واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: سياست روز بررسي مي كند؛تدابيري براي بازگشت سرمايه هاي ايراني از دبي
گروه اقتصادي ؛ حسام مهدوي - فواد نبوي :ركود اقتصادي و سقوط بورسها در جهان هر روز ابعاد جديدي به خود ميگيرد در روزهاي اخير امارات متحده عربي و بطور مشخص دوبي نيز با اين ركود دست و پنجه نرم ميكند. اوضاع اقتصادي اين كشور كه وابستگي خاصي به اقتصاد ايالات متحده آمريكا دارد در حال حاضر موجي از نگراني را براي سرمايهگذاران ايجاد كرده است.
اما اين مسئله كه چگونه ميتوان از اين سرمايهها جهت استفاده در ايران بهرهمند شد موضوعي است كه اين روزها در ميان كارشناسان مطرح است گروه اقتصادي سياست روز در اين زمينه نظر چند كارشناس را جويا شده است.
مسعود دانشمند رئيس اتاق بازرگاني ايران و امارات در اين زمينه اعتقاد دارد براي هرگونه انتقال سرمايه ابتدا بايد به سرمايهگذار اطمينان داد و صاحبان سرمايه بايد به اين باور برسند كه سرمايهگذاري در ايران بسترهاي لازم را داراست و هر زمان كه بتوانيم قابليتها و توانمنديهاي خود را به سرمايهگذاران اثبات كنيم ميتوان به جذب سرمايهها اميدوار بود اما در حال حاضر ميبينيم كه اقتصاد در جهان داراي پيوستگي است و همگان شاهد بودندكه پس از آمريكا، انگلستان دچار ركود شد و سپس اروپا و اين ركود اقتصادي و به عبارتي يك سونامي اقتصادي كمكم سراسر جهان را فرا گرفت و در روزهاي اخير كه اين پديده به خاورميانه رسيده است براي ما محسوستر است و كشورهايي كمتر آسيب ميبينند كه وابستگي كمتري به اقتصاد جهاني دارند در روزهاي اخير دولت امارات طي دو مرحله دهها ميليارد دلار به بازار اين كشور تزريق كرده است تا از ركود خارج گردد. دانشمند در بخش ديگري از سخنان خود گفت: با وجود اينكه در حال حاضر حضور و ارتباط ما در بازارهاي جهاني كمرنگ است، اقتصاد ما فارغ ازاين سونامي نيست بطوري كه در روزهاي اخير شاهد آن بوديم كه قيمت آهن در بازارهاي داخلي تا 40 درصد كاهش يافته است و بخش مسكن در ايران نيز دچار ركود گرديده است و در صورتي ميتوان به جذب سرمايههاي خارجي اميدوار بود كه دولت فرمول توسعه ارائه دهد و اگر دولت برنامههاي راهبردي و مدوني را ارائه كند ميتوان به آينده سرمايهگذاري در كشور اميدوار بود.
كاهش ريسك سرمايهگذاري در داخل موضوعي است كه با اقدام به آن ميتوان به جذب سرمايههاي خارجي اميدوار بود. در همين خصوص مهدي تقوي اقتصاددان و كارشناس اقتصادي با اشاره به مطلب فوق ميگويد:بالابودن ريسك سرمايهگذاري در داخل باعث شده است سرمايهگذاران خارجي با اندكي ترديد به اين موضوع نگاه كنند.
عدم پرداخت وام توسط بانك نيز مشكل ديگري است كه رفع آن كمك فراواني به حل اين مشكل ميكند بالا بودن قيمت زمين و هزينه ساخت و ساز و عدم پرداخت وام توسط بانكها باعث شده است كه ركود ناخواستهاي در بخش مسكن در داخل ايجاد شده باشد اما در همين حال با افزايش پرداخت تسهيلات ميتوان اقدام به جذب سرمايههاي خارجي از دوبي كرد.
كاهش قيمت 60 تا 70 درصدي مسكن در دوبي نيز از جمله عواملي است كه تاثير زيادي در خروج سرمايههاي داخلي دوبي دارد و اين در شرايطي است كه ما با ايجاد شرايط اقتصادي مناسب و كاهش ريسك سرمايهگذاري قادر به جذب اين سرمايههاي سرگردان خواهيم بود.
ايجاد شرايط مناسب براي سرمايهگذاران از جمله اقداماتي است كه با انجام آن در دوبي رغبت به سرمايهگذاري را افزايش داده است كه تامين مالي 90 درصدي پروژههاي ساخت و ساز از جمله اين اقدامات است كه با پرداخت تسهيلات توسط بانكهاي داخلي مشابه اين شرايط در ايران نيز بوجود خواهد آمد در هر صورت بايد اذعان كرد ايجاد شرايط مناسب در داخل و امكان پرداخت تسهيلات در كنار ايجاد زيرساختهاي اجتماعي سرمايههاي خارجي را متوجه ايران كه از نظر منابع و امكانات طبيعي توان بالقوهاي براي توسعه اقتصادي دارا است خواهد كرد.
شنبه 4 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]