واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نشست «بهداشت و محيط زيست در اسلام» در نيكشهر برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / محمود لطفيان: نشست علمي با عنوان «بهداشت و محيط زيست در اسلام» در شهرستان نيكشهر با حضور جمعي از جوانان، خانوادهها و مسؤلين محلي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) در نيكشهر، حجتالاسلاموالمسلمين «احمد لطفيان سرگزي» امامجمعه نيكشهر پس از شنيدن صحبتهاي تعدادي از جوانان گفت: زمين، آب و هوا، گياهان و حيوانات، نعمتهايي هستند كه خداوند براي زندگي به انسان بخشيده است و انسان نميتواند بدون اين نعمتها زندگي كند، بنابراين وظيفه همه ما، شكر در برابر اين نعمتها و نگهداري درست از آنهاست.
وي افزود: بهداشت؛ يعني تميز و پاكيزه نگهداشتن محيط زندگي. ادبيات اصول بهداشتي موجب طولانيشدن عمر، سالم بودن و زياد شدن توانايي ما در انجام دادن كارها ميشود و در جامعهاي كه بهداشت رعايت ميشود، هر انساني با حفظ سلامت و تندرستي خود داراي زندگي سالم و مطلوب خوهد شد.
امامجمعه نيكشهر ادامه داد: نگهداري و حفظ محيط زيست عبادت است. از زميني كه روي آن زندگي ميكنيم، هوايي كه نفس ميكشيم و آبي كه براي آشاميدن و آبياري مزرعهها، درختان و پرورش ماهيها از آن استفاده ميكنيم.
وي تأكيد كرد: زندگي انسانها روي كره زمين مانند زنجيري با هم ارتباط دارد و لذا همه بايد در هر كجا كه هستيم. به بهداشت توجه كنيم، بهداشت مكان عمومي مثل كوچهها، خيابانها، جويها، مغازهها، مسجدها، مدرسهها، زيارتگاهها و حمامهاي عمومي از توجه ويژهاي در اسلام برخوردار است.
لطفيان تصريح كرد: افرادي كه در تهيه مواد غذايي فعاليت ميكنند همه بايد نكات بهداشتي را پيش از ديگران رعايت كنند، زيرا اگر مواد غذايي مانند شير، ماست، خامه، كره، پنير، كشك، گوشت و ... آلوده شوند سبب مسموميت مصرفكنندگان خواهد شد.
امامجمعه نيكشهر خاطرنشان كرد: سلامت همچون جامي بلورين بسيار زيبا و شكننده است بسياري از بدون دليل به وجود نميآيد و اگر مراقبت كافي صورت نگيرد سلامت و تندرستي ما مدت زيادي طول نخواهد كشيد. زبالهها همان مواد اضافي و دور ريختي هستند كه هوا، آب و زمين را آلوده ميكنند.
وي افزود: پيامبر اسلام(ص) فرمودند: زباله را در خانه جاي ندهيد و آنرا خارج كنيد، زيرا جايگاه شيطان است. از جمله راهكارهاي مبارزه با آلودگي محيطزيست، ايجاد فضاي سبز با كاشتن و پرورش گل و گياه و درخت در محيط زندگي است. درختكاري از ارزانترين و آسانترين راه براي محيطي سرسبز و با نشاط است.
لطفيان پس از شنيدن توضيحات چند نفر از جوانان در مورد نحوه كاشتن درخت و گل افزود: آب از منابع مهم محيط زيست است. زندگي و سلامت ما به آب بستگي دارد. آب مايه حيات و مورد نياز هر موجود زنده است. امروزه تهيه آب آشاميدني بهداشتي و سالم يكي از راههاي اصلي در حفظ و سلامت و پيشرفت اقتصادي مردم جهان است.
در ادامه اين نشست تعدادي از جوانان راهكارهاي خوبي در رابطه با حفظ بهداشت محيط زيست ارائه دادند كه عبارتند از:
1- آنچه در مورد محيطزيست و راههاي حفظ بهداشت و سلامت آن ميدانيم بايد به ديگران و اعضاي خانواده خود هم بگوييم، زيرا فقط يك زميني وجود دارد و آن هم متعلق به همه است.
2- نظافت و بهداشت را در همه جا خانه، مدرسه، مسجد، پارك، و محيطها و مكانهاي عمومي رعايت كنيم تا محيطي سالم سبز و خرم داشته باشيم.
3- قوطيهاي فلزي، كاغذها و مقواها، شيشههاي شكسته و مانند اينها را در بستههاي جداگانه جمعآوري و به مراكز جمعآوري تحويل دهيم تا دوباره پس از بازيافت استفاده شوند.
4- اگر باغچه يا مزرعه كوچكي دارم ميتوانيم زبالههاي گياهي و پس ماندههاي ميوه و سبزي و غذاهاي مانده روزانه خود را در جاهاي مخصوص در باغچه دفن كنيم، بعد از مدتي بسيار قوي براي گياهان ميشود.
5- آب جويها، چاهها و رودخانهها را آلوده نكيم و در آن زباله نريزيم و در پاكسازي آنها به طور فردي و گروهي تلاش كنيم.
6- در مصرف آب صرفهجويي و از به هدف رفتن آن و تبديل به فاضلاب جلوگيري كنيد. به گلها و گياهان آسيب نرسانيم و سعي كنيم با كاشت گل و گياه و درختكاري به ميزي هوا كمك كنيم.
7- با نظافت دام و طيور و بهداشت محل نگهداري آنها و رعايت فاصله جايگاه دام تا محل زندگي از بروز بيماري جلوگيري كنيم.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]