واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انتقاد رفسنجاني از سانسور بمب اتمي كوچك امريكا
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران گفت: بر اساس انفجار يك بمب اتمي آمريكا تعداد بسياري كشته شده و سرطان و امراض ديگر زياد شده است اما جاي تأمل دارد كه چرا هيچ خبري از آن تا كنون منتشر نشده است.
به گزارش فارس، هاشمي رفسنجاني خطيب نماز جمعه اين هفته تهران در بخشي از سخنان خود با اشاره به پخش صحنههايي از منفجر كردن يك بمب اتمي كوچك با قدرت 5 كيلوتن از سوي آمريكا در جنگ 1991 در بين بصره و مرز جمهوري اسلامي ايران از سوي يكي از تلويزيونهاي ايتاليايي و در جمع خبرنگاران رسانهها، خاطرنشان كرد: صحت اين خبر كاملا مشخص نشده است. انتظار ميرفت كه اين خبر مانند بمب در جهان منفجر شود ولي سئوال اين است كه چرا مسئلهاي به اين اهميت حتي از سوي رسانههاي ايتاليايي بايكوت شده است.
وي افزود: اگر اين جنايت درست بوده باشد، جاي بسيار تأمل است كه چرا آمريكا براي ترساندن و تنبيه دولت ورشكسته آنروز عراق به چنين جنايتي دست زده است.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه اين فيلم 17 مهرماه پخش شده است، گفت: اخيراً يكي از رسانههاي ايتاليايي فيلمي را پخش كرده است كه بر اساس آن آمريكائيها در جنگ 1991 بمب اتمي كوچكي را در بين بصره و مرز جمهوري اسلامي ايران منفجر كردهاند.
* تحركات جديد صهيونيستها جنبش ملتهاي اسلامي را در پي خواهد داشت
هاشمي رفسنجاني در ادامه سخنان خود به موضوع فلسطين اشاره كرد و افزود: آمريكا، انگليس، روسيه و سازمان ملل متحد قول داده بودند كه مسئله فلسطين در دوره بوش حل و فصل شود اما الان دوره بوش در حال تمام شدن است و اين مسئله نه تنها حل نشده، بلكه بدتر از گذشته نيز شده است.
وي ادامه داد: حركت جديدي در اراضي فلسطين پيدا شده است كه خدا كند ريشهدار نباشد چرا كه در غيراينصورت ملتهاي مسلمان بايد خود را براي پاسخگويي به اين اقدامات صهيونيستها آماده كنند و آن حركت اين است كه اخيراً در شهر عكا كه عده زيادي از فلسطينيهاي قديمي در آنجا حضور دارند، صهيونيستها شروع كردهاند به تحت فشار قراردادن و آزار و اذيت فلسطينيهاي اين شهر تا اينها فرار كنند و متأسفانه كسي هم به داد اين فلسطينيها نميرسد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه اين حركت همانند همان كارهايي است كه صهيونيستها در ابتداي ورود خود به فلسطينيان انجام ميدادند، افزود: حركت ديگري در كرانه باختري يعني آنجايي كه شهركهاي صهيونيستي ساخته شده و در كنار اين شهركها باغهاي زيتون فلسطينيها وجود دارد، در حال رخ دادن است و آن اينكه شهركنشينهاي صهيونيست در حال اقدامات خرابكارانه در اين باغها هستند تا فلسطينيهاي فقير نتوانند از محصولاتشان استفاده كنند.
هاشمي رفسنجاني با انتقاد از مجامع بينالمللي به دليل ناديده گرفتن اين اقدامات صهيونيستها، اظهار داشت: اخطار ميكنم كه اين كارها به نفعشان نيست و ممكن است ملتهاي مسلمان را به جنبشي وادار كند كه آخرش معلوم نيست.
* آمريكائيها و غرب از گذشته خود درس بگيرند
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضوع هستهاي كشورمان و فشارهاي غرب و بخصوص آمريكا به ايران، گفت: با وجود اينكه هيچ شواهد و دليلي مبني بر انحراف ايران از فعاليت صلحآميز هستهاي پيدا نميكنند، اما همان تهديدها را تكرار ميكنند و حتي در مسابقه انتخاباتي آمريكا بر سر تهديد ايران مسابقه گذاشتهاند.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران اين فشارها و تهديدهاي غرب را يك ظلم تاريخي به ايران دانست و اظهار داشت: اين قبيل رفتارها آنهم در شرايطي كه دنيا دچار سونامي اقتصادي شده است، به هيچ كار عقلاني شباهت ندارد و همان خوي استكباري آمريكا را نشان ميدهد اما اميدواريم از گذشته درس گرفته باشند.
