واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سعود الفيصل: به درخواست كرزاي ميان طالبان و دولت افغانستان ميانجيگري كرديم روابط ما و سوريه نيازبه ميانجي ندارد عدم جديت اسراييل مهمترين مانع در روند صلح است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
وزير امور خارجه عربستان با تاييد اخبار مربوط به ميانجيگري كشورش بين طالبان و دولت افغانستان تاكيد كرد: اين ميانجيگري با درخواست حامد كرزاي صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نوشته روزنامه الشرق الاوسط - چاپ لندن - سعود فيصل، وزير امور خارجه عربستان در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا اظهار داشت: ميانجيگري عربستان بين كابل و گروه طالبان با درخواست حامد كرزاي، رييس جمهور افغانستان صورت گرفته است.
وي عنوان داشت: كابل خواهان ميانجيگري رياض براي پايان دادن به بحران افغانستان بود.
فيصل در عين حال دولت افغانستان را مسوول موفقيت در پايان دادن به بحران اين كشور دانست و افزود: ما تنها در راستاي تحقق اين امر تلاش ميكنيم زيرا امنيت و صلح افغانستان براي ما حايز اهميت است، اما نهايتا اين موضوع به افغانستان بازميگردد و افغانيها بايد به دنبال راهكارهاي سياسي و مناسب براي حل مشكلاتشان، سركوب خشونتها، كنار گذاشتن سلاح و روي آوردن به عملكرد سياسي باشند.
وزير امور خارجهي عربستان ابراز اميدواري كرد كه اين امر مهم محقق شود تا تلاشها و ميانجيگريهاي ديگر كشورها نيز مثمرثمر واقع شود.
وي افزود: چنانچه افغانيها تمايل به حل و فصل سياسي مشكلاتشان نداشته باشند، ميانجيگري نيز كار دشواري خواهد بود.
فيصل بار ديگر تاكيد كرد كه هدف كشورش از ميانجيگري بين دولت افغانستان و طالبان پايان دادن به خشونتها و فراهم كردن فرصتهاي لازم جهت رشد و شكوفايي اين كشور است.
وي با اشاره به اين كه بحران افغانستان و روند مذاكرات مربوط به توافقنامه منطقه آزاد تجاري بين كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و اتحاديه اروپا محور مذاكراتش با خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا بود، اين مذاكرات را طولاني، ريشهاي و مهم ارزيابي كرد.
فيصل خاطرنشان كرد: در اين ديدار همچنين تحولات خاورميانه و بحران سودان نيز بررسي شد.
وزير امور خارجه عربستان در ادامه با اشاره به سفر اخير ميشل سليمان، رييس جمهور لبنان به كشورش گفت: اين سفر فرصت مناسبي را براي بررسي روابط دو جانبه و تحولات منطقهيي فراهم كرد و توانست عمق روابط برادرانه بين دو كشور دوست را به نمايش بگذارد.
وي گفت: عربستان از توافقنامهي امضا شده بين سوريه و لبنان مبني بر ازسرگيري روابط ديپلماتيك بين دو كشور استقبال ميكند و آن را گامي در راستاي تحقق ثبات و از بين بردن تنش بين دو كشور همسايه ميداند.
فيصل در خصوص موضعگيري كشورش در قبال استقرار نيروهاي سوريه در مرزهاي سوريه و لبنان تاكيد كرد: در مذاكرات ميشل سليمان با رهبران عربستان به اين موضوع اشارهاي نشد. ما معتقديم ازسرگيري روابط ديپلماتيك بين لبنان و سوريه گامي جهت تحقق ثبات و امنيت دو كشور خواهد بود. اما اميدواريم اخبار مربوط به حضور نظامي سوريه در مرزهاي لبنان نادرست باشد تا شك و ترديد در اهداف ايجاد نكند.
وي همچنين تاكيد كرد: عربستان به نقش ميانجيگري تركيه در مذاكرات سوريه و اسراييل اعتماد دارد زيرا معتقد است تركيه يك كشور مهم منطقه محسوب ميشود كه از اعتماد زياد جهان عرب برخوردار است.
وزير امور خارجه عربستان ادامه داد: چنانچه تركيه با ميانجيگري بين سوريه و اسراييل قصد پيشبرد مذاكرات غير مستقيم دو طرف را دارد ما از اين امر استقبال ميكنيم و هيچ شك و ترديدي نسبت به آن نداريم.
