محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831218036
كميته ملي المپيك در آستانه انتخابات دهم تمركز مديريت، به نفع يا ضرر ورزش؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: كميته ملي المپيك در آستانه انتخابات دهم تمركز مديريت، به نفع يا ضرر ورزش؟
جام جم آنلاين: كميته ملي المپيك سازماني است مستقل، غيرانتفاعي، داراي استقلال مالي و دور از هر گونه گرايشهاي نژادي، مذهبي، سياسي و براساس مصوبه 29/4/73 مجلس كه به تاييد شوراي نگهبان رسيده در شمار موسسات عمومي غيردولتي و غيرانتفاعي محسوب ميشود.
كميته براساس اصول مندرج در منشور المپيك به منظور توسعه ورزش، تربيت نيروهاي جوان، حمايت از نهضت المپيك، رونق بخشيدن به رشتههاي ورزشي و برنامه بازيهاي المپيك و آسيايي، همچنين شركت در اقداماتي كه موجب ارتقاي صلح و حمايت و ترغيب اخلاقيات ورزشي باشد، تشكيل شده است.
اينها مواد اول و دوم اساسنامه كميته ملي المپيك ايران است؛ نهادي كه جداي از آن كه بر مبناي اساسنامه خود ميتواند حركت كند يا خير، در مقاطعي از زمان با ضعفهاي مفرطي در جهت حركت روبهرو شده است؛ ضعفهايي كه براساس تنگناهاي مالي، ناهماهنگيهاي اجرايي و سياسي با مديران ورزش كشور، ضعف مديريتي مسوولان خود يا هر عامل ديگري به وجود آمدهاند.
در آستانه انتخابات پيش روي كميته ملي المپيك، بيمناسبت نديديم شرايط انتخابات پيش رو، ويژگيها و خواص فرد قدرتمند و تاثيرگذار بر ورزش قهرماني به عنوان رئيس، دبيركل يا عضو هياترئيسه كميته و همچنين بحث موازي شدن مديريت سازمان تربيت بدني با كميته ملي المپيك (و اين كه آيا چنين حركتي به نفع يا ضرر ورزش كشور است) را به بحث و ارزيابي شماري از دستاندركاران مطرح ورزش بگذاريم.
2 شرط براي صحت
سيدمصطفي هاشميطبا با 12 سال پيشينه رياست بر كميته ملي المپيك در اين زمينه ركورددار است. او حد فاصل سالهاي 65 تا 67 و 75 تا 83 اين منصب را عهدهدار بوده است، ضمن اين كه مدتي طولاني نيز عنوان معاونت رئيسجمهور و رياست سازمان تربيت بدني را به عهده داشت.
هاشميطبا درخصوص شرايط انتخابات پيش روي كميته، چنين اظهارنظر ميكند: اين كه افراد عضو مجمع بتوانند نامزد انتخابات كميته ملي المپيك شوند از حقوق قانوني آنها محسوب ميشود، اما هر انتخاباتي پوسته و باطني دارد. مهم اين است كه افراد بتوانند بدون هر گونه فشاري در آن شركت كنند يا راي دهند.
از وقتي اساسنامه سازمان تربيت بدني تغيير كرد و اختيار عزل به دست رئيس سازمان سپرده شد، اين شائبه قوت گرفته كه اگر روساي فدراسيونها از دستورات رئيس تخطي كنند با خطر بركناري يا فشارهاي شديدي كه مخفي است، روبهرو ميشوند.
رئيس پيشين كميته ملي المپيك معتقد است شرط دومي كه براي صحت در انتخابات لازم است ايجاد زمينه حضور و نامزدي افراد شايسته و كارآمد است تا با حضور افراد توانمند در راس كميته ملي المپيك، ورزش قهرماني ايران در بستري درست رشد كرده و ارتقاء يابد.
روندي آشنا و تكراري
اما اميررضا خادم هم در زمينه انتخابات پيش روي كميته المپيك ديدگاههاي معترضانهاي دارد. قهرمان پيشين كشتي جهان كه اين عنوان قهرماني را در لباس مربي نيز براي كشورمان به ارمغان آورده و از سابقه رياست فدراسيون كشتي و نمايندگي مردم در مجلس شوراي اسلامي هم برخوردار است، ميگويد: انتخابات پيش رو هم مثل هميشه مشخص و از پيش تعيين شده است.