* بحران اقتصادي در جهان بسيار جدي است
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود به بحران اقتصادي در جهان اشاره كرد و گفت: اين بحران مسئله عجيب و البته سابقه داري است چرا كه در سالهاي حدود 1930 بحراني مشابه در جهان پديد آمد و آثار فراوان سياسي و اقتصادي را به همراه داشت.
وي با اشاره به اينكه برخي اعقاد دارند در هر صد سال يك سونامي اقتصادي در جهان اتفاق افتاده است، اظهار داشت: اين بحران اخير نيز به واقع يك سونامي است.
امام جمعه موقت تهران همچنين به برگزار شدن جلسهاي در مجمع تشخيص مصلحت نظام و بررسي عواقب و تأثيرات اين بحران بر ايران اشاره كرد و افزود: اين نشستها كافي نيست و بايد محافل مختلف به بررسي اين بحران بپردازند.
هاشمي رفسنجاني بحران اقتصادي اخير را واقعهاي قابل توجه توصيف كرد و گفت: با اين همه پولي كه در آمريكا و اروپا به بازار تزريق شده است تا بانكها بتوانند چرخ اقتصاد را به گردش درآورند، اما هنوز اين جريان منفي است و الان اعتراف ميكنند كه دنيا وارد دوران ركود شده است.
وي با بيان اينكه اگر اين ركود، تورمي باشد، بسيار كشنده است، خاطرنشان كرد: در چنين شرايطي فشارهاي سختي بر طبقات ضعيف جامعه وارد ميشود.
* بحران اقتصادي اخير دنيا به نفع كشورمان نيست
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با تأكيد بر اينكه نبايد فكر كنيم كه اين حادثه در دنيا به نفع ما است، گفت: به اعتقاد من و بسياري از صاحبنظران ديگر، اينگونه نيست كه اين شرايط به نفع ما باشد، لذا نبايد از اين بحران اظهار خوشحالي كنيم.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه اين سونامي اقتصادي در كشورهاي ضعيف و عقبافتاده ميتواند تعداد گرسنگان و فقرا را بسيار بيشتر از اين كند، تصريح كرد: به دليل بحران رخ داده، توليد كم ميشود و بدين سبب محصولات مختلف و بخصوص مواد غذايي گران خواهد شد؛ لذا آن ها كه متمكن هستند ميتوانند وسائل مورد نياز خود را تأمين كنند و حتي عدهاي از سودجويان از چنين شرايطي سوءاستفاده ميكنند اما كشورها و انسانهاي فقير از آثار اين سونامي متضرر ميشوند و اين بحران همانند سونامياي است كه مردم سواحل را ميبلعد.
وي با بيان اينكه اولين كساني كه از اين بحران آسيب ميبينند كارگرها و قشر ضعيف جامعه هستند، تأكيد كرد: نبايد گفت كه اين مسئله معجزه خداوند است كه اين كشورها تنبيه شوند، چرا كه هرچند ممكن است تنبيهي براي آنها باشد اما قشر ضعيف جامعه نيز آسيب ميبينند و بايد مراقب اين مساله بود.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه نقش كشورمان آنقدري نيست كه بتوانيم اين سونامي را در جهان مهار كنيم، گفت: اولين موج اين سونامي براي كشورمان ارزان شدن قيمت نفت است كه از بشكهاي 147 دلار به 64 دلار رسيده است.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه بايد ذخاير ارزي كشورمان را به نقطه مطمئني براي كشور تبديب كنيم كه در چنين حوادثي اقتصادمان به باد نرود، گفت: البته نميخواهم آن بحثهاي انتقادي را مطرح كنم كه اين ذخاير حفظ شده است يا خير، بلكه بحث هشدار و تذكر است.
وي تأكيد كرد: دولت و مجلس و مسئولان و مديران بايد با همفكري با يكديگر در مقابل امواج بعدي اين سونامي كشورمان را آماده كنند، تا صدمه اساسي به جامعه و بخصوص فقرا و كارگران وارد نشود.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به اينكه شايد آمريكائيها به اين نتيجه برسند كه يك ماجراجويي جهاني ديگر ميتواند مسائل داخلي اين كشور را حل كند، افزود: به اين جهت بايد مراقب و هشيار باشيم.
هاشمي رفسنجاني از كشورهاي بزرگ خواست تا از ماجراجويي دست برداشته و دست كمك به سوي همه كشورها دراز كنند.
