تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816393250




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تئاتر خياباني فرصتي براي انتقال مفاهيم قرآن / 12حميدرضا آذرنگ:تئاتر خياباني ظرفيت القا، تفهيم و بازساخت مفاهيم ديني را دارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تئاتر خياباني فرصتي براي انتقال مفاهيم قرآن / 12حميدرضا آذرنگ:تئاتر خياباني ظرفيت القا، تفهيم و بازساخت مفاهيم ديني را دارد
گروه هنر: هنر نمايش در كليتش قابليت بالايي براي انتقال مفاهيم ديني دارد كه در اين مسير تئاتر خياباني به عنوان زيرمجموعه تئاتر هم اين بضاعت را دارد كه براي القا، تفهيم و بازساخت خيلي از مفاهيم با ديدگاه‌هاي ارزشي، ديني استفاده شود.
«حميدر‌ضا آذرنگ» كارگردان و بازيگر تئاتر در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در مورد تفاوت‌هاي تئاتر خياباني با ساير گونه‌هاي تئاتر صحنه‌اي گفت: ارتباط مخاطب با تئاتر خياباني خيلي وسيع‌تر و گسترده‌تر از ارتباط مخاطب با تئاتر صحنه‌اي است زيرا مخاطب، تئاتر صحنه‌اي را براي ديدن انتخاب مي‌كند اما تئاتر خياباني اين ظرفيت را دارد كه خودش را به مخاطبي كه از محل اجرا در حال گذر است تحميل كند و بتواند حرفش را به مخاطب عرضه كند. اين مسئله وسعت عمل و گستردگي تئاتر خياباني را به منصه ظهور مي‌رساند.

كارگردان «روزي روزگاري در آبادان» تاكيد كرد: تئاتر خياباني به علت جايگاه مردميش مي‌تواند پيام‌هاي خوب و ارزشمندي را به مخاطب ارايه كند. ايجاد فرهنگ، فرهنگ‌سازي و تحقق هدفي كه در خود درام و متن نمايش خياباني تعبيه شده نيز يكي از جنبه‌هاي حايز اهميت تئاتر خياباني است.

بازيگر «بيدارخانه نسوان» در ادامه در مورد انتقال مفاهيم قرآني توسط تئاتر خياباني گفت: تئاتر به دليل گستردگي و جامعيتي كه دارد نظير دو و ميداني در ميان ورزش‌ها است كه به مادر ورزش‌ها معروف شده است. تئاتر هم همين بضاعت را در درون خودش دارد و براي القا و تفهيم و بازساخت خيلي از مفاهيم با ديدگاه‌هاي ارزشي، ديني قابليت دارد.

اين كارگردان ادامه داد: البته چندان به تقسيم‌بندي كردن گونه‌هاي مختلف تئاتري اعتقادي ندارم و تمام اين مفاهيم مي‌تواند به شكل درست و هنرمندانه‌اي در اثر يك كارگردان در هر فرمتي متبلور شود.

وي تاكيد كرد: در تمام دنيا بهترين استفاده را از تئاتر انجام داده‌اند تا بتوانند مفاهيم مقدسشان را بيشتر پرورش بدهند و ارتباط بيشتري از طريق تئاتر با مفاهيم مورد نظر ايجاد كنند. فكر مي‌كنم جداسازي گونه‌هاي تئاتري باعث آسيب رساندن به مفاهيم و كليت تئاتر مي‌شود.

كارگردان «آخرين مرواريد» در ادامه افزود: در هر كشوري يك سري از مفاهيم و اعتقادات مذهبي و ارزشي وجود دارد كه بايد در قالب هنر تجلي و جلوه پيدا كند.

كارگردان «خيال روي خطوط موازي» در مورد قرار دادن تعزيه در گونه تئاتر خياباني گفت: تعزيه را برگرفته از يك آيين مي‌دانم كه از دل مفاهيم ديني بيرون آمده است و شكل نمايشي پيدا كرده اما در بيشتر مواقع نمايش نيست. در هرصورت مي‌توان تعزيه و تئاتر خياباني را در يك راستا قلمداد كرد.

آذرنگ بيان كرد: اگر در كنار هم از اين دو گونه تلفيق درستي شكل بگيرد مي‌تواند شيوه‌هاي زيباتر و شكل‌هاي بديع‌تري از آنچه كه هست را در اختيار مخاطبي قرار دهد كه منتظر بدعت است و دنبال چيزهاي نو است.

وي در مورد آسيب‌شناسي تئاتر خياباني گفت: متاسفانه در كشور ما كلاً به مقوله تئاتر چندان جدي فكر نمي‌شود و هنرمنداني هستند كه عاشقانه و بدون چشم‌داشت چراغ تئاتر را روشن نگه داشته‌اند وگرنه پيش از اين تئاتر ازبين رفته بود. هنر تئاتر به عنوان شغل براي هنرمندش هويتي ندارد صحبت كردن از كاستي‌ها بيهوده است و چشم‌اندازهاي مورد نظر تئاتري‌ها دست‌نيافتني و خيلي دور است.

آذرنگ در پايان تاكيد كرد: اول بايد جايگاه تئاتر براي سياست‌گذران و مسئولان تعريف شود و آنوقت مي‌توانيم درباره مسائل تئاتر خياباني به بحت و گفت‌وگو بنشينم.
 سه شنبه 30 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن