واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: اضطراب مدرسه و نحوه مواجهه والدين با اين معضل
با شروع ماه مهر و بازگشايي مدارس، عده اي از والدين با كودكان خود دچار مشكل مي شوند كه يكي از اين مشكلا ت بهانه گيري كودكان در مورد رفتن به مدرسه است. بسياري از آنها از همان روزهاي اول با رفتن به مدرسه مشكل دارند و عده اي ديگر پس از گذشت چند روز از بازگشايي مدارس دچار اين مشكل مي شوند، كه بايد دلا يل آنها را پيدا و سعي در رفع آن داشته باشيم.
يكي از اين دلايل اضطراب كودكان هنگام رفتن به مدرسه است. دلايل متعددي وجود دارد كه چرا كودكان 6-5 ساله از رفتن به مدرسه مي گريزند، مهمترين و معمول ترين نارضايتي آنها عبارتند از: «من مي خواهم فقط در خانه بمانم!» بعضي كودكان در اين سن به زمان بيشتري براي سازگاركردن خود با قوانين و محيط هاي جديد نياز دارند.
بازگشايي مدارس پس از تعطيلات تابستاني، به دنيا آمدن خواهر يا برادر، بيماري و يا مرگ يكي از اقوام مي تواند باعث اضطراب و دلشوره كودك شود، حتي بچه اي كه قبلا اين طور نبوده ، ممكن است دچار اين اضطراب ها شود. براي رفع اين مشكل با فرزندتان درباره آنچه كه در روزهاي مدرسه انجام مي داده صحبت كرده و روي نكات مثبت و جالب توجه تاكيد بيشتري كنيد. ساعات روز او را طوري برنامه ريزي كنيد تا احساس رضايت بيشتري كند. استفاده از وسايل كوچك و جالبي كه به طور چشمگيري باعث كاهش اضطراب و تقويت اعتماد به نفس او مي شود بسيار موثر است.
عامل ديگري كه سبب فرار كودكان از مدرسه مي شود همان ترس از مدرسه است.
بعضي كودكان 6 ساله به طور عجيبي از مدرسه مي ترسند و مدام بهانه گيري مي كنند و به مادرشان مي گويند: «من به مدرسه نمي روم و در خانه مي مانم». ترس اين كودكان ممكن است دلايل متعددي داشته باشد از جمله ترس از سوار شدن سرويس، دعوا كردن با دوستش، توبيخ شدن توسط معلم، قادر نبودن به بستن بندهاي كتاني (كفش) يا مسخره كردن او به خاطر عينكش.
براي كمك به كودك تان بايد با معلم او صحبت كنيد و شيوه جديدي را براي حل مشكل كودكتان پيدا كنيد. به عنوان مثال اگر او را مسخره مي كنند، به معلمش بگوييد تا با بچه هاي ديگر صحبت كند. اگر از سرويس مدرسه مي ترسد با راننده سرويس تماس بگيريد و از او بخواهيد كه فرزندتان را با اسم صدا كرده و به او خوشامد گويد و اجازه دهد كه او در رديف جلو بنشيند.
عامل ديگري كه كودكان را رنج مي دهد و مانع از رفتن آنها به مدرسه مي شود اين است كه كودك شما فكر مي كند كه مانند ديگران باهوش نيست.
هنگامي كه كودكان براي سلامت جسماني و عقلاني به مراكز سنجش سلامت مراجعه مي كنند، اضطراب آنها به طور فزاينده اي زياد مي شود. در اين مراكز كودكان 5-6 ساله اي هستند كه احساس بدي درباره موفقيت شان در مقايسه با ديگر همكلاسي هايشان دارند.
راه حل اين مساله اين است كه اگر فكر مي كنيد كه فرزندتان به كمك بيشتري نياز دارد، به معلمش بگوييد به او توجه و كمك بيشتري كند يا يك معلم خصوصي برايش بگيريد. به جاي اين كه سعي كنيد خودتان معلم كودك تان شويد همانند يك راهنماي خوب عمل كرده و به آن كاري كه فرزندتان خوب انجام مي دهد، تكيه كنيد. او را مطمئن سازيد كه در صورت اشتباه انجام دادن كاري هيچ مساله اي پيش نميآيد و تنها انتظاري كه از او داريد اين است كه سعي كند بهترين باشد. در انتها سعي كنيد كه كودك را به مدرسه و محيط آن علاقه مند كنيد.
اين راهها را براي تشويق كودك به منظور به مدرسه رفتن بيازماييد. با نظري مساعد درباره مدرسه صحبت كنيد. روزهايي را كه قرار است اتفاق خاصي در مدرسه بيفتد يا برنامه خاصي در مدرسه وجود دارد در تقويم علامت بگذاريد، مثلا به كودك بگوييد: «اين هفته قرار است تمام بچه هاي كلاس تان را براي بازديد ببرند. فكر مي كني چه چيزهاي تازه اي ببيني؟ يادت باشد همه چيز را براي من تعريف كني».
اگر دليل خاصي براي دوست نداشتن يا احساس ناراحتي فرزندتان نسبت به مدرسه وجود ندارد لازم است كه شما كمي هوشيارتر و تيزبين تر باشيد تا رفتن به مدرسه براي كودك تان تبديل به يك رويداد هيجان انگيز و لذت بخش شود.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]