واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: با مجهز نشدن مدارس به سيستمهاي گرمايشي استاندارد؛زنگخطر مدارس بهصدا درآمد - زهرا جعفرزاده
هرچه بيشتر به روزهاي سرد زمستان نزديك ميشويم، موضوع نخنما اما در عين حال جنجالبرانگيز بخاريهاي مدارس بيش از گذشته خودنمايي ميكند، بهطور قطع آتشسوزي فاجعهبار دبستان و در پي آن روستاي شيراز نقش اصلي را در اين سريال تكراري ايفا كردند. هرچند در سالهاي بعد از آن، حوادث مشابهي رخ داد اما زنگ خطر از همانجا نواخته شد، با اين حال همان عادت قديمي كه تا حادثهاي اتفاق نيفتد مسوولان از خواب غفلت بيدار نميشوند اينبار اينگونه خود را نشان داد كه توجه به ايمني سيستمهاي گرمايشي مدارس تنها مدت كوتاهي بهظاهر دنبال شد و پس از آنكه آبها از آسياب افتاد مسوولان با وعدههاي سرخرمن براي مدتي رسانهها را ساكت كردند و بدينترتيب اين موضوع هم بهدست فراموشي سپرده شد، حتي ديدن صورتو دستهاي سوخته دانشآموزان مدرسه سفيلان هم نتوانست خواب شيرين متوليان را به كابوس تبديل كند.
اينبار هم مقصر يا هرچه ميتوان اسمش را گذاشت مشخص نبود. زمستان امسال هم در حالي در راه است كه بهرغم اظهارات برخي مسوولان مبني بر تجهيز تمام مدارس به بخاريهاي استاندارد، واقعيت ماجرا حكايت از آن دارد كه امسال هم همانند سالها قبل مشكل همان است، هرچند كه به گفته رئيس سابق نوسازي مدارس كشور، 12 درصد اعتبارات عمراني به استانداردسازي سيستم گرمايشي اختصاص يافته است، او از اينكه 14 هزار مدرسهاي كه تاكنون ساخته شده مجهز به سيستم گرمايشي و سرمايشي استاندارد است اظهارخرسندي كرد اما گويي رفتن او به وزارت كشور، اوضاع اسفناك بيش از 72 هزار كلاس خطرآفرين كه حدود 40 هزاركلاس آن حكم بمب ساعتي دارند را از خاطرش برده است، تمام اين مدارس از نطر سيستم گرمايشي با مشكل مواجه هستند، از همه اينها كه بگذريم پاسخ مسوولان از جمله وزير آموزش و پرورش بهعنوان متولي اين امر قابل توجه است. او استفاده از بخاريهاي نفتي و چكهاي را يك ناچاري توصيف ميكند و معتقد است كه هرچند استفاده از اين بخاريها در مدارس ممنوع است اما وقتي بخاريهاي بهتري در اختيار نباشد چارهاي جز اينكه از همان بخاريهاي فرسوده استفاده كرد، نيست!
توپ گرماي نامناسب در زمين
سازمان بهينهسازي مصرف سوخت
آقاي وزير اينبار توپ را به زمين سازمان بهينهسازي مصرف سوخت و انرژي مياندازد چرا كه اعلام ميكند مقصر، اين سازمان است كه بخاريهاي ليزري فاقد گرمايش لازم را به مدارس داده است. عليرضا علياحمدي به مهر گفته بود كه وسايل گرمايشي و سرمايشي كه در اختيار مدارس قرار ميگيرد هر كدام محدوديتها و مزايايي دارند، در سال گذشته سازمان بهينهسازي مصرف سوخت و انرژي، بخاريهاي ليزري را در اختيار آموزش وپرورش قرار داد تا جايگزين بخاريهاي نفتي و چكهاي در مدارس شود. او با انتقاد از اينكه نوع بخاريهاي انتخاب شده از سوي سازمان بهينهسازي مصرف سوخت و انرژي مناسب نيست و گرمايش لازم را ندارد تصريح كرده بود: او اما باز هم وعده داد:
مشكل تمام مدارس استان تهران
از نظر سيستم گرمايشي برطرف شد
جالبتر زماني است كه بهرغم اينكه رئيس آموزش و پرورش استان تهران تصريح ميكند كه برخي از مناطق و روستاهاي اطراف تهران به علت سرماي شديد از همان بخاريهاي نفتي استفاده ميكنند، مديركل نوسازي مدارس استان تهران به اعتماد ملي ميگويد: بر اساس اظهارات اين مسوول، تمام اين اقدامات بر مبناي اطلاعاتي كه از سوي مدارس اين استان در اختيار قرار گرفته بود انجام شد. بدين ترتيب ترابي زاده به رغم اعلام وزير آموزش و پرورش و همچنين رئيس آموزش و پرورش استان تهران معتقد است كه تمامي مشكلات از نظر سيستم گرمايشي مرتفع شده است اما او اينبار با اطمينان كمتري تاكيد ميكند:، مديركل نوسازي مدارس استان تهران، موضوع كوتاهي آموزش و پرورش در انجام كارها را هم ميپذيرد: اما او بايد به اين نكته توجه كند كه كمي دير جنبيدن ممكن است به قيمت به خطر افتادن جان هزاران دانشآموز بيدفاع تمام شود.
