تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 16 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است ولى شما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814290611




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/گفت‌وگو/ يك كارشناس اتريشي علوم سياسي: تصور تك قطبي بودن آمريكا رو به پايان است اگر مك‌كين وعده‌هاي انتخاباتي‌اش را عملي كند، بسيار تندروتر از بوش خواهد بود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گفت‌وگو/ يك كارشناس اتريشي علوم سياسي: تصور تك قطبي بودن آمريكا رو به پايان است اگر مك‌كين وعده‌هاي انتخاباتي‌اش را عملي كند، بسيار تندروتر از بوش خواهد بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بين‌الملل - گزارش و تحليل

هاينتس گرتنر كه يكي از كارشناسان علوم سياسي به شمار مي‌رود، در مصاحبه‌ با پايگاه اينترنتي روزنامه اتريشي اشتاندارد با اشاره به آينده‌ي برنامه جنگ عليه ترور آمريكا به تحليل برنامه‌هاي گسترد‌ه‌ي دو كانديداي رقابت‌هاي انتخاباتي در آمريكا پرداخته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هاينتس گرتنر كه يكي ازكارشناسان علوم سياسي در مركز مطالعات بين‌المللي علوم سياسي و سياست امنيتي در اتريش مي‌باشد، درمصاحبه با پايگاه اينترنتي "در اشتاندارد" اظهار داشت كه رياست جمهوري باراك اوباما هماهنگي و انطباق بيشتري با سليقه اروپايي‌ها دارد.علاوه بر اين طرح‌هاي سياسي خارجي وي نيز به گوش اروپايي‌ها بيشتر خوش مي‌آيد.

گرتنر در اين مصاحبه با اشاره به تفاوت‌هاي دو كانديداي انتخابات رياست جمهوري، نسبت به تصميم مك كين براي تقسيم جهان به دو بلوك بردگان و حكومت‌هاي دموكراتيك هشدار داد. متن مصاحبه‌ي صورت گرفته با وي به شرح زير است:

اشتاندارد: اغلب مفسران بر اين عقيده‌اند كه سياست خارجي ايالت متحده تغيير ناپذيراست و فرقي نمي‌كند كه چه كسي رييس جمهور اين كشورشود. آيا شما با اين مساله موافق هستيد؟

گرتنر: من با اين مساله موافق نيستم. البته بايد گفت كه به طور طبيعي دولت آتي ادامه دولت فعلي است. هر رييس جمهوري كه در آمريكا بر سر كار مي‌آيد، مطمئنا تلاش خواهد كرد با تروريسم مبارزه كند و سعي در اجرا و عملي كردن منافع آمريكا دارد. اما تفاوت در تحقق چنين اهدافي كاملا آشكار و فاحش است. براي مثال مي‌توانيم به جنگ عراق اشاره كنيم. اوباما خود را متعهد كرده است كه نيروهاي آمريكايي را در يك بازه‌ي زماني مشخص عقب بكشد. اين تصميم ممكن است بيشتر از چيزي كه براي آن برنامه‌ريزي شده به طول بينجامد؛ اما مطمئنا اين تصميم لغو نخواهد شد. علاوه بر اين، اوباما درخواست كرده كه آمريكا از مساله عراق به مساله افغانستان متمركز شود. بعد از اين پيشنهاد اوباما،‌ دولت بوش نيز بر سر اتخاذ اين استراتژي اتفاق نظر حاصل كرد. اين در حالي است كه در آن شرايط مك كين هم چنان عراق را به عنوان جبهه‌ي مركزي در جنگ عليه تروريسم ناميد.

اشتاندارد: آيا به عقيده‌ي شما مك كين نومحافظه‌كاري به سبك چني مي‌باشد؟

گرتنر: از لحاظ لفاظي مك كين بسيار شبيه نومحافظه‌كاران مي‌باشد. مك كين علاوه بر اين از اوباما به دليل سياست خارجي‌اش انتقاد مي‌كند. وي بارها از اوباما به دليل سياست "حفظ آرامش" انتقاد كرده است. وي مي‌گويد "اوباما براي انجام مذاكره با ايران وارد صحنه‌ي سياست شده است. در اروپا نيز زمزمه‌هايي وجود دارد كه مك كين يك سياستمدار حامي سياست چند جانبه گرايي مي‌باشد، اما سياست چند جانبه‌گرايي وي نيز تنها در ارتباط با چند كشور مطرح مي‌شود. از ديد مك كين اين مساله در ارتباط با كشورهايي مطرح مي‌شود كه واجد شرايط و صلاحيت‌هاي دموكراتيك باشند. به‌رغم وجود اين زمزمه‌ها در غرب، اوباما هميشه و پيوسته از سياست يك جانبه يا يك طرفه‌ي بوش انتقاد كرده است. وي بر خلاف مك كين داراي روابط مثبتي با سازمان ملل است. با اين حال در شرايطي كه پاي منافع حياتي آمريكا به ميان مي‌آيد وي براي عمل كردن در خارج از شوراي امنيت تعلل نخواهد كرد، اما با اين حال اوباما واژه‌ي سياست چند گانه و يا چند جانبه گرايي را استفاده نمي‌كند، چرا كه اين واژه در آمريكا وجهه‌اي منفي دارد. وي به جاي آن از واژه همكاري استفاده مي‌كند.