خادم ميگويد: ما به واقع انتخابات نداريم و فقط اعضاي كميته در يك روز خاص، بسيار عادي و آرام و طبق برنامه اجماع ميكنند و سپس رايگيري ميشود و در نهايت كساني كه مورد نظر هستند و سازمان تربيت بدني صلاح ميداند براي احراز سمتهاي موجود انتخاب و روند آشنا و هميشگي تكرار ميشود.
ايرادهايي بر جا مانده از گذشته
كيومرث هاشمي معاون سازمان تربيت بدني با اظهارات هاشميطبا مخالفت روشني ميكند و ميگويد: فكر ميكنم تعداد زياد و بيسابقه كانديداها و رقابت جدي در پستهاي متعدد ايجاد شده نشانگر اين است كه انتخابات كاملا پرشوري با دموكراسي كامل پيش روست.
هاشمي ادامه ميدهد به دليل اين كه در انتخابات دورههاي پيشين گفته ميشد نمايندههاي از پيش تعيين شده سازمان صاحب راي ميشوند و فشاري براي انتخاب آنها وجود دارد در اين دوره براي رفع چنين شائبهاي هيچ يك از مديران عاليرتبه سازمان با وجود داشتن حق قانوني نامزد شدن، اين كار را نكردند تا شائبه دخالت يا يكطرفه بودن به وجود نيايد.
ضمن اين كه در طول 3 سال و اندي كه از دوره رياست عليآبادي در سازمان تربيت بدني ميگذرد كمترين تغييرات رئيسان فدراسيونها حتي به نسبت دوران انتصابي بودن آنها انجام شده است و نكته ديگر اين كه اغلب رئيسان فدراسيونها، خود در انتخابات شركت ميكنند و كمترين تعداد نماينده آنها در مجمع، مربوط به دوره فعلي بوده است كه اين خود نشاندهنده دموكراسي بيشتر در اين دوره است.
كيومرث هاشمي ايراد ديگر هاشميطبا به روند انتخابات و اجازه نيافتن برخي افراد شايسته براي نامزد شدن در انتخابات را ميپذيرد و معتقد است اين ايراد به اساسنامه مجمع برميگردد كه در سال 80 و زمان رياست خود هاشميطبا به آخرين تصويب رسيده است.
هاشمي معتقد است با توجه به دوره زماني گذشته نياز به اصلاحاتي در اين اساسنامه وجود دارد تا دغدغههاي قابل احترام كارشناسان دلسوز را رفع كند. مثلا بايد شرايط سني را اصلاح كنيم چون در منشور المپيك هم سن بازنشستگي براي مديران عاليرتبه كميته بينالمللي المپيك تعيين شده است. وظيفه اعضاي جديد كميته المپيك است كه اين گونه اصلاحات را انجام دهند.
وحيد مرادي رئيس فدراسيون شنا هم موافق هاشمي است و ميگويد: معتقدم انتخابات اين دوره سالمتر از دورههاي قبل برگزار خواهد شد و علت آن از يك سو به موضع سازمان تربيت بدني و آزادي اعضاي مجمع المپيك برميگردد و از سوي ديگر اين كه 33 نفر از 68 عضو مجمع براي تصدي پستهاي مختلف در كميته ملي المپيك ثبتنام كردهاند شائبه هر گونه دخالت در انتخابات هفتم آبان را از ميان برده است.
مرادي كه دبيركل كنفدراسيون شناي آسيا هم هست در عين حال به هوشمندي سازمان تربيت بدني در جلوگيري از حضور معاونان سازمان در انتخابات كميته ملي المپيك اشاره ميكند و ميافزايد: تا آنجا كه به ياد دارم هيچ زماني چنين فضايي در ورزش كشور شكل نگرفته بود و اگر بررسي كنيد ميبينيد در هر دوره برگزاري مجمع كميته ملي المپيك، چند تن از معاونان سازمان براي تصدي پستهاي مختلف نامزد ميشدند كه با درايت صورت گرفته و براي آن كه هر گونه شائبهاي از انتخابات رخت بربندد هيچ يك از معاونان سازمان پا پيش نگذاشتند كه اين رويكرد مثبتي است.
در مسير تحول
اما فاطمه ابوالقاسمي، تنها بانويي كه در ايران رياست يكي از فدراسيونها را به عهده دارد، با نگاهي مثبت به انتخابات ميگويد. همه افرادي كه در مجمع انتخابات كميته ملي المپيك حاضرند، پرتجربه در مديريت ورزشي هستند و آراي آنها در مسير تغييرات زياد در كميته ملي المپيك است.
