واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بررسي اوضاع تشكل هاي دانشجويي در گفت و گو با فعالان دانشجويي / (2) بسيج دانشجويي تشكلي برآمده از فرهنگ آرمانخواهي جوانان متعهد است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي با تاكيد بر اينكه آرمانگرايي خصيصه ذاتي تشكل هاي دانشجويي است ، اظهار داشت: بسيج دانشجويي تشكلي برآمده از فرهنگ آرمانخواهي جوانان متعهد است.
"فهيمه فداكار"، يك عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" اظهار داشت: در بحث فرهنگي در تشكلي مانند بسيج دو نوع رويكرد به ذهن مي آيد؛ در نگاه كلي تر در چنين تشكلي كاري به جز كار فرهنگي صورت نمي گيرد حتي در مواردي اين كار وجه سياسي قوي تري دارد.
وي معتقد است: شما در تشكل دانشجويي با نيرو هايي روبروييد كه براي ارتقاي اين نيرو ها تلاش مي كنيد و البته ارتقاي خودتان و اين ارتقا اصالتاً امري فرهنگي است نه چيز ديگر.
به گفته اين فعال دانشجويي ، از سوي ديگر فضاي دانشگاه ها به گونه اي است كه هر امري كه در آن صورت مي گيرد به اقتضاي مكان آن دانشگاه رويكرد فرهنگي به خود مي گيرد.
فداكار با بيان اين نكته كه در نگاه دومي كه به ذهن متبادر مي شود فعاليتي كه به فرهنگي موسوم هستند مورد بحث قرار مي گيرد، ادامه مي دهد از جمله فعاليت هايي كه در بسيج است داشتن مسؤوليت فرهنگي مي باشد.
وي خاطر نشان كرد: فرهنگ با همه تعاريف و اوصافي كه دارد متوجه اثر گذاري اش است و دوام آن به دليل همين كار فرهنگي است. اگرچه دقت و همت بيشتري را مي طلبد، اما بعد از فارغ التحصيلي هم اثرش براي دانشجو باقي است و شما او را همراهي مي كنيد.
اين عضو بسيج دانشجويي اذعان كرد: از آن جايي كه جواني سن آرمانخواهي است و فرهنگي كه ما داعيه دار آن در بسيج دانشجويي هستيم فرهنگي بر آمده از آرمان ها است، لذا چه در نگاه ديني و چه فرهنگ انقلابي كه بسيج از آن بوجود آمده، قابليت ارائه جدي در دانشگاه را دارد. البته اگر همان سرچشمه ها مورد توجه باشد نه كارهاي سطحي و بدون فكر مانند نصب عكس فلان شهيد روب برد دانشگاه براي تعميق روحيه شهادت طلبي بدون هيچ توضيحي.
به گمان وي، از آنجايي كه دانشگاه بهر حال محل پرورش كادر اجرايي و فكري آينده انقلاب است، با هر اثر گذاري اثر دراز مدت خودش را هم دارد.
فداكار معتقد است اين روزها بسيج دانشجويي در نگاه كلي همه ي دفاتر، دچار چند تهديد و آسيب است. هرچند بسيج از بي آرماني كه قبلاً داشت در آمده؛ زماني كه يكتا هدف بچه هايش مقابله با دوستانشان در انجمن دانشگاه و زد و خوردهاي بيهوده بود.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي خاطر نشان كرد: كار تشكيلاتي و نيرو سازي يكي از مشكلات فعلي تشكل بسيج است. يعني همه از نبودن نيرو در دفاتر و كار نكردن و بي انگيزه بودن نيرو هايشان گلايه دارند. نيرويي چهار سال در يك دفتر كار مي كند اما زماني كه بيرون مي آيد نمي توان اسم نيروي كار تشكيلاتي كرده بر روي او گذاشت. به همين نسبت راهكارهاي جذب و ارتقاي نيرو هم محل تأمل جدي نيست.در حالي كه اينجا هيأت نيست يك تشكل دانشجويي است.
عضو جنبش عدالتخواه دانشجويي گفت: از طرف ديگر افراط و تفريط در زمينه كار فكري كه از يكسو رو به مطالعات فلسفي آورده اند و بحث هاي جدي و دانشجويان فراموش شده اند، از سوي ديگر رو آوردن به كار هاي سطحي عامه پسند.
وي ابراز داشت: دانشجويي قدرت نقد و وظيفه مطالبه گري و حريت را دارد كه اين ويژگي ها در بچه هاي بسيج يا به دليل محافظه كاري شان نيست و يا اينكه سازمان بسيج چنين چيزي را بر نمي تابد. /146/120
شنبه 4 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]