واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: واشنگتن تايمز: مردم ايران رييس جمهوري را در آمريكا ميخواهند كه به حقوقشان احترام گذارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
روزنامه واشنگتن تايمز در گزارشي تحليلي به رويكرد دو كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا در قبال ايران پرداخته و به نقل از تحليلگران تاكيد كرد كه در هر صورت با به كار آمدن دولت جديد آمريكا واشنگتن يك ابتكار جديد ديپلماتيك در قبال ايران خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه واشنگتن تايمز در اين گزارش تحليلي آورده است: مهم نيست چه كسي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا برنده شود، ايران و عراق در راس دستور كار سياست خارجي رييس جمهور آمريكا قرار خواهد داشت: اما بحران اقتصادي و سياستهاي آمريكا در قبال عراق گزينههايي را كه وي در دست خواهد داشت محدود خواهد كرد.
باراك اوباما، كانديداي دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا گفته است كه پس از خروج بخشي از ارتش آمريكا از عراق تعداد نامشخصي از نيروهاي آمريكايي در اين كشور باقي خواهند ماند تا از ديپلماتها و نيروهاي آمريكايي محافظت كرده و در صورتي كه عراق به پيشرفت سياسي دست يافت نيروهاي عراقي را آموزش دهند.
وي كه با جنگ عراق مخالف بود "دادن پاياني مسووليت پذيرانه" به جنگ عراق را يكي از اهداف اصلي خود اعلام كرده است.
جان مك كين، رقيب جمهوري خواه اوباما نيز حتي پيش از آنكه دولت بوش به روي كار آيد حامي سقوط صدام بود، اما چند ماه پس از حمله آمريكا به عراق مك كين به انتقاد از استراتژي دولت پرداخته و گفت كه تعداد نيروهاي آمريكايي در عراق براي برقراري ثبات در اين كشور كافي نبود. مك كين يكي از مهرههاي كليدي در متقاعد كردن جورج بوش، رييس جمهور آمريكا به فرستادن نيروهاي جديد به آمريكا بود.
جفري كمپ، يك تحليلگر امور خاورميانه در مركز نيكسون در واشنگتن گفت كه كاهش منابع مالي آمريكا حمايت از عملياتهاي نظامي بيانتها در عراق را دشوار خواهد كرد.
كمپ افزود كه اين محدوديتها علاوه بر عراق در زمينه ايران نيز عامل مهمي محسوب ميشود. مك كين و اوباما هر دو گفتهاند كه استفاده از زور در برابر برنامه هستهيي ايران را از روي ميز بر نميدارند، اما نگفتهاند كه چه چيزي موجب اتخاذ اقدام نظامي خواهد شد.
كريم سجادپور، يك تحليلگر امور ايران در موسسه صلح كارنگي گفت كه مك كين در برابر ايران رويكردي خصمانهتر داشته و تمايل بيشتري به حمله به ايران دارد.
سجاد پور افزود: در زمينه تمايل به استفاده از زور اختلافي اساسي بين دو طرف وجود دارد.
اوباما در يكي از مناظرات انتخاباتي خود گفت: هنگامي كه بوش تصميم گرفت ما با ايران گفتوگو نكنيم ميدانيد چه اتفاقي افتاد؟ تعداد سانتريفيوژهاي ايران از صفر به 4000 تا رسيد.
مك كين نيز به نوبه خود اوباما را به خاطر پيشنهاد گفتوگو با ايران بدون پيش شرط تعليق فعاليتهاي غني سازي (كه موضع فعلي آمريكا است) مسخره كرد.
وي در يكي از سخنرانيهاي خود گفت: آنچه سناتور اوباما درك نميكند اين است كه اگر بدون پيش شرط با كسي كه اسراييل را " لاشهاي متعفن" خوانده و قصد دارد اين كشور را از روي نقشه جهان محو كند بر سر ميز مذاكرات بنشيند در واقع آن اظهارات را مشروع و قانوني كردهاند.
با اين حال در مناظره اين دو در 7 اكتبر (16 مهر) مك كين گفت كه به وزير امور خارجهاش اجازه خواهد داد با تهران گفتوگو كند.
به گزارش ايسنا، ريچارد هس، رييس شوراي روابط خارجي آمريكا گفت: مهم نيست چه كسي ميبرد، ما احتمالا يك ابتكار جديد ديپلماتيك در قبال ايران خواهيم داشت.
اين روزنامه در ادامه اين گزارش تحليلي نوشت: دولت بوش ممكن است فضاي لازم را براي مذاكره با ايران با كسب اجازه از تهران براي فرستادن ديپلمات هاي آمريكايي در يك دفتر حافظ منافع در تهران و دادن ويزا به ايرانياني كه مايلند به آمريكا سفر كنند، آماده كند .
يك مقام عالي رتبه آمريكايي كه خواست نامش فاش نشود گفت كه كاخ سفيد ممكن است پس از پايان انتخابات رياست جمهوري آمريكا درخواست خود را به ايران ارايه كند.
هنوز مشخص نيست كه پاسخ ايران به اين درخواست چه خواهد بود.
دولت آمريكا در عين حال تحريمهاي اقتصادي خود عليه ايران را تشديد كرده است، اقدامي كه اوباما و مك كين هر دو طرفدار آن هستند.
كاوه افراسيابي، يكي از مشاوران سابق مذاكره كنندگان هستهيي ايران گفت كه به عقيده وي تفاوت اندكي بين دو كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا وجود دارد.
افراسيابي گفت: ايرانيان منتظر رييس جمهوري (در آمريكا) هستند كه طرفدار مردم ايران باشد و به حقوق آنها احترام بگذارد، نه اينكه رويه ديپلماسي زورگويانه را در پيش بگيرد.
وي افزود: به رغم اميد به اينكه اوباما از مك كين بهتر خواهد بود حمايت وي از تحريمها عليه ايران از شدت اين اميدواريها كاسته است.
انتهاي پيام
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]