واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جعفري جلوه :نظام رده بندي سني حركت به سمت بازي ملي است
فرهنگي. فيلم . بازي . سينما
معاون امور سينمايي و سمعي و بصري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: نظام رده بندي سني، بازيهاي رايانهاي مبتني بر معيارهاي فرهنگ اسلامي و نگاه روانشناختي و اصول جامعه شناسي، آغاز حركتي جدي براي دستيابي به بازي ملي است .
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از بنياد ملي بازيهاي رايانهاي ، محمدرضا جعفري جلوه، يادآور شد: مبناي هر نظام طبقه بندي در كشور ما نسبت به ديگر كشورها به لحاظ اهميت موضوع و جهتگيري آن به سوي آموزش و كار اخلاق گرايانه براي آموزش نسل جوان، مهم تلقي ميشود.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به نشست اخير هيات امناي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دستاوردهاي مثبت اين ديدار بر ضرورت تداوم تلاش بنياد ملي بازيهاي رايانهاي براي ساماندهي به عرصه بازيهاي رايانهاي تاكيد كرد.
وي، گفت: از زماني كه ساماندهي عرصه ملي بازيهاي رايانهاي در دستور كار مديريت فرهنگي كشور قرار گرفت، مقرر شد با توجه به رهنمودهاي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي و همچنين تاكيد شوراي عالي انقلاب فرهنگي، براي نظارت بر مصرف بازيها به شكل وسيع در كشور و همچنين براي ايجاد سامانه حمايت از توليد بازي و توليدات داخلي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پيگيريها و اقدامات لازم را انجام دهد.
جعفري جلوه ، تصريح كرد: بر همين اساس معاونت امور سينمايي مبتني بر شرح وظايف ابلاغي از شوراي عالي انقلاب فرهنگي، فعاليت خود را از سال گذشته در عرصه بازيهاي رايانهاي آغاز كرد.
معاون امور سينمايي با اشاره به حمايت بنياد ملي بازيهاي رايانهاي از توليدكنندگان داخلي به عنوان برنامه محوري، يادآور شد: در طول يكسال گذشته اين بنياد در عرصههاي مختلف، حمايت از توليدات داخلي و اجراي مصوبات به منظور انگيزه بخشي به فعالان اين عرصه را براي حركت جدي تر براي توليد بازي ملي دستمايه امور قرار داده است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چه اقداماتي براي ارتقاي توليدات داخلي و زمينه رقابت با بازيهاي خارجي انجام گرفته است، افزود: در رقابت با طيف وسيع بازيهاي خارجي اقدامات سلبي نميتواند، تاثير نهايي بگذارد، بلكه مي بايست فعاليتهاي پالايشكننده در بازار توزيع و مصرف بازيهاي خارجي را در نظر بگيريم، چرا كه تعدادي از اين بازيها به هيچ وجه تناسب اخلاقي و مذهبي با مردم، جوانان و نوجوانان ما ندارند و به همين منظور بايد در كنار برخورد سلبي و پالايشكننده قطعا درصدد كار موثري در معرفي بازيهاي اصيل و متناسب بومي داشته باشيم.
جعفري جلوه، تاكيد كرد: سهم بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در چرخه نظارت و حمايت جدي تر است. چرا كه با اين امر، نظارت از منظر قانوني و علمي كاربردي تاثيرات و نتايج موثرتري را به همراه خواهد داشت.
او از ساماندهي حوزه توليد بازي، حمايت از توليدكنندگان، نظام مند كردن تبليغات، حمايت از عرضه و توزيع بازيهاي غير ملي و حمايت از ساماندهي گيم نتها متناسب با قوانين و شرايط فرهنگي و به تعبيري نظارت بر فعاليت مكانهاي عرضه بازي كه هم وجهه نظارتي دارد و هم حمايتي، به عنوان ديگر فعاليتهاي بنياد ملي بازيهاي رايانهاي نام برد.
جعفري جلوه در پاسخ به اين پرسش كه آيا همكاري لازم ميان بنياد ملي بازيهاي رايانهاي و نيروي انتظامي براي مبارزه با عرضه بازيهاي غيرمجاز به وجود آمده است ، گفت: به دنبال تعامل موفق نيروي انتظامي با معاونت امور سينمايي و موسسه رسانههاي تصويري در زمينه جمع آوري فيلم كپيهاي غيرمجاز و مبتذل، اين مسير در حوزه بازي نيز ادامه خواهد داشت.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، توضيح داد: بحث نظارت و اقدامات پالايش كننده و به تعبيري پاك كردن محيطهاي بازي براي مصرف بهتر و متناسب تر فرزندان مان در سراسر كشور بر اين موضوع تاكيد دارد كه در وجوه مختلف، اقدامات نظارتي را با برنامه و اقدامات عملي به پيش ببريم. مانند فعاليت هايي كه در مبارزه با تكثير غيرمجاز فيلم اتفاق افتاد و امروز آرامش قابل اعتنايي را در اين زمينه شاهد هستيم.
جعفري جلوه در پاسخ به اين پرسش كه آيا اقدامات انجام گرفته در مبارزه با محصولات غيرمجاز فرهنگي كافي بوده است، يادآور شد: بيشك اقدامات انجام گرفته بينقص هم نبوده است. زيرا دو عرصه سينما و بازيهاي رايانه اي، عرصههايي بسيار پيچيده و به تعبيري غير قابل مهار هستند. بدون شك بخشي از شبكه نمايش خانگي و بخشي از فعاليتهاي حوزه سمعي و بصري، مقوله بازيهاي رايانهاي است.
وي ، همچنين در پاسخ به اين پرسش كه چه اقدامات نظارتي تاكنون در عرصه بازيهاي رايانهاي انجام گرفته است افزود: از اقدامات پالايشي كه در اين زمينه انجام گرفته ميتوان به بازبيني و ملاحظه و ارزيابي بيش از هزار بازي تا اين مقطع زماني اشاره كرد.
جعفري جلوه ، گفت: همكاران ما در يك اقدام مشترك، بين اداره كل همكاري هاي سمعي و بصري و بنياد ملي بازيهاي رايانه اي، فعال و پيگير هستند.
مشخص شدن يكصد عنوان بازي نامتناسب و به تعبيري بازيهاي غيرمجاز و انعكاس آنها به مراجع ذيربط جهت اقدامات بازدارنده از جمله كارهاي انجام شده در اين زمينه به شمار ميرود.
معاون امور سينمايي با اشاره به تاكيد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس هيات امنا بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در مورد فعاليت فعالان و توليدكنندگان بازيهاي رايانهاي زيرنظر مستقيم معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، در خصوص موضوع نظارت بر گيم نتها و همكاري صاحبان اماكن بازي با نهادهاي مسئول، نيز گفت: بخشي از توليدكنندگان و فعالان اين عرصه در تعامل با تربيت بدني فعاليت ميكنند و بخش ديگر تحت نظارت وزارت بازرگاني هستند و بخش ديگر نيز تعامل نسبي با ديگر نهادهاي فرهنگي و آموزشي در كشور دارند و بخشي هم با مديريت اصلي فرهنگي كشور همكاري مي كنند، كه در مجموع اين همكاريها بايد به يك مسيري واحد ختم شود.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]