واضح آرشیو وب فارسی:فارس: انتشار پيشنويس سياستهاي پيشنهادي شوراي عالي استانها
خبرگزاري فارس: متن پيشنويس سياستهاي راهبردي پيشنهادي شوراي عالي استانها به دولت پيرامون بودجه سال 88 شهرداريها و دهياريهاي كشور منتشر شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره ارتباطات رسانهاي شهرداري اصفهان، همزمان با برگزاري سومين نشست كميسيون تلفيق شورايعالي استانهاي كشور در اصفهان، متن پيش نويس سياستهاي راهبردي پيشنهادي اين شورايعالي به دولت در زمينه چگونگي تنظيم بودجه سال 88 شهرداريها و دهياريهاي كشور منتشر شد.
متن اين پيش نويس به اين شرح است: گسترش روز افزون نيازها و خدمات شهروندان در عرصه مسائل خدمات عمران شهري از يك طرف و عدم تكافوي كامل منابع تحت اختيار شهرداريها از سوي ديگر، مشكلي است كه گريبانگير شهرداريها بوده است.
اين مشكل به ويژه در برخي مقاطع زماني خاص فشارهاي جدي بر اين سازمانها وارد كرده و روند رشد و توسعه شهري را به شدت تحت تاثير قرار داده است. به عبارت ديگر، فراتر از نگاه بودجهاي، پارهاي مسائل نيازمند لحاظ تمهيدات بلند مدت و ديدگاههاي استراتژيك است كه برخي از آنها عبارتند از:
- حمايت از پروژههايي كه نيازمند سهم بالاي اعتبارات عمراني ميباشند و بدون كمكهاي ملي اجراي آنها عملاً غير ممكن است.
- حمايت از پروژههايي كه داراي تاثيرات مثبت بوده و تنها مختص شهر نميباشند نظير پايداري رودخانه زاينده رود و بزرگراههاي شهري.
- حمايت از پروژههايي كه جز مسائل و مشكلات اساسي روزمره كلان شهرها بوده نظير مشكل ترافيك در حال حاضر.
- حمايت از شهرهايي كه داراي برخي جلوهها و ويژگيهاي خاص منطقهاي و جهاني ميباشند.
-ايجاد تمهيدات لازم براي حفظ و توسعه صنعت گردشگري در اين شهرها.
- ترويج و حمايت از آموزش و تحقيقات در شهرداريها از طريق مشاركت در تامين اعتبار اين قبيل برنامهها.
- حمايت از طرحها و پروژههايي كه امكان استفاده از منابع مالي بينالمللي در مورد آنها وجود دارد.
- حمايت از شهرداريها به عنوان متوليان اصلي مديريت شهري و كمك در تامين اعتبارات مورد نياز آنها.
با توجه به اينكه بيشتر خدماتي كه شهرداريها به مردم ارائه ميكنند حول پنج محور اصلي است، بنابراين منشور بودجه سال 1388 در سرفصلهاي ذيل تدوين و پيشنهاد ميشود: الف) حمل و نقل و ترافيك؛ تامين اعتبار ريالي و ارزي براي راهاندازي قطارهاي شهري بر اساس سهميه تخصيصي و تامين اعتبار بقيه مبالغي كه در سالهاي اخير پرداخت شده است.
تخصيص و افزايش اعتبار لازم براي تامين بخشي از هزينههاي جاري شركتهاي واحد اتوبوسراني شهرها با عنايت به ضرردهي اكثر ناوگانهاي اتوبوسراني به سبب نازل بودن نرخ بليطهاي مربوطه و سرويسدهي به قشر محروم و آسيبپذير جامعه و حومه و همچنين عرضه خدمات رايگان به همايشهاي ملي و مذهبي در مواقع ضروري.
تخصيص و پرداخت معادل 50 درصد درآمد حاصل از جرائم تخلفات رانندگي در شهرها به شهرداريهاي محل.
تخصيص 30 درصد از مجموع درآمد حاصل از صدور انواع گواهينامههاي رانندگي به شهرداريهاي محل به منظور جبران بخشي از پيامدهاي زيانبار ناشي از تردد وسايل موتوري.
تخصيص حداقل 30 درصد هزينه اجراي پروژههاي زيربنايي حمل و نقل و ترافيك كلانشهرها با توجه به توليد فزاينده خودرو و واردات آن و نيز افزايش جمعيت شهرها و لزوم ايجاد تسهيلات و زيرساختهاي لازم براي تسهيل عبور و مرور شهري.
تخصيص بخشي از درآمدهاي حاصل از اجراي طرح تعويض پلاك خودروها به شهرداريها.
ب) شهرسازي و عمراني؛
پرداخت مابهالتفاوت قيمت قير مصرفي شهرداريها و دهياريها بر اساس قيمت سال 86.
تامين اعتبار لازم در بودجه سازمانهاي خدماتي از قبيل آب، برق، گاز و مخابرات براي جابهجايي رايگان تاسيساتي كه در مسير خيابانها و آزادراهها و ساير طرحهاي عمراني واقع ميشوند.
تخصيص بودجه براي احداث تونلهاي مشترك شهري.
تخصيص و پرداخت حداقل 50 درصد هزينههاي مربوط به ايجاد و گسترش فضاهاي ورزشي، فرهنگي و ... كه توسط شهرداريها احداث ميشود.
تخصيص اعتبارات ملي و تسهيلات بانكي براي پروژههاي ايمنسازي شهرها نظير ترميم و بازسازي بافتهاي فرسوده شهري و مقاومسازي آنها در برابر زلزله و حوادث طبيعي.
