واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نقطه اشتراك سينما با رئيس جمهور هدف ها تبيين شود
يكشنبه شب جمعى از كارگردان هاى سينماى ايران در نشستى صميمانه با رئيس جمهور درباره سياست هاى كلان فرهنگى و مسائل سينماى ايران سخن گفتند.
به گزارش «ايران»، در اين نشست كه بيش از ۴ ساعت به طول انجاميد، مسئولان سينمايى و خبرنگاران حضور نداشتند.
در اين ديدار كه بيش از ۶۰ تن از فيلمسازان سينماى ايران حضور داشتند، ۲۳ نفر از كارگردان ها درباره مسائل و مشكلات خود مطالب كوتاهى را بيان كردند و سپس دكتر محمود احمدى نژاد سخنانى ايراد كرد. ضرورت آسيب شناسى سينماى سه دهه گذشته، توجه به مبانى نظرى سينما، داشتن استراتژى و برنامه مدون، توجه بيشتر به سينماى دفاع مقدس و سينماى كودك، امنيت شغلى سينماگران، توجه به آسيب هاى احتمالى دولتى شدن بخشى از سينما، لزوم تجهيز سينماگران به جديدترين تكنولوژى، مقابله با ابتذال در بخشى از سينما و شفاف شدن مميزى ها از جمله موضوعاتى بود كه كارگردانان در اين جلسه مطرح كردند.
در همين باره عليرضا سجادپور نويسنده و تهيه كننده سينما به «ايران» گفت: «جلسه يكشنبه شب نخستين ديدار از اين نوع بود و همانطور كه چند تن از كارگردانان عنوان كردند، در دنيا كمتر رئيس جمهورى را مى توان پيدا كرد كه با اين همه مسئوليت سنگين و برخورد با موضوعات مهم جهانى و منطقه اى، ساعت ها پاى صحبت سينماگران بنشيند.»
وى افزود: «اين جلسه ۲ ساعته پيش بينى شده بود، اما صحبت ها به درازا كشيد و با مجوز رئيس جمهور محترم تمديد شده و تا پاسى از شب ادامه داشت كه ايشان با علاقه فراوان مطالب مطرح شده را يادداشت كرد. با اين وجود جلسه بسيار پرشور، صريح و شفافى بود و شايد به همين دليل بود كه رسانه ها حضور نداشتند و تنها دوربين هاى تلويزيون نشست را ضبط كردند.»
سجادپور درباره كيفيت جلسه نيز اظهار داشت: «جلسه ياد شده كارشناسى، تخصصى و در عين حال خصوصى بود و حدود ۶۰ كارگردان حضور داشتند. پس از صحبت هاى رئيس جمهور ايشان دو موضوع كليدى را بيان كرده و از هنرمندان خواست در اين باره ديدگاه هاى مكتوب خود را به دفتر رياست جمهورى ارسال كنند. موضوع اول اين بود كه براى هدفمند كردن سياست هاى اجرايى و برنامه ها ابتدا بايد جامعه آرمانى مورد نظرمان را به درستى و دقت ترسيم كرده و در اين مفهوم مهم به تفاهم برسيم. اگر جامعه آرمانى و راه پيشرفت مردم جامعه به درستى ترسيم نشود، مديريت فرهنگى نخواهد توانست برنامه ريزى درستى در جهت رسيدن به آن داشته باشد. دوم هم اين كه براى رسيدن به اين هدف مهم چه راهكارهاى كلان اجرايى و چه تصميم هاى كليدى را پيشنهاد مى كنيد »
وى ابراز اميدوارى كرد اين نشست آغازى براى برداشتن گام هاى مهم در جهت قدرتمند شدن سينماى ايران باشد. سجادپور همچنين از برگزارى جلسه اى ديگر در آينده اى نزديك خبر داد.