ترابيزاده، درباره اقداماتي كه امسال براي اين كار در نظر گرفته شده توضيح ميدهد: او، هزينه اجرايي سيستم جديد را حدود 10 تا 15 درصد بيشتر از شوفاژ اعلام كرد اما در عين حال اظهار ميكند كه در ميان مدت هزينههاي اوليه با كاهش مصرف انرژي جبران ميشود. اين در حالياست كه در اين سيستم از سنسورهاي حرارتي استفاده شده تا در مواقعي كه مدرسه غيرفعال است دما به حداقل برسد بدون آنكه خاموش شود چرا كه در صورت خاموش شدن، لولهها يخزده و مشكلاتي را بهبار ميآورد. اتفاقي كه سال گذشته بهدنبال سرماي بيسابقه كشور با هدف صرفهجويي در مصرف سوخت از سوي مديران مدارس رخ داد، آنها را به فكر استفاده از اين روش انداخت. مديركل سازمان نوسازي مدارس استان تهران، اما پيرامون تجهيز مدارس به بخاريهاي ليزري كه گرماي آنها متناسب با وضعيت جوي نيست، تاكيد ميكند:
آتشنشاني: دستورالعملهاي ايمني از سوي
آموزش و پرورش پيگيري نميشود
مديركل نوسازي مدارس استان تهران اعلام كرد مدارسي كه از لحاظ گرمايشي با مشكل مواجه هستند، ميتوانند با مطرح كردن موضوع از اولويت اعتبار برخوردار شوند، چرا كه براساس اطلاعاتي كه به نوسازي مدارس ارائه ميشود، نواقص برطرف ميشود. اين اظهارات در حالي است كه معاون پيشگيري از حريق و حوادث سازمان آتشنشاني تهران از پيگيري نكردن دستورالعملهاي ايمني در مدارس بهويژه پيرامون سيستمهاي گرمايشي از سوي آموزش و پرورش در گفتوگو با اعتماد ملي گلايه كرد: مديركل نوسازي مدارس استان تهران اما در مواجهه با اين گلايهمندي اظهار كرد كه طراحي مدارس جديد با درنظر گرفتن موارد ايمني است كه اطفاي حريق نيز جزو آن بهشمار ميرود. برهمين اساس آمادگي داريم تا چنانچه سازمانها نقطهنظراتي در اين زمينه دارند ارائه كنند چرا كه در مجموع به بالا رفتن سطح ايمني مدارس و دانشآموزان كمك ميكنيم.
داوود براتي كه همچنان روي موضع خود نسبت به بيتوجهيبه دستورالعملهاي ايمني ايستاده است، تاكيد ميكند:
سطح ايمني مدارس غيرانتفاعي نگرانكننده است
او از مدارس غيرانتفاعي كه عموما كاربري غيرآموزشي دارند اظهار نگراني كرد: مناسبترين سيستم حرارتي براي مدارس، سيستم حرارت مركزي است. انتقال گرما از اين طريق بهطور مطلوبي در مقررات ساختماني درنظر گرفته شده است چراكه بخاريها مشكلات فراواني از نظر سوخت، تهويه و دودكش دارند. در مدارس قديمي كه از بخاريهاي چكهاي و نفتي استفاده ميشود و پس از چند سال نياز به بازسازي پيدا ميكنند، بر اين اساس بهطور كلي استفاده از شوفاژ توصيه ميشود.> به گفته اين مسوول در آتشنشاني تهران، چنانچه مدرسهاي ناچار بود از اين وسايل استفاده كند بهتر است نوع استاندارد و كمخطر آن را بهكار گيرد. موضوعي كه در بحث بخاريهاي غيراستاندارد مطرح ميشود، نبود نظارت كافي در بازار است چراكه اين بخاريهاي بدونمجوز در حالي كه از استاندارد لازم نيز برخوردار نيستند، تنها با هدف سودبري اقدام به توليد ميكنند. معاون پيشگيري از حريق و حوادث سازمان آتشنشاني نسبت به استفاده از اين بخاريهاي غيراستاندارد بهويژه براي مدارس هشدار داد:
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
شنبه 4 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]