ابوالقاسمي ميگويد: منطقي است مجموعهاي كه در مدت كافي و طولاني نتوانسته عملكرد خوبي از خود نشان دهد، جاي خود را به افرادي كه زمينه كار بيشتري دارند، بدهد. من شرايط انتخابات را مثبت و رو به جلو ارزيابي ميكنم، البته ميزان اين پيشرفت بستگي به شناخت اعضاي مجمع از نامزدها دارد.
چه كساني بايد انتخاب شوند؟
اما اينكه چه شرايطي بايد مترتب باشد تا نامزدهايي قوي و تاثيرگذار بر ورزش قهرماني در عرصههاي داخلي و بينالمللي به كميته ملي المپيك وارد شوند و ويژگيها و شاخصهاي افراد منتخب چه ميتواند باشد؟ پرسشي است كه پاسخهاي متفاوت كارشناسان را به همراه دارد.
اميررضا خادم ميگويد: برخلاف دوران گذشته كه چهرههاي قوي و قابل اعتمادي از بين اهالي واقعي ورزش براي احراز مديريتهاي كلان ورزشي وجود نداشت، امروزه چنين چهرههايي وجود دارند؛ اما در فضايي كه ميان ورزشي ها وحدت، همياري و هماهنگي از بين رفته است و اهالي ورزش تنها به منزله پلهاي براي مديران بيگانه با ورزش عمل ميكنند، نبايد انتظار داشت فردي با شاخصهها و موارد منجر به توسعه ورزش و تاثيرگذار در اين زمينه، وارد ميدان مديريت شود و كاملا طبيعي است كه حضور چهرههاي شايسته به دليل بروز خصلت بيگانهپرستي ميان اهالي ورزش، محقق نشود.
فاطمه ابوالقاسمي درخصوص ويژگيهاي فرد مفيد و موثر بر ورزش قهرماني ميگويد: او بايد فردي باشد كه اختيارات بيشتري به فدراسيونهاي ورزشي داده، به همه فدراسيونها بها بدهد و در كنار آن، از تجربه كاري خوبي برخوردار باشد. البته چنين فردي لزوما نبايد فارغالتحصيل تربيتبدني باشد، ولي حداقل بايد با ورزش و منابع انساني آن كاملا آشنا باشد؛ فردي كه مدير، برنامهريز، پرجسارت، خطرپذير، كاربلد و داراي پشتكار زياد داشته و نگاه ويژه و هدفمندي به اوقات فراغت آحاد جامعه داشته باشد.
بيشك وقتي 50 درصد جمعيت را خانمها تشكيل ميدهند بايد نگاه ويژهاي به حضور نمايندگان آنها در هيات رئيسه كميته ملي المپيك داشت و به نظر ميرسد نفرات بايد به گونهاي انتخاب شوند كه دستكم 2 تا 3 نفر از اعضاي اين هيات از ميان خانمها انتخاب شوند.
در حاليكه اكنون از بين 64 عضو مجمع حداقل 60 نفر مرد هستند و چنين تركيبي، دوره به دوره از شمار زنان حاضر در راس كميته ملي المپيك ميكاهد و اين به هدف سازمان در جهت حضور 150 ورزشكار زن در بازيهاي آسيايي كوانگ جو لطمهاي جدي وارد خواهد كرد.
موازات مديريتها، به نفع يا ضرر ورزش؟
آنچه به نظر ميرسد اين كه سازمان تربيت بدني مانند دورههاي روساي پيشين اين سازمان، با استفاده از اهرمهاي قدرت، مسووليتهاي كميته ملي المپيك را هم در دست بگيرد؛ حركتي كه از يك سو موجب همجهت شدن نيروهاي موجود در سازمان و كميته ميشود و از جهت مقابل، خطرات و عوارض ناشي از تمركز قدرت را نيز در پي خواهد داشت.
رئيس فدراسيون آمادگي جسماني در اين مورد ميگويد: با توجه به شرايط كنوني كشورهايي مثل ما، اگر هر 2 پست را يك نفر در اختيار داشته باشد موفقتر هستيم و اين ميتواند كمك بيشتري به ورزش كند، چرا كه قبلا وقتي نتيجه نميگرفتيم مشخص نبود مسوول شكست كميته است يا سازمان، اما اگر يك نفر مسووليت هر 2 ارگان را در اختيار داشته باشد روابط مثمرثمرتري در جهت توزيع منصفانهتر بودجه وجود خواهد داشت؛ البته شايد 10 سال بعد به ثبات بهتري برسيم كه در آن شرايط نياز نباشد سازمان و كميته كاملا همسو حركت كنند.