وي همچنين از سازمانهاي بينالمللي خواست تا وارد ميدان شوند و نگذارند مردم فقير جهان دچار فاجعه شوند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اين بحران را بسيار جدي دانست و در عين حال تأكيد كرد: البته كشورهاي جهان سوم در پيش آمدن اين سونامي هيچ نقشي نداشته و كوتاهي نكردهاند.
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود به فشارهاي آمريكا به عراق براي تحميل يك قرارداد امنيتي به اين كشور، گفت: اجازه آمريكا براي ماندن در عراق يكي دو ماه ديگر به اتمام ميرسد، لذا آمريكائيها براي ماندن در عراق يا بايد با دولت اين كشور قرارداد ببندند كه يان فعلا اين در دستور كار است كه ماندن آمريكائيها را در عراق 3 سال ديگر تمديد كنند و يا اينكه اگر به توافق نرسيدند، سازمان ملل وارد شود.
وي افزود: برخي فكر ميكنند كه با رفتن آمريكا از عراق ممكن است خللي پيش بيايد و اين كشور دچار ناامني و حتي جنگ داخلي شود لذا سازمان ملل ممكن است به آمريكا مهلتي دوباره بدهد تا در عراق بماند و در اين صورت نيازي به اجازه دولت عراق نيست.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به اينكه راه سوم اين است كه آمريكائيها از راههاي موذيانه كه تا الان عمل ميكردند، وارد شود، گفت: آمريكائيها ميخواهند با فشارهاي نامعقول به دولت و مردم عراق كارهاي خطرناكي را تحميل كرده و شرايط را به نحو ديگري تغيير دهند.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه آمريكا با كشتار فراوان در عراق و از دست رفتن ابهت و قدرتش، حالت فشلي را پيدا كرده است، اظهار داشت: شرايط آمريكا در افغانستان حتي بدتر از عراق است.
وي با اشاره به اينكه آمريكائيها به خاطر روحيه تجاوزگرانه و متكبر گرفتارهايي زيادي را براي خود درست كرده و در شرايط سختي به سر ميبرند، افزود: اگر آمريكا از عراق برود، اعلام شكست است و بدون شك مردم آمريكا دولت اين كشور را به خاطر هزينههاي بسيار بازخواست خواهند كرد و اگر هم بخواهد بماند مردم عراق راضي نيستند و نميتواند بتواند لذا آمريكا حقيقتا در بنبست قرار گرفته است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه از دولتها و صاحبنظران خواست تا با كمك يكديگر سنگي كه آمريكا به چاه انداخته است را به نحوي دربياروند و ملت عراق را از اين مخمصهاي كه آمريكائيها برايشان پديد آورده است، برهانند.
هاشمي رفسنجاني در ادامه گفت: با تجربه خودم ميگويم كه اين يك باتلاق براي آمريكائيهاست و هر چه ميگذرد بيشتر در اين لجن فرو ميروند.
وي در ابتداي سخنان خود شهادت امام صادق(ع) را گرامي داشت و با اشاره به سالروز انفجار حرمين عسگريين در سال 82 توسط انسانهاي كينهتوز و افراطي كع عقده و كينه نسبت به فرزندان پيامبر دارند، گفت: اين حرمها گرچه موقتا براي زيارتهاي محدود آماده شده، اما هنوز به طور كامل بازسازي نشده است و اميدواريم اين حرمين به طور كامل كه در شأن ائمه معصوم باشد، بازسازي شود.
خطيب نماز جمعه اين هفته تهران همچنين به سالروز شهادت آيتالله قاضي طباطبائي تبريزي اشاره كرد و وي را از بزرگان انقلاب دانست و گفت: ايشان سهم زيادي در پيروزي انقلاب و بويژه در تبريز دارند و اولين شهيد محراب هستند كه به دست منافقين به شهادت رسيدند.
هاشمي رفسنجاني همچنين ضمن گراميداشت سالروز شهادت حسين فهميده، اين شهادت را الهام بخش دانست و گفت: نحوه شهادت اين شهيد كه ابتكار بزرگي بود، موجب شد كه شعله جديدي از ايثار و شهادت و جهاد در دل نوجوانان و جوانان كشورمان ايجاد شود.
وي در پايان به سالروز شهادت مصطفي خميني اشاره كرد و با تسليت به بيت امام، گفت: شهادت مظلومانه مصطفي خميني موجب شد كه موج حركت جديدي در انقلاب اسلامي به وجود بيايد و عزاداريها و راهپيماييهايي شكل بگيرد كه تا روز پيروزي انقلاب اسلامي و خروج شاه و آمريكا از ايران ادامه داشت.
نظرات كاربران:
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]