واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: آخرين برنامه ها و سياست هاي سينمايي ايران از زبان صفار هرندي هشدار وزير ارشاد به قانون شكنان
در روز هاي گرم و فعال سينماي ايران، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز درجديد ترين اظهارات خود پيرامون سينما، بروضعيت روبه بهبود آن صحه گذاشت. محمد حسين صفارهرندي شنبه شب و درست يك روز قبل از جلسه مهم و تعيين كننده رئيس جمهور با كارگردانان با حضور در برنامه « نگاه يك » سيما علاوه بر پرداختن به مسائل گوناگون فرهنگي به تبيين شرايط سينما در ايران پرداخت.
مهم ترين و به روز ترين سؤالي كه از وزير ارشاد پرسيده شد درباره بازيگراني كه در هاليوود نقش آفريني مي كنند بود كه هرندي نيز در پاسخ گفت:قيدي كه در كار ما حاكم است، اين است كه از مرزهاي قانوني كسي پا را فرا نگذارد اما اگر كسي قانون را زير پا بگذارد ،خود بخود او هم زيرپا گذاشته خواهد شد.
يكي ديگر از سؤالات قابل تامل در اين برنامه پرسش درباره مفهوم فيلم فاخر بود . وزير در اين باره توضيح داد:: فيلم فاخر، فيلم ناظر بر حقايق و واقعيت ها است و فيلمي است كه اعتلاي فرهنگي را در پي داشته باشد، انسان به آن مباهات كند ، از ايراني بودنش خجالت نكشد ، تاريخ درخشان ما و انبياي الهي را نمايان سازد.هركسي كه براي ساخت اين گونه فيلم اقدام كند ما از آن استقبال و حمايت و كمك مي كنيم.
يكي از تلاش هاي مديريت فرهنگي و سينمايي در سه سال اخير بازسازي و احياي سالن هاي سينما بوده است .وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دراين باره گفت: در بدو شروع به كار با وضعيتي كه از سال ها قبل گريبان سينما را گرفته بود مواجه شديم و آن هم رابطه طبيعي فرهنگ و اقتصاد بود؛ سرمايه برخي سرمايه گذاران در حوزه فرهنگ بازگشت نداشت، ناگزير دنبال راهي براي خارج كردن سرمايه شان از اين حوزه بودند.سرمايه گذاري در اين حوزه صرف نمي كرد به ويژه با برنامه ريزي نادرستي كه از گذشته صورت گرفته بود و اكران دراكثر شهرستان ها با مركز متناسب نبود. عدم رغبت مردم به رفتن به سينما به دليل شرايط دل آزارسالن سينماها كه بيشتر به يك دخمه شبيه بودند نيز در اين زمينه دخيل بوده است. براي حل اين مشكل ، بازسازي سالن هاي فرسوده و مستهلك در دستور كار قرار گرفت كه اگراين گونه نبود، سينماهاي بيشتري محكوم به تعطيل شدن مي بودند.
صفارهرندي گفت: در پاسخ به طرح همكاري و مشاركت وزارت ارشاد به همه سينماها از ميان داوطلبان همكاري با طرح معاونت سينمايي ، 50 سينما با 70سالن بازسازي شدند و اين حركت تاثير خود را در رونق سينما گذاشت.
وي تصريح كرد: همواره بر توليد خوب تاكيد كرده ام اما نبايد مقولات ديگر مانند اكران مناسب و اقتصاد سينما را ناديده گرفت .
صفار هرندي ادامه داد:چند ماه پيش تقاضايي را براي رياست جمهوري فرستاديم كه شامل چند پيشنهاد بود از جمله مشاركت ماليات دهندگان در ساخت سالن هاي سينماي مطلوب و همچنين ساخت فيلم فاخر كه خوشبختانه در دولت جواب مثبت گرفت.
صفارهرندي با اشاره به عدم بازگشت سرمايه در فيلم كودك خاطرنشان كرد:جسارت نمي كنم به فيلمسازان عزيز، شايد بگوييم چشمه ابتكارات آنها دراين زمينه خشكيده است كه نمي توانند افراد را جذب كنند.اما بايد با تشخيص ذائفه مخاطب و پرداخت مناسب توليد، تلاش بيشتري كنند و ما هم كمك و حمايت مي كنيم.
وي گفت:دريافتن كودكان و پاسخگويي به نيازهاي مشروع آنها كار همه و يك تكليف است اما در اين زمينه رسانه ملي حتما پاسخگوتر خواهد بود و بايد سرمايه گذاري هاي خود را با توجه به امكاناتش بيشتر به اين سمت ببرد.
وزير ارشاد درباره تاثير تخريبي بازي هاي كامپيوتري بر كودكان تصريح كرد: از زمان ارائه رهنمود موشكافانه رهبرمعظم انقلاب اسلامي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي، تلاش شده كه در اين زمينه كه بخش قابل توجهي از دل مشغولي بچه هاي ما شده است ، بتوانيم توليدات مناسب داخلي داشته و يا از توليدات خوب ديگران استفاده شود. از زماني كه اساسنامه بنياد بازي هاي رايانه اي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد و بعد اين بنياد شكل گرفت و اعضاي هيئت امنا و هيئت مديره آن مشخص شدند تاكنون زمان زيادي نگذشته است. اما در اين مدت كوتاه چندين بازي خوب توليد شده است و مهمتر از آن، اين موضوع تبديل به يك دغدغه اهل فن شده و امروز كشور ما جزو توليدكنندگان بازي هاي رايانه اي است.
پنجشنبه 2 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]