واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 145 درصد اهداف صادراتي غيرنفتي در كشور محقق شده است
اراك - خبرگزاري مهر: مشاور وزير بازرگاني و مشاور عالي رياست كل سازمان توسعه تجارت ايران گفت: 145 درصد اهداف كمي برنامه چهارم توسعه در بخش صادرات غيرنفتي در سال جاري در كشور محقق شده است.
به گزارش خبرنگار مهر در اراك بابك افقهي شامگاه گذشته در همايش تجليل از صادركنندگان نمونه استان مركزي افزود: پيش بيني صادرات غيرنفتي كشور تا پايان امسال 24 تا 26 ميليارد دلار با ميعانات گازي و 18 تا 20 ميليارد دلار بدون ميعانات گازي خواهد بود.
وي با بيان اينكه ايران در روند توسعه و سازندگي قرار گرفته است، اضافه كرد: ايران از لحاظ تنوع محصولات كشاورزي در دنيا رتبه چهارم را دارد و ارزش واردات آن 45 ميليارد ريال است.
وي با تايكد بر توانمند كردن بخش خصوصي براي امور كشور گفت: بخش خصوصي به عنوان يكي از ستونهاي صادرات كشور هدفگذاري شده كه مسئولان بخش اقتصادي استان مركزي بايد با تدوين برنامه هاي موثر هزينه توانمند سازي بخش خصوصي را براي حضور فعال در بازارهاي هدف اقتصادي تعريف و اجرايي كنند.
وي با بيان اينكه براي از بين بردن ضعف تجارت نوين، سياست پذيرش بازارياب هاي خارجي از سوي وزارت بازرگاني براي توانمندسازي تجارت در دستور كار قرار دارد، افزود: با مشاركت فعالانه استان مركزي در اين زمينه تا 70 درصد هزينه هاي اين توانمندسازي از سوي سازمان توسعه و تجارت پرداخت مي شود.
وي با اشاره به اينكه استان مركزي داراي توانمندها، پتانسيل ها و قابليتهاي صادراتي كشور در بخش صنعت و كشاورزي است افزود: توجه به گسترش زيرساختها و داشتن برنامه عملياتي براي شكوفايي استعدادهاي اين استان الزامي است.
وي تصريح كرد: امسال سه ميليارد و 90ميليون ريال براي توسعه زيرساختهاي صادراتي در استان مركزي اختصاص يافته است.
افقهي اظهار داشت: آشنا نبودن تجار و صادركنندگان با قواعد بازار جهاني، عملكرد سنتي، ضعف ساختارهاي قانوني و حمايتي و نبود پايه مطالعات قوي براي حضور قوي در بازرهاي هدف دنيا از ضعفهاي بخش صادرات است.
وي تصريح كرد: در اين راستا نقشه توسعه صادرات براي هر استان تدوين شده است كه با توانمنديهاي هر استان سنجيده مي شود.
معاون برنامه ريزي استانداري استان مركزي نيز در اين همايش به ارتباط توسعه بخش اقتصادي و صادرات اشاره كرد و گفت: شناسايي و بهره گيري از فرصتها الزامي است و براي تحقق چشم انداز توسعه و رسيدن به آن وظيفه سنگيني بر دوش داريم.
محمدرضا امامي با اشاره به اينكه براي رسيدن به اين امر بايد توليد صادرات غيرنفتي افزايش يابد، افزود: براي ايجاد اشتغال، افزايش شاخص رفاه اجتماعي، ثروت آفريني و قدرتمند شدن در عرصه رقابت در بازار بين المللي بايد به سمت تفكر صادرات محور حركت كنيم.
وي اظهار داشت: تامين نقدينگي براي بنگاههاي اقتصادي و صادركنندگان، تسهيل مسير اخذ تسهيلات، تقويت تشكلهاي قوي صادراتي و ايجاد بانك اطلاعات قوي و به روز از بازارهاي هدف صادراتي از مهمترين نيازهاي استان مركزي است.
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]