واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: شمسالدين حسيني:اهداف طرح تحول اقتصادي، همان اهداف سند چشم انداز است
تهران- خبرگزاري كار ايران
شمسالدين حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي و دبير كارگروه تحول اقتصادي در اولين همايش استاني در استان خراسان رضوي، اهداف اين طرح را اهداف سند چشم انداز 20 ساله دانست.
به گزارش ايلنا، حسيني در اين همايش كه با حضور ائمه جمعه و مسئولان دستگاههاي اجرايي استان خراسان رضوي در دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد اظهار داشت: تحقيق عميق، زمينهساز تغييرات و پيامآور تحولات خواهد بود و طرح تحول با آسيبشناسي از اقتصاد ايران آغاز شده است.
وي افزود: پس از پيروزي انقلاب اسلامي دستاوردهاي ارزشمندي داشتهايم، به طوري كه امروزه هيچ قدرتي در دنيا نميتواند موقعيت ايران را ناديده بگيرد.
وي در ادامه گفت: نظام سياسي ايران يك نظام تأثيرگذار در عرصه بينالمللي است، در عرصه اقتصادي هم دستاوردهاي زيادي داشتهايم اما اين دستاوردهاي بزرگ متناسب با استعداد و تواناييهاي كشور نبوده و عملكرد بخشي از متغيرهاي اقتصادي كشور از جمله رشد اقتصاد، تورم، اشتغال، توزيع درآمد درخور توان و استعدادهاي كشور نيست.
وي با بيان اينكه رشد اقتصادي عليرغم مطلوبيت در برخي سالها روند راضيكنندهاي نداشته و توليد ثرورت و رفاه در كشور پايدار نيست، اظهار داشت: آسيبشناسيهاي انجام شده در همين راستا، ما را به سوي طرح تحول اقتصادي راهنمايي كرد.
حسيني افزود: هدف طرح تحول اقتصادي همان هدف سند چشمانداز 20 ساله نظام است كه پس از هزاران ساعت كار كارشناسي به تأييد مقام معظم رهبري رسيد و به دولت ابلاغ شد. در اين سند اقتصاد ايران در افق 1404، اقتصادي توسعه يافته مبتني بر علم و جنبش نرمافزاري، عدالت محور و به دور از فساد و تبعيض است و ما در طرح تحول اقتصادي اين اهداف را دنبال ميكنيم.
دبير كارگروه تحول اقتصادي تصريح كرد: سنگ بناي طرح تحول، سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي است. وقتي از نظام اقتصادي صحبت ميكنيم مهمترين سؤال اين است كه نهادهاي مهم مانند دولت و بخش غيردولتي چه نقشي را در اقتصاد دارند؟ اين مباحث در سياستهاي كلي اصل 44 روشنشده است. دولت بايد به سمتي برود كه امور به مردم واگذار شود.
دبير كارگروه طرح تحول اقتصادي افزود: براي اجراي اين سياستها ساختارها بايد اصلاح و در اين راستا، طرح تحول اقتصادي نيز با اسناد بالادستي كشور كار خودش را آغاز كرده است.
وزير امور اقتصادي و دارايي در خصوص نوع برنامهريزي مدنظر طرح تحول اقتصادي، اظهار داشت: در برنامهريزيهاي اصلاح ساختاري دو روش موجود است. روش برنامهريزي جامع و روش انتخاب موضوعات مهم و كليدي؛ در روش اول بايد همه مسائل را با هم ببينيم و حل كنيم. اين روش در 100 كشور دنيا از جمله ايران تجربه شده است و دستاوردهايي هم داشته است. اين شيوه براساس مطالعات انجام شده در دو سه دهه اخير توفيق نداشته است.
وي گفت: روش دوم روشي است كه طرح تحول اقتصادي بر مبناي آن حركت خود را آغاز كرده است. يارانه، ماليات، گمرك، بانك، ارزشگذاري پول ملي، توزيع كالا و خدمات و بهرهوري به عنوان هفتمحور كليدي روش برنامهريزي طرح تحولات است.
حسيني دليل انتخاب اين هفت محور را دو معيار معرفي كرد، وي معيار اول را علم اقتصاد و معيار دوم را اهميت و وزن موضوعات محوري طرح تحولات در اقتصاد ايران دانست.
وي تأكيد كرد: تمام فرآيندها و موضوعات طرح تحول اقتصادي كاملاً با استفاده از معيار علم اقتصاد تعريف و پيگيري ميشود.
حسيني گفت:ما در بحث هدفمند كردن يارانهها دو هدف داريم 1ـ به لحاظ اجتماعي توزيع درآمد متعادل شود 2ـ از فعاليتهاي اقتصادي حمايت كنيم.
وي يادآور شد: در بحث هدفمند كردن يارانهها، ما دو هدف متعادل سازي، توزيع، درآمد و حمايت از فعاليتهاي اقتصادي را دنبال ميكنيم.
وزير امور اقتصادي ودارايي افزود: ما براي هدفمند كردن يارانهها نياز به اصلاح برخي قوانين داريم كه در اين خصوص، لايحهاي در كارگروه تحول اقتصادي تصويب شده و در حال حاضر در دستور كار دولت قرار دارد. محورهاي اين لايحه شامل اصلاح قيمتي برخي از حاملهاي انرژي و خدمات همگاني، چگونگي استفاده هدفمند از منابع حاصله براي جبران آثار اجتماعي، توانمندسازي اقشار اجتماعي و طراحي تأمين اجتماعي، حمايت از فناوري و تكنولوژي در بخشهاي توليدي و در آخر نيز شفافيت نظام مالي است.
حسيني در پايان با دعوت از تمامي انديشمندان، كارشناسان، نخبگان و آحاد مردم براي كمك فكري و همانديشي براي اجراي موفق طرح تحول اقتصادي، ابراز اميدواري كرد، اين طرح كه با زندگي مردم پيوند نزديكي دارد و نتايج آن رابطه نزديك و اثر سازندهاي با فعاليتهاي اقتصادي خواهد داشت مسئولان كشور را در تحقق اهداف مد نظر در سند جشمانداز 20 ساله كشور و سياستهاي كلي اصل 44 قانون اساسي ياري كند.
پايان پيام
كد خبر: 453568
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]