واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: علي احمدي: آموزش و پرورش در عملكرد خود دچار زيان شده است
گروه اجتماعي- شنبم موسوي خصال: موفقيت در هر جمعي مستلزم اين است كه محيط و فضاي آن را خوب بشناسيم و از نظرات و ديدگاه هاي افراد آن محيط شناخت كافي داشته باشيم. بدون ارتباط با افراد اين شناخت به دست نمي آيد. چنين وضعيتي در محيط هاي مدرسه خصوصا در مدارس متوسطه اهميت را دو چندان مي كند چون در محيط هاي آموزشي چون مدرسه آينده يك ملت رقم مي خورد لذا بايد ضمن داشتن وجدان كاري از مسووليت پذيري بالايي نيز برخوردار باشيم. در پي چنين توضيحاتي است كه مسووليت سنگين مديران در شناخت و ارتباط با دانش آموزان مشخص مي شود. حقيقت اين است كه بدون ارتباط با دانش آموزان و بدون آگاهي از نظرات ديدگاه ها و نگرش هاي آنان از آنچه كه در مدرسه مي گذرد، امكان يك مديريت خوب در مدرسه وجود ندارد.
وزير آموزش و پرورش با انتقاد از عملكرد مسوولان مدارس نسبت به عدم اطمينان به دانش آموزان در امور مختلف و واگذار نكردن مسووليت به آنها، تصريح كرد: در آموزش و پرورش احساس خسران مي كنيم چرا كه فعاليت هاي ما دچار مشكلات عديده اي است.
به گزارش مهر، عليرضا علي احمدي در مراسم انتخابات شوراهاي دانش آموزي كه صبح ديروز در دبيرستان دخترانه شهيد محمود زاده منطقه 11 برگزار شد، با بيان اينكه خداوند برعهده انسان ها مسووليتي را در قبال نظام هستي و جامعه قرار داده است تا بتوانند امور مختلف را اداره كند، افزود: طبق آموزه هاي وحياني و با توجه به تعاليم اسلامي مي خواهيم فرزندانمان مسووليت پذير باشند و به عنوان عنصري آگاه، متعهد و پاسخگو در امور مدرسه و خانه خود مشاركت كند.
وي آگاهي بخشي و فراهم كردن زمينه هاي رشد و شكوفايي استعدادهاي دانش آموزان را از وظايف آموزش و پرورش دانست و اظهارداشت: نظام تعليم و تربيت بايد زمينه كسب آگاهي هاي لازم را براي دانش آموزان فراهم آورد تا آنها خود مكتب ديني و فكري شان را انتخاب كنند.
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه خداوند عنصر تعهد و مسووليت پذيري انسانها را پذيرفته است و باري را بردوش آنها نهاده است، گفت: اين در حالي است كه مسوولان ما در مدارس اين باور را ندارند و نمي پذيرند كه دانش آموزان بايد داراي آزادي عمل و اختيار باشند.
علي احمدي افزود: چرا به عنوان مسوولان آموزش و پرورش نمي خواهيم اين موضوع را بپذيريم كه دانش آموزان ما به سن بلوغ رسيده اند و ما مي توانيم مسووليت هايي را بر عهده آنها بگذاريم در حالي كه خداوند با قرار دادن سن مشخصي براي بلوغ دختران و پسران اين اصل را مهم عنوان كرده است.
وي با تاكيد براينكه بايد زمينه هاي تفويض اختيار براي دانش آموزان فراهم شود، تصريح كرد: اگر امروز دانش آموزان عرصه هاي مختلف زندگي را آزمون و خطا كنند براي مسووليت هاي آينده آماده مي شوند و در اين صورت در آينده جامعه اي موفق تر خواهيم داشت.
وزير آموزش و پرورش خطاب به مسوولان مدارس گفت: آيا تاكنون فرزندان خود را باور كرده ايم كه به آنان آزادي عمل دهيم و آنها را در كوچكترين فعاليت هاي مدرسه و خانه مشاركت داده ايم.
علي احمدي از سيستم آموزشي و تربيتي مدارس انتقاد كرد و افزود: امروز مدارس ما زمينه همكاري و مشاركت دانش آموزان را فراهم نياورده اند و همه امور را فداي كنكور و كلاس هاي تقويتي و دانشگاه كرده اند، به فرض اينكه دانش آموزان ما وارد دانشگاه شوند بعد از آن چه كاري را مي خواهند انجام دهند آيا آموزش و پرورش آنها را براي زندگي مطلوب در آينده آماده كرده است.
وي با اشاره به اينكه كتاب هاي درسي و در كل نظام تعليم و تربيت ما به گونه اي نيست كه دانش آموزان را براي آينده آموزش دهد، افزود: ما امروز در اين زمينه احساس خسران مي كنيم، چرا كه فعاليت هاي ما دچار مشكلات عديده اي است.
علي احمدي در خصوص اداره مدارس توسط معاونان نيز گفت: افراد زيادي در حضور من عنوان مي كنند كه تعداد دانش آموزان در مدارس زياد است در حالي كه معاونان مدرسه كم شده اند و قطعا اين مساله مشكلاتي را در مدارس ايجاد مي كند.
وي افزود: سئوال من اين است كه پس نظريه خود كنترلي افراد چه مي شود، نمي خواهم ضرورت وجود معاونان را رد كنم اما بايد قاعده بازي، آيين نامه ها و تقسيم كارهاي خود را بازنگري كنيم وبعد از بازنويسي دوباره، آنها را به دانش آموزان، آموزش دهيم تا بتوانند اموراتشان را انجام دهند.
وزير آموزش و پرورش نقش معاونان را در مدارس تنها به عنوان يك عنصر نظاره گر و هدايت گر دانست و اظهار داشت: اين خواسته من امكان پذير است گرچه بايد در اين زمينه فرهنگ سازي شود يعني اينكه مسوولان مدارس بايد به اين باور برسند كه دانش آموزان مي توانند مسووليت بپذيرند كه در اين صورت زمينه هاي ديگر نيز به مرور فراهم مي شود.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]