واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: انتشار آينه ميراث
فصلنامه- همشهريآنلاين:
چهل و يكمين شماره آينه ميراث با حجم بيشترd از شمارههاي گذشته بر پيشخوان مطبوعات قرار گرفت
به گزارش همشهريآنلاين حماسه سرايي در ايران پس از حمله مغول تا ظهور صفويان(منصور رستگار فسائي)، مدافعان و ستايشگران حلاج از علماي شيعه: محقق طوسي و علامه طباطبائي (اكبر ثبوت)،اعتقاد ديني رشيد الدين فضل الله در ايينه رساله هاي او (هاشم رجب زاده)، مجالس جهانگيري؛ متني مهم براي پژوهش در فرهنگ درباري هندوستان در دوره شكوه (منصور صفت گل)، ارزيابي تاريخي كتاب عيون الاخبار (غلامرضا جمشيد اول)،بررسي كتاب سيف الامه و چاپ آن (حامد ناجي اصفهاني)، تحفه السلاطين محمد بن جابر انصاري (منوچهر پزشك). بازبيني يك سنّت ؛ نقد و بررسي ديدگاههاي آرزو در حوزه ساختار معنايي (مهدي رحيمپور)، شعله نيريزي و ضرورت تصحيح انتقادي خسرو و شيرين وي ( مختار كميلي)،متنشناسي گويشهاي ايران (1): ديوان درويش عبّاس جزي(حبيب برجيان)تحول اصطلاحات عرفاني (آيانو ساساكي)،ويرايشي ديگر از شاهنامه،(سجّاد آيدنلو)دستورالكاتب في تعيينالمراتب (علياكبر احمدي داراني، اكرم هراتيان)، نگاهي به ديوان امير پازواري (محمد داوودي درزي كلايي) از جمله اين مطالب است.
در بخش رسائل هم اين مطالب آمده است:
رساله عصمتيّه (جويا جهانبخش) ،مناظره سَرو و آب (سيّد محمّدرضا ابنالرّسول)
نصاب انگليسي فرهادميرزا معتمدالدوله (بهروز محمودي بختياري)، رسالهاي در باب معيت خداوند با بندگان از نظر جلالالدين دواني و غياثالدين دشتكي (سحر كاوندي، محسن جاهد)، ساقينامه حياتي گيلاني (يوسف اسماعيلزاده).
در بخش اسنادهم اسناد فرمان كلانتري نايين به كوشش سعيد خودداري نائيني آمده و در بخش آثار در دست تحقيق هم معرفي سندي چاپ نشده از دوران قاجار: سفرنامه دوم نجمالدوله به خوزستان (احمد كتابي)، رموز حمزه يا اميرحمزه صاحبقران (عليرضا ذكاوتي قراگزلو)، محمدرضا جديدالاسلام و كتاب منقولالرضائي (طاهره عظيمزاده)، مقالات متنپژوهي در نشريات (1386 ـ 1387) (مهسا سفّاري)
خلاصه مقالات به عربي به كوشش بشير جزايري و خلاصه مقالات به انگليسي كه زحمت آن بر دوش دكتر حسن لاهوتي مترجم و مولوي شناس نامي است از ديگر مطالب اين شماره به شمار ميآيد.
آينه ميراث علاوه بر آنكه به شكلي منظم و مرتب انتشار مييابد از هيئت تحريريه و گروه مشاوراني برخوردار است كه در زمينه متن پژوهي و تصحيح متون كهن در زمره نامداران اين عرصه به شمار مي روند.
اين نشريه به تدريج ميرود كه جاي نشر دانش و آينه پژوهش دهه شصت و دهه هفتاد را به خود اختصاص دهد.
آينه ميراث همزمان به كار اديبان و مورخان و علاقه مندان به تاريخ علم ميآيد، فوائد نسخه شناسي دارد. اخيرا هم كه رسالههايي در پايان آن چاپ ميشود و سودمندي آن بيشتر و بيشتر شده است.
شنبه 4 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]