واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: كارشناسان و مسئولين از وضعيت صادرات كشور راضي نيستند جشن ملي با طعم انتقاد و نارضايتي
گروه اقتصاد: مراسم گرامي داشت روز ملي صادرات در حالي روز گذشته برگزار شد كه وضعيت صادرات غير نفتي كشورمان نظر مسئولان و كارشناسان را تامين نكرده و همه شركت كنندگان به طور صريح و يا غيرمستقيم نسبت به روند صادرات كشور انتقاد داشتند.
اگرچه جشن صادرات غيرنفتي 20 ميليارد دلا ري ايران ديروز با حضور رئيس جمهور و وزير بازرگاني و دست اندركاران اين بخش از بازرگاني كشور برپا شد گزارش گمرك ايران از واردات نزديك به 70 ميليارد دلا ر خبر داده و شيريني اين جشن به تلخي گراييده است.
دكتر احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان با اشاره به ميزان صادرات 20 ميليارد دلا ري گفت: بايد با همكاري و همياري در چند سال آتي جشن برابري صادر ات و واردات در كشور برگزار شود.
رئيس جمهور با بيان اينكه با همراهي و عزم راسخ همه بخش ها مي توانيم هدف برابري صادرات و واردات كشور را به زودي محقق كنيم، تصريح كرد: ظرفيت بسيار بالايي در اقتصاد كشور وجود دارد و مي توانيم ظرف چند سال آينده به مرز 50 ميليارد دلار صادرات برسيم و جشن برابري صادرات و واردات را برگزار كنيم.
وي با اشاره به اينكه دولت در صدد اجراي مطلوب قانون جوايز صادراتي مي باشد، گفت: از 31 مهر ماه هر صادراتي كه در گمرك انجام شود، صادر كنندگان مي توانند با ارائه اسناد به سازمان توسعه صادرات جوايز خود را در اسرع وقت دريافت كنند.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با ابراز تاسف از اينكه هنوز نتوانسته ايم در صادرات از ظرفيت هاي بخش كشاورزي به خوبي استفاده كنيم، تاكيد كرد: بايد براي صادرات كشاورزي كشور و رونق اين امر يك بسيج عمومي اعلام كنيم تا حضور قوي تري در مجامع بين المللي داشته باشيم.
وي با بيان اينكه صادرات غذا و محصولات كشاورزي هميشه جز» مهمترين بخش هاي صادراتي بوده است، اظهار داشت: كشاورزان و گندمكاران كشور بايد به سرعت خلا» گندم سال گذشته را كه از خشكسالي به وجود آمده بود را جبران كنند.
رئيس جمهور همچنين خواستار توجه بيشتر به صادرات ميوه در كشور شد.
مسعود ميركاظمي وزير بازرگاني نيز اظهار داشت: علي رغم تمام مشكلات جهاني و تورم و افزايش قيمت جهاني و خشكسالي و سرمازدگي محصولات كه منجر به كاهش توليد شد اما از آنجا كه ما در هم آميختگي كمتري با تجارت جهان داريم خوشبختانه در صادرات غيرنفتي از رشد قابل توجه رو به رو بوده ايم و توانسته ايم در 6 ماهه اول سال جاري 9/7 ميليارد دلار صادرات داشته باشيم.
وي گفت: معمولا دو راهبرد در جهان دنبال مي شود يكي توسعه با رويكرد صادرات و ديگري خودكفايي و واردات است كه بايد با ويژگي هايي كه كشور ما دارد براي رسيدن به توسعه، بايد صادرات را به عنوان محور اساسي خود قرار دهيم.
وزير بازرگاني اظهار داشت: اگر سرمايه گذاري صورت بگيرد حتما بايد براساس مطالعه قبلي و براساس سياست هاي صادراتي صورت گيرد و بايد از توليد و بازارهاي فروش آن نيز حمايت لازم صورت گيرد چرا كه اين عوامل رابطه مستقيمي با همه دارند و اگر به صادرات توجه داشته باشيم مي توانيم تا حد زيادي در كشور اشتغال ايجاد كنيم.
وي افزود: در برنامه هاي توسعه اقتصادي كشور سياست هاي خوبي گذاشته شده است اما در مرحله اجرا تشكل هاي اقتصادي و فشارهاي اقتصادي نمي توانند پذيراي اين سياست ها باشند چرا كه با افزايش تعرفه كالاها و يا ممنوعيت صادرات تا حد زيادي اجراي سياست هاي كلان اقتصادي به كندي صورت مي گيرد.
ميركاظمي گفت: صادرات در آينده بدون توجه به فناوري هاي روز نمي تواند موثر باشد و براي اينكه در 1404 رتبه اول منطقه باشيم بايد به اين فناوري هاي توجه ويژه داشته باشيم.
وي افزود: كشوري كه از حجم بالايي از انرژي برخوردار است و حامل هاي انرژي در بخش توليد مصرف مي شود چرا بايد مصرف كننده كالاها را گرانتر تهيه كند آيا با اين وضعيت مي توان به اهداف 1404 رسيد؟
همچنين آل اسحاق به عنوان نماينده بخش خصوصي در اين همايش از توجه اندك به صادرات در برنامه پنجم توسعه انتقاد كرد و گفت: علي رغم اينكه نيمي از محدوديت هاي صادرات برچيده شده است اما هنوز صادرات به عنوان يك محور اصلي در برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش خبرگزاري فارس رئيس اتاق بازرگاني تهران اظهار داشت: علي رغم اعلام رشدي كه در صادرات غيرنفتي داشته ايم اما جايگاه فعلي صادرات جايگاه اصلي كشور ما نيست.
وي افزود: وزن درون نگري ما بيشتر از برون نگري است در حالي كه جنس صادرات درون نگر نيست نمي شود در بازارهاي جهاني حضور داشت و مطالبي مطرح مي شود كه با اصالت صادرات تقابل دارد صادرات و واردات از جنس هم هستند و با هم تقابل ندارند.
آل اسحاق گفت: نگرش درون نگري در همه حوزه هاي اقتصادي است اگر نگاه ما به صادرات باشد بايد در تمام وزنه هاي اقتصادي نگاه برون نگر داشته باشيم و نبايد هر كدام به گونه اي باشند.
وي افزود: استراتژي تجاري ما بايد استراتژي حضور در منطقه باشد كه اگر اينگونه باشد توسعه و امنيت ملي ما نيز به گونه اي ديگر خواهد بود.
رئيس اتاق تهران گفت: متاسفانه در برنامه پنجم ما شاهد كمترين فراز هستيم علي رغم اينكه نيمي از محدوديت ها برچيده شده است اما هنوز صادرات به عنوان يك محور اصلي مورد توجه قرار نگرفته است.
وي افزود: بايد در مجموعه سياست ها، در تعامل دولت ملت و به صورت همگاني در همه حوزه ها اعم از سياست خارجي توجه خاصي به توسعه و صادرات شود و نوع سرمايه گذاري به سمتي برود كه از توليداتي كه صادراتي هستند حمايت شود.
آل اسحاق با بيان اينكه تشكل ها سربازان صادراتي كشور هستند اظهار داشت: چه در حوزه هاي كلان و چه در حوزه هاي خرد بايد بدانيم كه توسعه ما منوط به حضور در ميدان هاي جهاني است و قطعا اتاق هاي بازرگاني نقش جدي دارند و حتما بايد وحدت كلمه داشته باشند تا در بازارهاي جهاني حضور چشم گير داشته باشند.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]