خادم در اين مورد نظري مخالف دارد و ميگويد: تعامل با يكي شدن متفاوت است. ارتباطي منطقي و مفاهمه بين اين دو ارگان، كاملا قابل پذيرش است، اما اگر بخواهيم اين دو ارگان را يكي كنيم، به معناي قطع دست يكي از بازوهاي توانمند ورزش كشور است.
هاشميطبا نيز نگرشي نسبي به اين مقوله دارد و ميگويد: يكي بودن رئيس ورزش و رئيس كميته به شخص رئيس بستگي دارد. اگر آن رئيس فرد مثبتي بود و شرايط لازم را رعايت كرد، كمك شاياني به پيشبرد امور خواهد شد، اما ممكن است فرد انتخابي فاقد شرايط لازم باشد و در اين صورت فكر ميكنم مشكل پيدا ميكنيم. در مجموع اگر 2 نفر در راس 2 نهاد مذكور قرار گيرند، تضارب افكار، كار را به شكل مطلوبتري پيش ميبرد.
ولي وحيد مرادي به حضور محمدعلي آبادي، رئيس سازمان در انتخابات كميته ملي المپيك و حضور توام يك فرد در راس مديريت سازمان و كميته المپيك به ديده مثبت نگريسته و ميگويد: اگر منصفانه به موضوع نگاه كنيد ملاحظه خواهيد كرد در طول 9 دوره گذشته مديريت كميته ملي المپيك به استثناي 2 دوره كه عيسي كلانتري، وزير وقت كشاورزي و حسين محلوجي، وزير وقت معادن و فلزات در راس كميته ملي المپيك قرار گرفتند، بقيه روساي كميته ملي المپيك، روساي سازمان تربيت بدني نيز بودهاند؛ البته دردوره پيش نيز گرچه محسن مهرعليزاده به شخصه در انتخابات حضور نيافت، اما قائم مقام و معاونان وي در سازمان، در عرصه انتخابات كميته ملي المپيك شركت كردند، بنابراين حضور روساي سازمان در انتخابات كميته ملي المپيك مسبوق به سابقه بوده و در شرايط كنوني و با توجه به ساختار موجود ورزش ايران، مصلحت اين است كه رئيس سازمان و رئيس كميته ملي المپيك يكي باشند. تجربه نيز نشان داده هر موقع مديريت اين دو ارگان يكي شده، كارها منظمتر و بهتر جلو رفته و ورزش ايران در عرصه رويدادهاي مختلف به توفيقات بيشتري رسيده است.
به هر حال روز هفتم آبان، مجمع 64 نفري كميته ملي المپيك از ميان بيش از 30 كانديدا، يك نفر را به عنوان رئيس، يك دبير، 2 نايبرئيس و 8 عضو هيات اجرايي براي مدت 4 سال تعيين خواهد كرد، افرادي كه در سالهاي اخير كارنامه مديريت ورزشي خود را ارائه كردهاند بجز استثناهايي نادر، برگ درخشاني در پروندهشان ديده نميشود.
به هر حال بايد تا 4 سال ديگر صبر كنيم و ببينيم آنها چه گلي به سر ورزش كشورمان بخصوص در عرصه قهرماني (كه موفقيت يا شكستهايش طي مسابقههاي المپيك، بازيهاي آسيايي و رقابتهاي جهاني نمود كاملي دارد) خواهند زد.
هفتمين يا هشتمين رئيس در دهمين انتخابات
پس از پيروزي انقلاب اسلامي 9 دوره انتخابات كميته ملي المپيك برگزار شده است كه طي آن 7 نفر حائز اين پست شدهاند، چرا كه مصطفي هاشميطبا 3 دوره به عنوان رئيس كميته انتخاب شده است. در صورت انتخاب نشدن مجدد قراخانلو كه يكي از نامزدهاي رياست كميته در دوره دهم است هشتمين رئيس كميته در انتخابات، روز هفتم آبان معرفي خواهد شد.
اسامي رئيسان كميته از سال 58 تا 87
حسين شاهحسيني 58 تا 59، مصطفي داوودي 59 تا 63، حسن غفوريفرد 63 تا 65، سيدمصطفي هاشميطبا 65 تا 67، عيسي كلانتري 67 تا 71، حسين محلوجي 71 تا 75، سيدمصطفي هاشميطبا 75 تا 79، سيدمصطفي هاشميطبا 79 تا 83، رضا قراخانلو 83 تا 87.
همچنين ميان دبيران كميته ملي المپيك، بهرام افشارزاده با داشتن 12 سال مسووليت در اين پست، ركورددار محسوب ميشود.
