واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس مسائل اجتماعي: زنان انتظار دارند در حرفهاي فعاليت كنند كه از نظر امنيت در درجه بالايي باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اصفهان
سرويس: شهرستانها
استاديار گروه علوم اجتماعي دانشگاه اصفهان درخصوص اشتغال زنان در جوامع اظهار داشت: فعاليت زنان در جوامع مذهبي و غير مذهبي به ديد اين جوامع نسبت به اشتغال زنان در عرصههاي اجتماعي بستگي دارد.
مهدي اديبي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) با بيان اين كه در جوامع غير مذهبي زنان به خاطر نداشتن قانون براي فعاليتشان، در تمام عرصههاي اجتماعي ميتوانند فعاليت كنند، اظهار داشت: اين در حالي است كه در جوامع مذهبي قوانين لازم براي اشتغال زنان جمع شده است و زنان نميتوانند در تمام عرصههاي اجتماعي فعاليت كنند.
وي افزود: در جوامع مذهبي به خصوص ايران علاوه برايجاد زمينه پذيرش زنان، در عرصههاي اجتماعي به زن نيز توجه كافي شده است.
اين استاد آسيب شناسي اجتماعي ياد آور شد: زنان به خاطر داشتن تحصيلات عاليه و مدارج بالا انتظار دارند در حرفهاي فعاليت كنند كه از نظر امنيت در درجه بالايي باشد و از نظر رواني آسيبي به آنها وارد نشود.
اديبي تاكيد كرد: كساني كه به عنوان مثال وارد حرفه تاكسيراني بانوان كه پرخطر و سخت است، ميشوند بايد داراي روحيه مثبت باشند تا بتوانند تسلط كافي بر كنترل و هدايت خودرو داشته باشند.
اديبي خاطرنشان كرد: از آنجا كه تاكسي بانوان برخلاف اسمش ميتواند به خانوادهها هم سرويس دهي كند، در اين ميان ممكن است افرادي در قالب يك خانواده از اين سرويس استفاده كنند در حالي كه حكم خانواده ندارند، لذا اين سيستم اگر به خوبي كنترل نشود، ممكن است آسيبهاي اجتماعي را به كساني كه در اين حرفه مشغول سرويس دهي هستند، وارد كنند.
وي اظهار داشت: بهتر است خودروهاي مورد استفاده در تاكسي بانوان، مجهز به بيسيم و يا GPS باشند تا در موقع خطر رانندگان بتوانند به نزديكترين مركز پليس اطلاع دهند.
اديبي پيشنهاد كرد: به گونهاي اطلاع رساني شود كه اگر اين سيستمهاي كنترل به درستي كار نكرد، سود جويان همچون يك عقاب بر رانندگان مسلط نشوند.
در همين رابطه مديرعامل شركت تاكسي بانوان اصفهان نيز گفت: قبل از اين كه زني بخواهد در فعاليتهاي اجتماعي، به خصوص اين حوزه مشغول به فعاليت شود بايد تمام جنبهها و مشكلات آن را در نظر بگيرد كه ما در اين خصوص مطالعاتي انجام دادهايم و به اين نتيجه رسيدهايم كه اگر خانمي بدون داشتن امنيت كافي وارد عرصه كار شود، ممكن است با آسيبهاي جدي رو به رو شود.
مديرعامل شركت تاكسي بانوان اصفهان با بيان اين كه هدف از راه اندازي اين شركت اشتغال زنان است، گفت: كساني كه وارد اين شغل ميشوند بايد داراي علاقه وافري باشند.
بنايي زاده افزود: نزديك به هشتاد نفر زن در تاكسي بانوان مشغول به فعاليت هستند كه از اين تعداد زنان سرپرست خانوار هم شامل آنها ميشود.
وي در ادامه يادآاور شد: ما زناني كه اين شغل را بر ميگزينند تحت يكسري آموزشهاي مستمر قرار ميدهيم تا در موقع خطر بتوانند به طور منطقي با مشكلات برخورد لازم را داشته باشند.
وي افزود: در اين خصوص خودروهاي مورد استفاده شركت را به بيسيم و GPS مجهز كردهايم تا بتوانيم علاوه بر رديابي خودرو در صورت بروز مشكل اقدامات لازم را انجام دهيم.
بنايي زاده گفت: جابه جايي مسافر با اين تدابير ميتواند ضريب امنيتي بالايي را به همراه داشته باشد.
وي هم چنين گفت: اصفهان بعد از تهران دومين شهري است كه مجهز به تاكسي بانوان شده است.
بنايي زاده افزود: امنيت كاري در استان اصفهان نسبت به تهران به خاطر فرهنگ آداب و رسوم در اين شهر در اولويت است.
وي تصريح كرد: در اصفهان به خاطر بافت سنتي و فرهنگ خاص خود، كنترل كردن خودروها نسبت به تهران آسانتر است و ميتوان امنيت رواني و روحي دو سويهاي بيشتري را به ارمغان آورد.
بنايي زاده خاطرنشان كرد: در آمدزايي اين شغل در تهران نسبت به اصفهان از درصد بالايي برخوردار است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]