سفير يك كشور به قوه قضاييه مراجعه كند و اظهار دارد كه زمين خريداري شده ما داراي مشكلات حقوقي است.
وي افزود: امروز در سيستم بانكي شاهد آن هستيم كه به راحتي پولشويي صورت ميگيرد و پول كثيف حرام خود را به راحتي در بانكها گذاشته و آن را پاك ميكند.
رئيس قوه قضاييه افزود: اينكه ما به دستگاه قضايي قاضي اضافه كنيم و دادگاه بيافزايم، صحيح نيست و بايد كارهاي تكنيكي كه كشورهاي ديگر براي رفع مشكلات حقوقي خود استفاده كردهاند را ياد بگيريم و اينجا قالالصادق و قال الباقر مشكل ما را حل نميكند.
در انتهاي سخنان هاشمي شاهرودي استانداران خراسان جنوبي، خوزستان و اردبيل به طرح مشكلات حقوقي استان خود پرداختند و هاشمي پاسخ آنها را داد.
چهارمين همايش استانداران سراسر كشور امروز و فردا در وزارت كشور برگزار مي شود و پيش از ظهر امروز كامران دانشجو قائم مقام و معاون سياسي وزير كشور در اين نشست سخنراني ميكند.
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]