اسامي دبيران كل كميته از سال 58 تا 87
علي شكوهي 58 تا 59، خليل خيامباشي 59 تا 61، محمد خرمي 61 تا 63، بهرام افشارزاده 63 تا 67، بهرام افشارزاده 67 تا 71، سيدنصرالله سجادي 71 تا 75، سيدامير حسيني 75 تا 79، بهرام افشارزاده 79 تا 83 و علي كفاشيان 83 تا 87 .
اين 33 نامزد
براي انتخابات كميته ملي المپيك 33 نفر ثبتنام كردهاند كه همگي از حاضران دستگاه ورزش كشور محسوب ميشوند. كمتر كسي ترديدي در انتخاب رئيس ورزش كشور به عنوان رئيس كميته دارد، با اين حال او با 4 رقيب ديگر از جمله رضا قراخانلو، رئيس فعلي اين كميته رقابت دارد.
نگاهي به اسامي و سمتهاي كانديداهاي حاضر در انتخابات پيش روي كميته ملي المپيك خالي از لطف نيست. در ضمن ممكن است تعدادي از اين اسامي ثبتنام شده تا لحظه رايگيري به دليل انصراف خط بخورند.
نامزدهاي رياست
1- محمد عليآبادي، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان تربيت بدني 2- رضا قراخانلو، رئيس كميته ملي المپيك 3- مهدي اميني، نماينده مردان آموزش و پرورش 4- محمدرضا يزدانيخرم، رئيس فدراسيون كشتي 5- علي كفاشيان، دبيركل كميته ملي المپيك و رئيس فدراسيون فوتبال.
نايبرئيس
1- رضا قراخانلو، رئيس كميته ملي المپيك 2- محمود خسروي وفا، نايبرئيس كميته و رئيس فدراسيون جانبازان و معلولان 3- مهدي قدمي، نايبرئيس كميته 4- فاطمه ابوالقاسمي، رئيس فدراسيون آمادگي جسماني 5- مهرزاد حميدي، رئيس كميته ملي المپيك 6- علي مرادي، دبيركل كنفدراسيون وزنهبرداري آسيا 7- احمد ناطقنوري، رئيس فدراسيون بوكس 8- مهدي طالبپور، نماينده مردان وزارت علوم و تحقيقات و فناوري.
دبيركلي
1- مهدي طالبپور، نماينده وزارت علوم، تحقيقات و فناوري 2- علي مرادي، دبيركل كنفدراسيون وزنهبرداري آسيا 3- وحيد مرادي، رئيس فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو 4- بهرام افشارزاده، رئيس فدراسيون وزنهبرداري 5- مهرزاد حميدي، رئيس آكادمي ملي المپيك 6- محمدرضا يزدانيخرم، رئيس فدراسيون كشتي.
هيات اجرايي
1- محمود مشحون، رئيس فدراسيون بسكتبال 2- سيدمحمد پولادگر، رئيس فدراسيون تكواندو 3- بهرام شفيع، رئيس فدراسيون هاكي 4- فاطمه ابوالقاسمي، رئيس فدراسيون آمادگي جسماني 5- عبدالجليل رضوي، رئيس فدراسيون جودو 6- بتول مشرفجوادي، نماينده بانوان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري 7- رباب شهيان، نماينده فدراسيون تنيس 8- كريم صفايي، رئيس فدراسيون تير و كمان 9- احمد دنيامالي، رئيس فدراسيون قايقراني و اسكي روي آب 10- محمد نوحي، رئيس فدراسيون ورزشهاي رزمي 11- محمد شريف ملكزاده، رئيس فدراسيون اسكواش 12- محمدرضا داورزني، رئيس فدراسيون واليبال 13- بهزاد كتيرايي، رئيس فدراسيون كاراته 14- غفور كارگري، نماينده فدراسيون جانبازان و معلولان 15- علياصغر هاديزاده، رئيس فدراسيون نابينايان 16- شاهرخ شهنازي، رئيس فدراسيون پينگپنگ 17- علي كفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال و دبيركل كميته 18- وحيد مرادي، رئيس فدراسيون شنا، شيرجه و واترپلو.
خزانهداري
1- مهدي كرباسيان، رئيس فدراسيون بدمينتون 2- صادق عابدين، رئيس فدراسيون بيسبال 3- نصرالله سجادي، خزانهدار سابق كميته ملي المپيك.
مجيد عباسقلي
يکشنبه 5 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
-
گوناگون
پربازدیدترینها