اشتاندارد: آيا پايان دوران بوش به معناي پايان سياست يك جانبه گرايي است؟

گرتنر: واقعيت و يا به عبارتي توهم و تصور تك قطبي بودن آمريكا در سالهاي رياست بوش رو به پايان است. آمريكا از مدت‌ها پيش ديگر به عنوان تنها نقش آفرين در جهان مطرح نبوده است و بايد با ديگر كشورها هماهنگ عمل كند. همه قدرت‌هاي بزرگ تمايل دارند كه در اقتصاد جهاني شريك باشند. روسيه و چين دو نقش آفرين بسيار مهم هستند و هم چنين ابزارهاي لازم براي مستقل عمل كردن را نيز دارا هستند. آمريكا قادر به تحريم اين كشورها نخواهد بود. در بحث‌هاي مربوط به انرژي، مسايل زيست محيطي و هم چنين نبرد عليه تروريسم اين كشور‌ها هم چنان داراي نقش پر رنگي هستند. از اين رو من مطمئن نيستم كه جان مك كين قادر به عملي كردن لفاظي‌هاي خود مبني بر جنگ سرد عليه اين كشور‌ها باشد. اگر مك كين اين كار را انجام دهد، بسيار افراطي‌تر از بوش عمل كرده است.

گرتنر: مسلما وعده‌هاي انتخاباتي 100 درصد و مو به مو اجرا نخواهد شد. اما اگر وي بعد از پيروزي در انتخابات به وعده خود عمل نكند و بخش اعظم ارتش آمريكا را از عراق بيرون نكشد، در اين صورت مسلما ضرر كرده است؛ اما اوباما با اين وجود محدوده‌اي را مشخص كرده است كه در آن چارچوب ارتش آمريكا به عمليات نوسازي و توسعه عراق بپردازد.

اشتاندارد: اوباما سعي مي‌كند كه جنگ عليه تروريسم را تنها در جبهه‌ها و حوزه‌هاي محدودي پيش ببرد، درحالي كه مك كين اين جنگ را گسترش خواهد داد. نظر شما در اين ارتباط چيست؟

گرتنر: حكومت‌هاي ديكتاتوري براي مك كين با حكومت‌هاي تروريستي برابر هستند، از اين رو وي با اين استدلال تلاش مي‌كند كه جنگ عليه تروريسم را گسترش دهد. تئوري و نظريه‌هاي اظهار شده از سوي مك كين به كتاب جديد رابرت كاگان بر مي‌گردد كه دنيا را به دو بخش حكومت بردگان و دموكرات‌ها تقسيم مي‌كند. برخلاف وي، اوباما براي مبارزه با تروريسم كار خود را محدود خواهد كرد و تمركز را تنها بر روي پاكستان و افغانستان قرار خواهد داد. اوباما تلاش مي‌كند كه علاوه بر اين بر روي روش و متد‌هاي حقوقي در دولت‌ها متمركز شود.

اشتاندارد: سياست خارجي باقي مانده از بوش چگونه تغيير خواهد كرد؟

گرتنر: بوش در همه جبهه‌ها در جنگ عليه ترور شكست خورده است. به نظر نمي‌رسد كه دموكراسي در عراق ايجاد شده باشد و يا ايجاد شود. سازمان‌هايي چون حماس و حزب‌الله نيز در نوار غزه و لبنان در برابر آمريكا پيروز شده‌اند. وضعيت افغانستان روز به روز در حال بدتر شدن است و اسامه بن لادن نيز همچنان آزاد است و هم در افغانستان و هم در پاكستان مشغول فعاليت است. در هيچ دوره‌اي رييس جمهورآمريكا چنين وجهه و تصويري بد و منفي نداشته است. زندان‌هاي ابوغريب و گوانتانامو نمونه‌اي از عوامل منفي و تاثيرگذار بر تصور غرب از آمريكا هستند. مطمئنا اكنون تلاشهايي وجود دارد كه سعي دارد اين وجهه را بهبود بخشد. توافق با كره شمالي بخشي از اين تلاش‌ها مي‌باشد و در مورد بحران گرجستان نيز دولت بوش به طور كل سنجيده عمل كرد.

اشتاندارد: اهميت مسايل سياسي خارجي در دوران بحران مالي چگونه خواهد بود؟

گرتنر: بوش در سال 2004 موفق شد با مطرح كردن موضوعاتي هم چون جنگ عراق و ايجاد ترس از تهديدات تروريستي پيروز انتخابات شود، اما در شرايط كنوني مسايل مربوط به سياست خارجي از طريق بحران‌هاي مالي دفع شده‌اند. تلاش براي اين كه از موضوع ترس از ترور استفاده‌ي ابزاري شود، در شرايط فعلي نيز وجود دارد و اين كار نيز از طريق نزديك كردن اوباما به تروريست‌ها و يا معرفي وي به عنوان مسلمان انجام مي‌گيرد.

انتهاي پيام
 شنبه 4 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن