واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك روانشناس: ترس از موفقيت، امروزه بحث روانشناسي زن است زنان موفقيت را جزئي از زندگي خود بدانند
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
يك روانشناس ميگويد: ارتباط زنان با خانواده و همسر، ارتباط اجتماعي آنها با محيط شغلي و حرفهاي و همچنين سلامت جسمي زنان و آشناييشان با بيماريهاي جسماني مختلف كه آنان را تهديد ميكند مانند سرطان سينه، سرطان رحم، بيماريهاي مرتبط با زنان مانند MS و بيماريهاي جسماني ديگر، در بهداشت رواني زنان موثر است.
دكتر سودابه بساكنژاد در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: نامطلوب بودن اين عوامل، خواه نا خواه موجب بيماريهاي رواني مانند افسردگي و اضطراب ميشود.
وي افزود: آن چه در محيط خانواده و در ارتباط زنان با همسر بسيار مهم است، درك متقابل و شناخت نقطه ضعفها و نقاط قوه 2 طرف است.
بساكنژاد خاطرنشان كرد: بايد بر نقاط قوت تاكيد شده و آنان را تقويت كرد. اغلب زنان با اين مشكل مواجه هستند كه بر ضعفها تاكيد ميكنند، در حالي كه بايد 2 طرف، نقاط مثبت يكديگر را شناخته و تقويت كنند.
وي گفت: همسران بايد در طول زمان، شخصيتي براي خانواده خود بسازند كه اين شخصيت، مختص خانواده آنها بوده و از دخالت خانوادههاي ديگر در آن جلوگيري كنند.
اين روانشناس باليني يادآور شد: در زنان تحصيل كرده و شاغل نيز نحوه ارتباط با همكاران اهميت دارد. زني كه پيشرفتگراست و تفكري به سوي پيشرفت دارد، علاقمند است كه در موقعيت شغلي خود نسبت به مردان برتري يابد.
وي تصريح كرد: در پيشرفت زنان، مهم است كه آنان احساس طردشدگي و ترس از موفقيت نداشته باشند. نبايد زن با به دست آوردن موفقيت در خارج از منزل، احساس كند كه كار اشتباهي كرده يا با انجام فعاليتهاي بيرون از خانه و موفقيت در آنها، به خانه و خانواده خود بيتوجهي كرده است.
بساكنژاد عنوان كرد: زنان نبايد از پيشرفت و موفقيت بترسند، بلكه بايد آن را جزئي از زندگي خود بدانند.
اين روانشناس باليني ادامه داد: ترس از موفقيت موجب ميشود كه زنان به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست داده و دست از پيشرفت بكشند و خودباوري در آنها از بين رود.
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه وجود خودباوري در زنان، موجب موفقيت آنان در خانواده و شغل بيرون از خانه ميشود.
بساكنژاد اظهار داشت: آشنايي و آگاهي درباره بيماريهاي جسمي و مراقبتهاي مربوط به آنها، ورزش منظم و استفاده از روشهاي آرامش بخش، در كنترل هيجانات خانمها موثر است. گوش دادن به موسيقيهاي آرامبخش يا يادگيري يوگا در اين زمينه موثر است. از آن جا كه خانمها هيجانيتر از مردان هستند، اين آموزشها به آرامش آنها كمك ميكنند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]