تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850050277




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بورس و بازار - جشن براي كسري 33ميليارد دلاري


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بورس و بازار - جشن براي كسري 33ميليارد دلاري


بورس و بازار - جشن براي كسري 33ميليارد دلاري

گروه ‌اقتصاد:يك روز پس از آنكه رئيس كنفدراسيون صنعت كشور در اتاق بازرگاني مردان وزارت بازرگاني را با اظهارات خود نواخت، جشن روز صادرات ايران برگزار شد. اين‌بار مردان دولتي جشني را برپا كرده بودند كه خود نيز به صداقت آن شك برده بودند چراكه معاون وزيربازرگاني 50 درصد صادرات كشور را خام‌فروشي عنوان كرد. او روزي را به جشن نشسته بود كه كسري تجاري 32/48 ميليارد دلاري را براي كشور به ارمغان آورده بود. صادرات كالاهاي غيرنفتي كشور طي سال 1386 به مرز 20 ميليارد دلار رسيده بود، به موازات اين اتفاق گمرك خبر داد واردات كشور طي سال 86 به مرز 60 ميليارد دلار رسيده است. روزگذشته رئيس‌جمهور، ‌وزير بازرگاني و معاونان او در جشني شركت كرده بودند كه اساس آن از سوي بسياري از فعالان اقتصادي با شبهه همراه شده است. برخي نمايندگان بخش خصوصي روايت مي‌كنند هنوز شبهه‌هايي در مورد شيوه محاسبه آمارهاي صادراتي وجود دارد. آنان به سخنان رئيس سابق گمرك نيز اشاره مي‌كنند كه بيان داشته بود آمارهاي صادراتي دولت درست نيست. براساس آمارهاي رسمي گمرك ميزان واردات شش‌ماه ابتداي سال 87 بيش از سه‌برابر صادرات بوده است. واردات كالاهاي غيرنفتي در همين مدت بيش از 29 ميليارد دلار بوده است. در همين زمان صادرات كشور از مرز 6/9 ميليارد دلار فراتر نرفته است. به اين ترتيب كسري تجاري كشور برخلاف اظهارنظرهاي مسوولان وزارت بازرگاني به عدد 20 ميليارد دلار رسيده است.

