واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: بعد از جنگ جهاني دوم ، تانكها با حجم بزرگتر و حفاظت زره پيشرفته پا به عرصه كارزار گذاشتند و اين پيشرفت بطور تصاعدي افزايش مي يافت و در اين زمان ، حق انتخاب از جنگ افزارهاي ضد زره به جنگ افزارهاي هدايت شونده ضد زره ميرسيد . در نيروي زميني ارتشهاي غربي ، استفاده از سلاحهاي هدايت شونده ضد زره همراه با بالگرد يا تانك و ساير زره پوشها از سال 1960 ميلادي ( 29-1328 هجري شمسي ) كاربرد پيدا نمود .
عوامل مهم و اساسي كه در طراحي و ساخت سلاحهاي هدايت شونده ضد تانك مورد توجه كارشناسان و طراحان نظامي قرار گرفت عبارت بودند از :
1. دقت سيستم هدايت شونده بايد 1.4 ميليم نسبت به موشك انداز باشد .
2. سيستم هدايت ميبايست در مقابل اقدامات ضد الكترونيك مقاوم باشد .
3. تداخل كاري با ديگر اجزا موشك ( قسمتهاي الكترونيكي ) به وجود نياورد .
4. يك سيستم هدايت كارآمد ، سيستمي است كه بتواند در هر نوع شرايط جوي و شب و روز به خوبي عمل نمايد .
5. وزن سبك ، اندازه كوچك و قابل حمل ، سادگي سيستم هدايت و كنترل و هزينه كم از ديگر ويژگيهاي سيستم مذكور ميباشد .
در يك نگاه اجمالي بر روند توسعه و گسترش سلاحهاي هدايت شونده ، ميتوان نسلهاي سه گانه را به شكل زير دسته بندي نمود .
1. نسل اول موشكهاي هدايت شونده از سال 1960 تا 1980 ميلادي
2. نسل دوم موشكهاي هدايت شونده از سال 1980 تا 1990 ميلادي
3. نسل سوم موشكهاي هدايت شونده از سال 1990 به بعد .
نسل اول موشكهاي هدايت شونده آ-تي-جي-دبليو (ATGW) از قبيل موشك انداز ساگر (Sagger) ، سوئينگ فاير (Swing fire) و اس اس 11 (SSII) همگي از سيستم هدايت و كنترل دستي استفاده مينمايد كه از مشخصات اين سيستم ، سادگي عمل ، دقت و ارزان بودن آن است .
اما نسل دوم موشكهاي هدايت شونده ATGW نظير دراگون Dragon ، ميلان (Milan) و تاو (TOW) از سيستم هدايت نيمه فعال در خط ديد (Saclos) استفاده مينمايند كه اين سيستم تكنيك پيچيده تري را دارا ميباشد ، و نيز داراي برد كوتاهتري بوده و كار با آن ساده تر است . سيستم هدايت شونده(SACLOS) مزيتهايي بر سيستمهاي هدايت دستي دارد كه از آن جمله ميتوان به قابليت كشف هدف اشاره نمود .
نسل سوم موشكهاي هدايت شونده ATGW كه روز به روز در حال تكامل و گسترش ميباشند و بسياري از معايب و محدوديتهايي موجود در دو نسل قبلي موشكهاي هدايت شونده را برطرف نموده و با شعار معروف شليك كن و فراموش كن (Fire and Forget) پا به عرصه نبرد با ادوات زرهي نهادند .
از جمله موشكهاي هدايت شونده نسل سوم ميتوان به موشك هلفاير (Hellfire) و موشك ال-آر-تري گات (LR-Trigate) اشاره نمود . رشد سريع و چشمگير موشكهاي هدايت شونده و نيز تنوع در بكارگيري اين گونه تسليحات ، امكان دسته بندي اين گونه سلاحها را از ابعاد ديگر همچون مراحل رشد و توسعه موشكها ، ميزان برد موشكها به كارشناسان و متخصصين اين فن ارائه ميدهد .
ببخشید که کم بود!!
دوستان مدیر در انتقالش کم لطفی نکن !! و گرنه مجبور می شم دفه ی دیگه به روش خودم عمل کنم!!
منبع:
naser.ofogh.net
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]