وي خاطر نشان كرد كه موضوع روند صلح خاورميانه نيز يكي از محورهاي مهم مذاكراتش با سولانا بوده و دو طرف به رغم ابراز نگراني نسبت به اين روند بر ضرورت انجام تلاشها جهت تحقق صلح تاكيد كردند.
سعود فيصل عنوان داشت: عربستان معتقد است مهمترين موانع موجود بر سر راه تحقق صلح تداوم سياستهاي وقت كشي و عدم جديت از سوي اسراييل است كه مهمترين آن ادامه شهرك سازيها در اراضي اشغالي و اقدامات تجاوز گرانه در بيتالمقدس و تلاش براي يهودي سازي اين مكان مقدس است كه امروز با حملات يهوديان تندرو به مسجد الاقصي و نقض حريم اين مكان مقدس شدت يافته است.
وي افزود: ما امروز شاهد يكي از نتايج خطرناك ناشي از اين سياستهاي اسراييل هستيم كه در افزايش حملات شهرك نشينان يهودي عليه فلسطينيان در شهرها، روستاها و مزارع شان در كرانه باختري جلوهگر شده است كه در اين ميان نبايد اقدامات مقامات اسراييلي را در قلع و قمع مردم فلسطين در اراضي اشغالي ناديده گرفت.
سعود فيصل تاكيد كرد: تمامي اين اقدامات مانع تشكيل كشور مستقل فلسطين خواهد شد و كاملا با تعهدات داده شده در كنفرانس آناپوليس مغاير است.
وي عنوان داشت: تعامل جدي با اين مسايل ريشهاي و مهم در راستاي تحقق صلح در خاورميانه امري مهم است.
سعود فيصل در خصوص پرونده هستهيي اظهار داشت: ما از نقش اتحاديه اروپا جهت ايجاد راهكارهاي مسالمت آميز براي حل و فصل اين موضوع تقدير ميكنيم و هم چنان معتقديم مهمترين راهكار براي حل و فصل اين موضوع عاري سازي خاورميانه و خليج [فارس] از سلاحهاي كشتار جمعي و سلاحهاي هستهيي است و اين مساله بايد اسراييل را نيز شامل شود. در عين حال بر حق تمامي كشورهاي منطقه در برخورداري از انرژي صلح آميز هستهيي تاكيد داريم.
وي همچنين عنوان داشت: اميدواريم تلاشهاي در حال جريان با موفقيت انجام شود و ايران نيز به رايزنيها و تلاشهاي آقاي سولانا پاسخ دهد تا اين بحران بدور از تنش و يا هر گونه رويارويي حل و فصل شود.
وزير امور خارجه عربستان در ادامه به شدت حملات اخير عليه غير نظاميان به ويژه مسيحيان در موصل عراق را محكوم كرد.
وي دليل عدم بازگشايي سفارت عربستان در بغداد را مسايل امنيتي دانست و عنوان داشت: هيچ گونه دليل سياسي براي اين مساله وجود ندارد.
فيصل در خصوص اظهارات ايهود باراك، وزير جنگ رژيم صهيونيستي درباره طرح صلح كشورهاي عربي گفت: چنين اظهاراتي حتي اگر دير بيان شود بهتر از آن است كه هرگز گفته نشود، ما اميدواريم نخست وزير آينده اسراييل نيز چنين گامهاي مثبتي اتخاذ كند.
سولانا نيز موافقت اتحاديه اروپا را با امضاي توافقنامه منطقه آزاد تجاري با كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس و اروپا تا پيش از پايان سال 2008 اعلام كرد.
وي گفت: بحران مالي جهان موجب تاخير در امضاي اين توافقنامه شد و ما اميدواريم كه بتوانيم موانع موجود را برداشته و هر چه سريعتر اين توافقنامه را به امضا برسانيم.
سولانا در خصوص بحران دارفور نيز عنوان داشت: اتحاديه اروپا در حل اين بحران مشاركت ميكند ولي طرح خاصي براي اين امر وجود ندارد.
رييس سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: مشكل اصلي به دولت سودان باز ميگردد كه با استقرار نيروهاي سازمان ملل متحد در خاك اين كشور موافقت نميكند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]