چه را جشن گرفتيم؟
براساس آمارهاي رسمي كه از سوي گمرك و سازمان توسعه تجارت منتشر شده، صادرات كالاهاي غيرنفتي در سال 86 بدون احتساب ميعانات گازي از مرز 1/15 ميليارد دلار تجاوز نكرده بود. در همين مدت ميزان واردات كشور به عدد 3/21 ميليارد دلار رسيد. آنچه از سوي وزارت بازرگاني به عنوان جشن روز ملي صادرات عنوان شده تنها محاسبه آماري صادرات كالاهاي كشور با احتساب ميعانات گازي است. اين جريان نيز بارها از سوي منتقدان اقتصادي با طعنه همراه شده است.
روز صادرات با رئيس‌جمهور
رئيس دولت هرچند در روز ملي صنعت حاضر نشده بود و معاون اول خود را براي سخنراني روز 10تيرماه به سالن اجلاس سران گسيل داشته بود، اين‌بار خود به ميان صادركنندگان كشور آمد. روز صنعت با انتقادهاي صنعتگران از دولت همراه بود ولي در روز صادرات جشني ترتيب داده شد تا رئيس‌جمهور نيز در آن به بيان ديدگاه‌هاي تازه خود بپردازد. محمود احمدي‌نژاد در شرايطي به افزايش صادرات كشور اشاره مي‌كرد كه همچنان منتقدان اقتصادي دولت رفتاري‌هاي اقتصادي كابينه نهم را با ترديد همراه مي‌سازند. آنان روايت مي‌كنند افزايش حجم واردات طي سه سال گذشته موجب شده تا بسياري از فعاليت‌هاي توليدي كشور متوقف شود.
ماليات برارزش افزوده يك‌سال معلق شد
رئيس‌جمهور در روز ملي صادرات خبر خوشي هم براي تجار كشور داشت. احمدي‌نژاد عنوان كرد لايحه‌اي به مجلس ارائه مي‌شود تا قانون ماليات برارزش افزوده يكسالي به تعويق انداخته شود. رئيس‌جمهور در مراسم جشن روز ملي صادرات و تقدير از صادركنندگان نمونه از ارائه لايحه‌اي به مجلس خبر داد كه در صورت تصويب، موجب تعويق يك‌ساله در اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده مي‌شود. احمدي‌نژاد خبر داد كه به‌زودي دولت لايحه‌اي را به مجلس مي‌دهد تا مجلس حداقل فرصت را براي مهيا كردن زمينه‌ها و اقدامات لازم براي اجراي قانون ماليات بر ارزش افزوده تمديد كند. رئيس‌جمهور اظهار كرد: در قانون فعلي دو ماه فرصت در نظر گرفته شده، اما ما قصد داريم با ارائه لايحه‌اي به مجلس اين فرصت دو ماهه به يك‌سال افزايش پيدا كند و در واقع مجلس يك‌سال فرصت را تمديد كند تا مردم بتوانند خود را در مسير اجراي قانون قرار دهند و مقدمات و زمينه براي اجراي آن فراهم شود. وي همچنين گفت: ما همه قبول داريم كه ماليات بايد پرداخته شود و كشور نيز با ماليات اداره مي‌شود و در واقع ماليات دادن يك وظيفه و فريضه اجتماعي است. در اين ارتباط خلأيي در قانون بود كه براي رفع آن لايحه‌اي را به مجلس داديم. اين لايحه تصويب شد و طبق آنچه مجلس تصويب كرد دو ماه فرصت داده شد تا مقدمات اجراي اين قانون فراهم شود، ولي با توجه به وضعيتي كه بنگاه‌هاي اقتصادي كشور دارند، ما معتقديم دو ماه براي آماده كردن زمينه‌ها كافي نيست كه در اين راستا به وزير اقتصاد گفتم يك مقدار آرام‌تر عمل و با اصناف و اتحاديه‌ها گفت‌وگو و ساز و كار تعيين كنيد و با كمك هم اين قانون را اعمال كنيد؛ چراكه ما معتقديم دولت و مردم در تقابل با هم نيستند و بايد همه تلاش كنيم تا كشور اداره شود. احمدي‌‏نژاد خاطرنشان كرد: با اجازه شما مي‌‏خواهيم لايحه‌‏اي به مجلس بدهيم و در آن درخواست كنيم اين دو ماه مقدمه‌‏سازي را تا يك‌سال تمديد كند كه مردم بتوانند خودشان را به اين قانون برسانند.
رئيس‌جمهور: 10 سال پيش نيش‌خند مي‌زدند
احمدي‌نژاد روز گذشته چنين به تحليل شرايط اقتصادي كنوني كشور پرداخت: «اگر 10 سال قبل مي‌‏گفتيم كه مي‌‏خواهيم به جايي برسيم كه بعد از يك‌سال 21 ميليارد دلار صادرات داشته باشيم، نه‌تنها كسي باور نمي‌‏كرد و نيش‌خند مي‌‏زد، بلكه مي‌‏گفت «آقا برو كشكت را بساب، شما مي‌‏خواهيد 21 ميليارد دلار صادرات كنيد؟» اما امروز با همت صادركنندگان به اين ميزان صادرات رسيده‌‏ايم. امروز مي‌‏توانيم زمان نزديكي را براي برابري ميزان صادرات و واردات تعيين كنيم. همانطور كه در طول سه سال صادركنندگان ميزان صادرات را از هفت ميليارد دلار به 21 ميليارد دلار رساندند، مي‌‏توانيم اين رقم را ظرف چند سال به 50 ميليارد دلار برسانيم.» رئيس‌جمهور با اشاره به اينكه خيلي‌‏ها فكر مي‌‏كردند افزايش صادرات بازار داخل را تحت تاثير قرار مي‌‏دهد، گفت: امروز هم سرانه مصرف در داخل بالا رفته و هم صادرات افزايش يافته است. معناي اين امر، ظرفيت بالاي كشور است كه بايد آن را بالفعل كنيم. احمدي‌‏نژاد با اشاره به مشكل تاخير در پرداخت جوايز صادراتي گفت:‌ از 30 مهرماه هر صادراتي كه از گمرك انجام مي‌‏شود به محض اينكه اسناد آن به سازمان توسعه تجارت برسد بلافاصله جايزه‌‏اش را اعطا مي‌‏كند. وزارت بازرگاني قول داده است طي دو ماه طلب‌‏هاي قبلي صادركنندگان را تسويه كند. وي خطاب به فعالان بخش خصوصي گفت: شما قرار است وارد رقابت با كساني شويد كه 100سال تجربه دارند و ساز و كار گسترده‌‏اي را مهيا كرده‌‏اند.