تخصيص اعتبار و تسهيلات بانكي لازم براي كاهش رشد پديده و معضل حاشيهنشيني به منظور جلوگيري از گسترش بيرويه شهرها و ساماندهي اسكان غير رسمي.
تامين اعتبار بخشي از منابع مالي مورد نياز شهرداريهاي كلانشهرها براي اجراي پروژههاي اساسي و زيربنايي عمراني و خريد تجهيزات از طريق صندوق ذخيره ارزي.
تامين اعتبار براي املاك و اراضي دستگاههاي دولتي كه در مسير طرح هاي عمراني شهرداريها قرار دارند، موضوع ماده 11 قانون نحوه تملك اراضي و املاك مصوب سال 58 شوراي انقلاب.
تخصيص اعتبار لازم براي مطالعات پهنهبندي خطر در كلانشهرها و مناطق خطرخيز.
تخصيص اعتبار يا تسهيلات بانكي براي امكانات و تجهيزات لازم ايجاد و بهرهبرداري از محلهاي دفع پسماندها موضوع تبصره دو ماده 12 قانون پسماندها.
تخصيص اعتبار به منظور مناسب سازي تاسيسات شهري براي استفاده معلولان و جانبازان.
ج) برنامهريزي و اداري مالي؛
تامين اعتبار لازم به منظور پرداخت مطالبات شهرداريها بابت عوارض نوسازي و عوارض خودرو، جرائم تخلفات ساختماني و ... توسط سازمانها، وزارتخانهها، موسسات دولتي، نهادهاي دولتي و مراكز نظامي و انتظامي.
تخصيص 30 درصد از مجموع درآمد حاصل از حقالثبت اسناد رسمي موضوع ماده 123 اصلاحيه قانون ثبت اسناد و املاك مصوب دي ماه 1351 و اصلاحات بعدي در شهرداريها. تخصيص 10 درصد از مجموع درآمد حاصل از صدور، تعويض و تمديد گذرنامهها و همچنين وجوه دريافتي بابت خروج از كشور.
تامين اعتبار هزينههاي مربوط به راديو پيام، اطلاعيهها، آگهيها و رپرتاژ آگهي و ساير امور مربوط به شهر و شهرداريها كه جنبه عمومي دارند در بودجه سازمان صدا و سيما.
تخصيص و تامين اعتبار براي پرداخت حقوق پرسنل دهياريها.
د) خدمات شهري؛
تخصيص و تامين اعتبار لازم به منظور اجراي طرح جامع رفع آلودگيهاي زيست محيطي كلانشهرها و شهرهاي صنعتي.
تامين اعتبار لازم براي مابهالتفاوت تعرفه آب و برق مصرفي و هزينه انشعابات اماكن عمومي شهرداريها از قبيل پاركها، گورستانها، فرهنگسراها، كتابخانهها و امثالهم.
تعديل تعرفه برق مصرفي چاههاي آب فضاي سبز شهرها و همچنين معافيت حقالنظاره چاههاي آب فضاي سبز شهرها و تامين اعتبار براي اجراي آبياري مكانيزه قطرهاي.
تامين اعتبار براي هزينه برق ميادين و پاركهاي شهرهاي زير 100 هزار نفر طبق بودجه سنواتي سال 86 و پيش از آن.
تامين اعتبار كافي براي جمعآوري و حمل زبالههاي بيمارستاني و مطب پزشكان كه هماكنون معضلات و خطرات جدي آن در حيث مخلوط بودن زبالههاي شهري و بيمارستاني متوجه مردم شهرها بوده و در حال حاضر هزينههاي آن را به ناگزير شهرداريها به عهده گرفتهاند.
تخصيص اعتبار لازم براي ايجاد كمربند سبز حفاظتي شهرها با دو هدف: الف) جلوگيري از گسترش بيرويه شهرها. ب) تلطيف هوا و جلوگيري از رشد و پيشروي كوير به سمت شهرهاي مركزي.
تخصيص اعتبار به سازمان بهزيستي براي پيشگيري از تشديد آسيبهاي اجتماعي و ساماندهي آسيبديدگان به ويژه كودكان خياباني و بيسرپرست، متكديان و ... كه متاسفانه بخش عمدهاي مشكلات و معضلات منبعث از اين پديدهها متوجه شهرداريها ميباشد.
تخصيص و تامين اعتبار براي ايجاد ايستگاههاي مشترك آتشنشاني در شهرداريها و مراكز دهستانها يا بخشها.
هـ) فرهنگي و اجتماعي؛
تخصيص و پرداخت حداقل 50 درصد هزينههاي مربوط به ايجاد و گسترش فضاهاي ورزشي، فرهنگي و ... كه توسط شهرداري ها احداث مي شود.
تخصيص اعتبار لازم براي حمايت از شهرهايي كه داراي جلوهها و ويژگيهاي خاص محلي، فرهنگي، منطقهاي، تاريخي و جهاني ميباشند كه تاكنون هزينههاي اين حمايتها به عهده شهرداريها بوده است.
تخصيص و تامين اعتبار براي احداث خانه عالم در روستاها.
تخصيص و تامين اعتبار براي كمك به آموزش و تحقيقات شهرداريها در زمينه آموزش فرهنگ شهرنشيني و شناسايي معضلات و مشكلات فرهنگي مبتلا به شهرها.
انتهاي پيام/ش
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]