مسعود ده نمكى نيز به خبرنگار ما گفت: «فكر مى كنم جلسه خوبى بود كه كليات در آن مطرح شد. 23 نفر از سينماگران صحبت كردند كه به نزديك شدن ديدگاه ها كمك كرد، اما به مرحله كاربردى نرسيد. قرار شد در جلسه ديگرى راهكارهاى عملى و سينمايى به رئيس جمهور ارائه شود. اين راهكارها هم از جانب صنوف سينمايى و هم از جانب خود سينماگران ارائه مى گردد و جلسه جامع ترى بزودى برگزار خواهد شد.»
كارگردان فيلم «اخراجى ها» درباره يكى از بحث هاى مهم اين جلسه يعنى مقوله هدف گذارى در سينما گفت: «در زمينه هدف گذارى سينما، بحث هاى نظرى مطرح شد. من قبلاً هم گفته ام كه امام (ره) هنر متعالى را مطرح كردند، اما بايد بنشينيم و هنر متعالى را تبيين كنيم. بنابراين در اين زمينه به يك اتاق فكر نياز است.» وى درباره تأثير اين جلسه بر وفاق و همدلى گفت: «اگر جلسه بطور جامع ترى برگزار شود و طيف هاى سينمايى حضور داشته باشند، روى مشتركات و همگرايى بحث مى شود. همدلى و همگرايى سينماگران به نفع نظام و انقلاب است.»
جمال شورجه كارگردان سينماى دفاع مقدس و از حاضران اين جلسه نيز به «ايران» گفت: «از برگزارى اين جلسه بسيار خشنود شدم. بايد اين اتفاق زودتر رخ مى داد. در اين جلسات سوء تفاهم هايى كه ميان هنرمندان و مسئولين به دليل عدم ارتباط مستقيم با يكديگر ايجاد شده از ميان مى رود.» كارگردان فيلم حماسه مجنون ادامه داد: «رئيس جمهورى برپايى نشست هاى مختلف و مستمر با حضور كارگردانان براى بيان ديدگاه ها و رسيدن به هدف مشترك در سينما را مورد تأكيد قرار داد.» شورجه تأكيد كرد كه منظور رئيس جمهور از هدف گذارى در سينما حركت به سمت سينماى اسلامى دربرگيرنده عدالت محورى، ظلم ستيزى و كمال انسانى با دربرگيرى مسائل اعتقادى-ارزشى است.
وى گفت: «به نظر مى رسد بايد كارگردان ها كارگروه يا اتاق فكرى تشكيل دهند. لازم است در اين بحث ها نظر كارشناسان و اساتيد دانشگاه را هم جويا شد تا به برنامه نظرى مناسبى دست يابيم.» شورجه اظهار داشت: «همه ما اهل همين مملكت و نظام هستيم. 300 كارگردان در سينما فعاليت مى كنند كه شايد بيش از يك يا دو نفر با نظام مشكل اساسى نداشته باشند، باقى همه نظام را قبول دارند و بايد در دستيابى به سينمايى قابل تأمل تلاش كنيم.»
شورجه با تأكيد بر لزوم همگرا شدن نگاه سينماگران و دولتمردان گفت: «هنرمندان روحى لطيف دارند و نيازمند توجه هستند. اگر اين توجه از سوى مسئولان بيشتر باشد، هنرمندان نيز مشاركت بيشترى خواهند داشت.»
گفتنى است، عباس رافعى، ابوالحسن داودى، مسعود ده نمكى، اصغر فرهادى، عليرضا امينى، امير قويدل، انسيه شاه حسينى، حميد و حبيب بهمنى، مهدى فخيم زاده، شهريار بحرانى، حسينعلى ليالستانى، سعيد اسدى، حجت الله سيفى، احمدرضا گرشاسبى، ضياء الدين درى، جمال شورجه، فرج الله سلحشور، احمدرضا معتمدى و.// در جلسه ديدار با دكتر احمدى نژاد حضور داشتند كه برخى از آنها همچون ابوالحسن داودى، عليرضا داودنژاد، مسعود ده نمكى، اصغر فرهادى، محمدمهدى عسگرپور و.// مطالبى را عنوان كردند.
سه شنبه 30 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]