پس تشكل‌‏هاي صنفي و اتاق‌‏هاي بازرگاني و تعاون بيايند گردگيري كنند تا نقش مردم در اقتصاد با سازماندهي بالا برود وگرنه مي‌‏رويد به ميدان و مي‌‏مانيد. احمدي‌‏نژاد در ادامه سخنان خود به وضعيت اقتصادي جهان اشاره كرد و آن را فرصتي براي صادركنندگان كشور دانست. وي گفت: امروز خوشبين‌‏ترين افراد در اقتصاد سرمايه‌‏داري اذعان مي‌‏كنند كه نظام اقتصادي سرمايه‌‏داري به پايان راه خودش رسيده است. احمدي‌‏نژاد در تفسير بحران اقتصادي جهان بيان داشت: امروز اقتصاد آنها مانند بشكه‌‏اي است كه بخش‌‏هاي مختلف آن پوسيده شده است و هر چقدر آب در اين بشكه بريزند فرار مي‌‏كند و پوسيدگي نيز بيشتر مي‌‏شود، بنابراين اميد اينكه آنها بتوانند دوباره خودشان را جمع كنند، در خودشان هم نيست. رئيس‌جمهور در ادامه ريشه مشكلات آنها را در دو چيز دانست و گفت: آنها ظلم به ساير ملت‌‏ها را در دستور كار قرار دادند. 50 سال نفت ما را مي‌‏بردند و تقريبا هيچ‌چيز نمي‌‏دادند.

در كشورهاي ديگر هم اين استعمار وجود دارد. آنها بلايي سر هندوستان آورده‌‏اند و منابع اين كشور را بردند. در آفريقا تمام معادن را غارت كردند و در اين راه جنايات زيادي انجام دادند. آنها كشورهاي ديگر را در فقر مطلق و بيماري نگاه داشتند. با توجه به اسنادي كه اخيرا منتشر شده در زمان جنگ جهاني اول در كشور ما قحطي به بار آورده‌‏اند كه 40 درصد جمعيت ما از بين رفت. وي ادامه داد:‌‏ آنها در اقتصاد موازين انساني و اخلاقي را زير پا گذاشتند؛ حلال و حرام خدا را رعايت نكردند و به خيانت شكل، فرمول و قانون و علم اقتصادي دادند تا قبح آن برداشته شود. احمدي‌‏نژاد تاكيد كرد: آنها ظلم كردند و برخلاف دستورات الهي عمل كردند. آنها پاكي، ‏صداقت و احترام به حقوق ديگران را رعايت نكردند و حالا سرنوشت محتوم، ظلم، اضمحلال است. امروز آنها به پايان راه رسيدند و كساني كه در پشت كاخ‌‏هاي‌شان نشستند هم قادر نيستند جلوي اين نزول را بگيرند. وي ادامه داد: آنها آن زماني كه غارت مي‌‏كردند و مي‌‏خوردند، موضوع جهاني نبود اما حال كه مشكل به وجود آمده است مي‌‏گويند اين موضوع جهاني است. احمدي‌‏نژاد خطاب به فعالان اقتصادي گفت: شما از دو جهت وظيفه داريد؛ اول اينكه بايد الگوي تعامل اقتصادي سالم براساس عدالت و انسانيت را در دنيا جا بيندازيد. اتاق‌‏ها برنامه‌‏ريزي كنند تا علاوه بر هدف صادرات، هدف معرفي اخلاق اقتصادي به دنيا را نيز دنبال كنند. وي دومين وظيفه را اين‌چنين عنوان كرد: شرايط امروز اقتصادي دنيا فرصت را براي شما چند برابر خواهد كرد. به زودي سيل تقاضا به سراغ شما مي‌‏آيد. شما كارهايي كه لازم است براي افزايش عرضه انجام دهيد را دنبال كنيد. اگر نياز به مسافرت خارجي و برپايي نمايشگاه است پيگيري كنيد. امروز تشكل‌‏ها وضع اقتصادي را تحليل كنند و توليدكننده‌‏ها منعطف باشند تا اگر لازم شد، حجم توليد خود را بالا ببرند.
جشن براي چه كساني؟
هنگامي كه مسوولان وزارت بازرگاني روز ملي صادرات را به جشن نشسته بودند شايد هنوز اطلاع نداشتند آمارهاي گمركي چندان با گفتار آنان همراهي ندارد. اما تنها آمارهاي صادراتي نيز راي به ابطال جشن دولت نمي‌داد چراكه اظهارنظرهاي معاون وزير بازرگاني نيز خود داستاني شنيدني به شمار مي‌آمد. رئيس سازمان توسعه تجارت بيان داشت 50 درصد صادرات كشور به كالاهاي خام اختصاص دارد. وي گفت: سهم ما در تجارت دنيا 45/0 درصد است. اگر هر كشور صادركنند‌اي در دنيا با قدرت ما باشد كه اينگونه نيست، ما بايد يك درصد در تجارت دنيا سهم داشته باشيم اما با وجود اينكه نفت را هم در اين سهم لحاظ كرده‌‏ايم، سهم ما كمتر از نيم درصد است. غضنفري افزود: با توجه به رشد صادرات در اين سال‌‏ها اهداف برنامه چهارم توسعه عمل شده است، حتي از آن پيشي هم گرفته‌‏ايم. براساس آمارهاي رسمي ميزان تحقق برنامه در حوزه صادرات در برنامه اول 66 درصد، در برنامه دوم 58 و در برنامه سوم 92 درصد بوده است. پيش‌‏بيني ما اين است كه تا پايان امسال ميزان صادرات غيرنفتي با احتساب ميعانات گازي 24 تا 26 ميليارد دلار باشد. وي نسبت واردات به صادرات را اينگونه اعلام كرد:‌‏ در سال 81 نسبت واردات به صادرات 8/4 بوده است كه اين نسبت امروز 1/3 رسيده است. غضنفري ادامه داد: در همايش توسعه صادرات غيرنفتي گزارشي داده‌‏اند كه 90 درصد صادرات غيرنفتي خام‌‏فروشي است. اما اين موضوع را مورد محاسبه قرار داديم و محاسبات ما نشان مي‌‏دهد كه بدون احتساب ميعانات گازي 10 درصد صادرات ما ارزش افزوده پايين دارد، 63 درصد آنها داراي ارزش افزوده پايين و متوسط هستند و باقي آن ارزش افزوده بالايي را به همراه دارد. اما با احتساب ميعانات گازي صادرات كالاهاي با ارزش افزوده پايين 35 درصد است، 73 درصد صادرات مربوط به كالاهاي با ارزش افزوده پايين و متوسط است و مابقي كالاها داراي ارزش افزوده بالا هستند.

