واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ادامه مخالفت ها با طرح بومي گزيني دختران
سرمايه : واكنش ها به طرح الزام دانشگاه ها به پذيرش بومي دانشجويان دختر در كنكور سراسري سال 88 در حالي ادامه دارد كه اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس كه از مطرح كنندگان اين بحث در شهريور ماه سال جاري بودند با تاكيد بر واگذاري طرح به شوراي عالي انقلاب فرهنگي، خود را از پذيرش هرگونه مسووليتي در اين زمينه و پاسخگويي به اعتراض ها دور نگه مي دارند.
ديروز علي عباسپور تهراني فرد رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفت وگو با ايسنا گفت: «اين طرح، طرح كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيست. براساس آيين نامه داخلي مجلس 15 نفر از نمايندگان مي توانند طرح خود را تهيه و به مجلس ارائه كنند. طرح پس از اعلام وصول درمجلس از طرف هيات رئيسه به كميسيون تخصصي ارسال مي شود كه اين كميسيون بايد آن را بررسي كند. اين طرح هم از طرف نمايندگان به كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ارجاع شده است.»
عباسپور مي افزايد: «بررسي اين طرح در مراحل ابتدايي است و نظر به اينكه اصولاً طرح بومي گزيني از جمله محدوديت و عدم محدوديت ورود دانشجويان دختر در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار دارد و بومي گزيني مصوب آن شورا بوده بنابراين مقرر شد اين طرح نيز به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارجاع شود كه در مورد آن در اين شورا تصميم مي گيرد.»
بحث واگذاري طرح بومي گزيني دختران به شوراي عالي انقلاب فرهنگي اواسط مهرماه مطرح شد.
علي كريمي فيروزجاني عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس كه از موافقان اصلي اين طرح بوده و هست در اين باره تاكيد كرده است: «در طرح بومي گزيني ،داوطلبان داراي شرايط در صورت امكان در نزديكي محل سكونت خودشان پذيرش مي شوند البته اين قضيه براي خواهران مضاعف است.»
كريمي معتقد است: «داوطلبان بايد از طرح الزام دانشگاه ها به پذيرش دانشجويان دختر در محلي كه سكونت مي كنند مطلع باشند تا عدم اطلاع رساني مسائلي چون اعتراض داوطلبان به كنكور 87 را در پي نداشته باشد.»
از سوي ديگر علي عباسپور تهراني فرد از رايزني كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با شوراي عالي انقلاب فرهنگي خبر مي دهد و مي گويد: «نظر من و بسياري از اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اين است كه هرگونه طرحي نبايد موجب شود دانش آموزان كشور از دسترسي به دانشگاه هاي برتر و مادر كشور محروم شوند.»
اظهارنظرها درباره طرح بومي گزيني دختران ادامه دارد. شهريار مشيري عضو سابق اين كميسيون با اجراي طرح به صورت جنسيتي (فقط براي دختران) مخالف است: «بومي گزيني در شهرهاي بزرگ مثل تهران، تبريز، شيراز و اصفهان باعث محروم ماندن داوطلبان شهرهاي محروم از امكانات بهتر مي شود ولي در شهرهاي كوچك كه ظرفيت پاييني دارند بومي گزيني بد نيست چرا كه باعث تربيت نيروهاي متخصص در استان هاي محروم مي شود اما در هر صورت اگر قرار است بومي گزيني صورت بگيرد بايد براي دختران و پسران باشد نه اينكه فقط براي دختران در چنين طرحي در نظر بگيريم.»
شيرزاد عبداللهي كارشناس مسائل آموزشي نيز تاكيد بر بومي گزيني دختران را باب طبع محافظه كاراني مي داند كه از جابه جايي دانشجويان در پهنه مي هراسند.
او معتقد است خانواده ها براي دسترسي به امكانات بهتر در سال هاي آينده راه حلي براي دور زدن اين طرح پيدا خواهند كرد و شايد مهاجرت چندساله به شهرهاي بزرگ يكي از اين راه حل ها باشد. الهه كولايي استاد دانشگاه نيز كه بارها با اشاره به خانه نشين شدن دختران در اثر اجراي اين طرح با آن مخالفت كرده است، مي گويد: «اين اقدام گامي عليه توسعه و برخلاف قانون اساسي است كه دولت را موظف كرد امكان ادامه تحصيل را براي همه شهروندان در همه سطوح فراهم كند. اميدواريم اعمال سهميه بندي جنسيني برداشته شود و اين طرح هم در همين مرحله متوقف شود تا بر دامنه محروميت دختران افزوده نشود.» احمد شيرزاد رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ششم هم اين تصميم را به صلاح كشور نمي داند: «اين تصميم نابجايي است چون دانشجويان دختر اگر ببينند براي اقامت در شهري مشكل دارند خود تصميم مي گيرند و آن مكان را در انتخاب خود لحاظ نمي كنند يا بسياري از داوطلبان اقوام نزديكي در شهرهاي موردنظر خود دارند، قانون گذار و مجري چگونه مي خواهند اين موضوع را تشخيص دهند. مردم خود تصميم مي گيرند و ما حق اعمال تبعيض را نداريم.»
مديركل دفتر نظارت وزارت علوم ديروز از صدور مجوز ايجاد دانشگاه دخترانه در استان هاي يزد و قم خبر داده و گفته است: «بحث ايجاد موسسات آموزش عالي دخترانه با توجه به فضاي حاكم بر يك شهر يا استان قابل بررسي است و در صورت فراهم بودن شرايط لازم اقدام مي شود.»
البته او اين اقدامات را مبني بر سياست وزارت علوم براي توسعه دانشگاه تك جنسيني ندانسته است.
بحث بر سر توسعه آموزش عالي به صورت جنسيتي در حالي ادامه دارد كه دانشگاهيان در نامه هاي مكرر به وزارت علوم از بازنشسته شدن اساتيد و طرح بومي گزيني گلايه دارند.
آخرين موج اعتراضي، نامه 170 عضو هيات علمي دانشگاه صنعتي شريف است كه طرح بومي گزيني را به طور كلي خلاف عدالت دانسته اند. اما وزير علوم در مصاحبه هاي اخير خود همچنان از عملكرد وزارتخانه خود دفاع مي كند.
چهارشنبه 1 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]