واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: طرح جامع توسعه مقبره الاشعرا تبريز مورد بررسي طراح اوليه آن قرار گرفت
خبرگزاري آريا: به گزارش واحد ارتباط با رسانه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي ،احمد احمدي منش در اين نشست گفت :توسعه، احيا و بازسازي آثار و بناهاي فرهنگي و تاريخي بدليل تخصصي بودن معماري آنها و حفظ طرح اوليه آن بايد دقيق و ريشه اي انجام شود .
به گزارش خبرگزاري آريا، وي افزود: بر اين اساس پيشرفت در طرح جامع و احيا و بازسازي مقبره الاشعرا كارشناسي شده پيش مي رود تا ميراث ادبي ،فرهنگي و تاريخي اين مرز و بوم به درستي حفظ شود .
احمدي خاطر نشان كرد : در حفظ و احيا مقبره الاشعرا تبريز برنامه ريزي اصولي با حضور طراح ،معمار و مهندس اوليه اين بنا و كارشناسان متخصص در اين زمينه انجام شده است .
وي تاكيد كرد : عمر اين بنا را 300 تا 500 سال آينده براي نسلهاي آينده افزايش مي دهيم .
وي ادامه داد : در ساخت اين بناي فرهنگي عمر آن بين 300تا 500سال دوام در طراحي اوليه پيش بيني شده بود ولي در گذشته نتيجه ديگري حاصل شده است .
طراح مقبره الاشعرا تبريز نيز در حاشيه اين نشست در گفت و گو با واحد ارتباط با رسانه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي با اشاره به پيشينه اين بنا اظهار داشت : اين طرح در سال 1349پس از شركت در مسابقه طراحي اين بنا برنده شد .
فرزان مهر گفت : اجراي اين طرح از سال 1351با قراردادي بين ما و انجمن آثار ملي سابق آغاز و تا سال 61ادامه يافت .
وي افزود : از اين سال به بعد وزارت وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي اجراي طرح را بر عهده گرفت .
فرزانمهر در ارتباط با انتخاب طرح بناي مقبره الاشعراي تبريز خاطر نشان كرد : اين طراحي با هدف ايجاد وحدت و تلفيق طرح بر مبناي معماري سنتي و مدرن انجام شد .
وي افزود : در طراحي بنا همواره ايجاد حس ارتباط با بيننده و نو بودن طرح لحاظ شده تا با گذر زمان معماري آن جذابيت خود را از دست ندهد .
وي در ارتباط با معماري و قوس هاي طراحي شده در بالاي بنا اظهار داشت : اين قوس ها نمادي از تلفيق معماري مدرن وسنتي است .
وي همچنين گفت : براي اجراي اين طرح ابتدا پنج لايه زمين كوبيده شد تا مقاومت زمين به حداقل 2/1كيلوگرم بر سانتيمتر مربع افزايش يابد .
وي اضافه كرد : سازه اين بنا اسكلت فلزي است و با قطعات پيش ساخته بتني پوشش داده شده كه لايه مياني آنها بوسيله بتن سبك پر شده است .
فروزان مهر گفت : اگر اجراي اين طرح به درستي پيش مي رفت ،عمر اين بنا تا 500سال آينده پيش بيني شده بود .
مقبره الاشعرا آرامگاه شاعران نامي كشور از جمله شهريار شيرين سخن ،خاقاني شرواني ،اسدي طوسي و قطران تبريزي مي باشد كه زير نظر اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي در جوار امامزاده سيد حمزه در محله قديمي سرخاب واقع شده است .
مجموعه فرهنگي تاريخي مقبره الاشعرا كه شاعراني از كشورهاي مختلف منطقه از يكهزار سال پيش در آن سكونت داشتند ابتدا به حضيره الاشعرا (مكان اقامت شاعران) شهرت داشت كه با دفن آنان به مقبره الاشعرا تغيير نام داد .
در اين مجموعه فرهنگي و تاريخي كه در بافت قديمي تبريز واقع شده 320شاعر و عارف دفن شده اند كه قديمي ترين آنها اسدي طوسي شاعر قرن چهارم هجري است .
به عقيده كارشناسان حوزه فرهنگي كشور مقبره الاشعرا تبريز مجموعه اي از تاريخ ادبيات است كه مرزهاي جغرافيايي فرهنگي ايران را در مي نوردد.
مقبره استاد شهريار در وسط اين مجموعه تاريخي و فرهنگي كه بيش از 30متر ارتفاع دارد ، واقع شده است .
متاسفانه در يكي دو دهه قبل بخش اعظمي از اين مجموعه بي بديل به دليل تخريب توسط شهرداران وقت از بين رفته است . حدود 750 نفر در روزهاي عادي از مقبره الاشعرا تبريز ديدن مي كنند.
ايازي / خبرنگار آريا در آذربايجان شرقي
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]