تشكيل كارگروه ويژه صادرات در برنامه پنجم توسعه
وزير بازرگاني نيز در ادامه مراسم روز ملي صادرات به تشريح راهبرد ملي توسعه مبتني‌بر صادرات و بيان تجربيات موفق اين راهبرد در ساير كشورها پرداخت و عمده‌ترين دغدغه كشورمان را دستيابي به اين راهبرد برشمرد مسعود ميركاظمي با بيان اينكه در تدوين برنامه پنجم توسعه يك كارگروه ويژه براي صادرات شكل گرفته است عنوان كرد: اين كارگروه با هدف تطابق محورهاي توسعه مبتني‌بر صادرات فعاليت مي‌كند. البته علاوه بر اين در طرح تحول اقتصادي نيز اقداماتي در اين جهت در حال انجام است و در كنار همه‌ اين اقدامات واحدهاي توليدي نيز بايد دغدغه بهره‌وري را در اولويت خود قرار دهند.

وي با تاكيد بر اينكه كشورمان به جهش‌هاي صادراتي نياز دارد بر لزوم رقابت‌پذيركردن كالاها براي حضور در بازارهاي جهاني يادآور شد. وزير بازرگاني با بيان اينكه اشتغال در سايه توليد و حمايت از توليد امكان‌پذير است تصريح كرد: تحقق رفاه در كشور صرفا در سايه صادرات خواهد بود. وي در ادامه با بيان برخي از ويژگي‌هاي كشورهايي كه راهبرد آنها توسعه صادرات بوده است عنوان كرد: بررسي كشورهايي كه توسعه خود را مبتني‌بر صادرات قرار داده‌اند نشان مي‌دهد كه رشد توليد ناخالص داخلي در آنها 5/7 درصد بوده در حالي كه در كشورهاي درون‌نگر كه مبتني‌بر واردات بوده‌اند اين رشد 5/2 درصد بوده است. وي افزود: در حال حاضر فشارهايي كه در حوزه بازرگاني درخصوص افزايش تعرفه‌ها و يا جلوگيري از صادرات برخي كالاها به دليل بازار داخل وجود دارد شايد محدوديت‌هاي اندكي باشد كه به وجود آمده اما در واقع تعداد اقلامي كه براي آنها محدوديت ايجاد شده است انگشت‌شمار است بنابراين معتقدم كه براي دستيابي به سياست صادراتي در واقع بايد دغدغه‌ اين را داشته باشيم كه چرا ظرفيت‌هاي صادراتي شكل نمي‌گيرد؟
 سه شنبه 30 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 317]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن