واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هند كاوشگر به فضا مي فرستد
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/07/2
هند شمارش معكوس را براي پرتاب اولين فضاپيماي بدون سرنشين خود به كره ماه اغاز كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سريهاريكوتا (هند)، هند قصد دارد به منظور عقب نماندن از چين و ژاپن كه رقباي اسيايي دهلي نو در عرصه هوا فضا به شمار مي روند، چهار شنبه اين هفته اولين فضاپيماي بدون سرنشين خود را به كره ماه پرتاب كند.
هند در حالي اولين ماموريت خود را به كره ماه اغاز خواهد كرد كه يك ماه پيش چين موفق شد فضاپيماي سرنشين دار به فضا پرتاب كند و يكي از فضانوردان اين كشور نيز براي اولين بار در فضا راهپيمايي كند. چين پس از اين موفقيت اعلام كرد قصد دارد فضاپيماي سرنشين دار به كره ماه پرتاب كند.
پيش از ان نيز، اقدام چين در انهدام يك ماهواره هواشناسي فرسوده ، تواناييها و پيشرفتهاي اين كشور را در عرصه فضايي به همه كشورهاي جهان نشان داد. اين ماهواره فرسوده كه تخريب ان نگرانيهاي زيادي در ميان كشورهاي جهان به ويژه امريكا بر انگيخت در همان مداري قرار داشت كه ارتش امريكا از ان استفاده ميكند.
مطابق برنامه قرار است دانشمندان هندي، كاوشگر چاندرايان يك را با استفاده از موشك ماهواره برPSLV، ساعت شش و بيست دقيقه روز چهارشنبه به وقت محلي، پنجاه دقيقه به وقت گرينويچ، از مركز فضايي ساتيش داوان
Satish Dhawan واقع در منطقه سريهاريكوتا Sriharikota در ايالت تاميل نادوNadu Tamil به فضا پرتاب كند.
يكي از مسئولان مركز هوافضاي هند اعلام كرد شمارش معكوس براي انجام اين عمليات از صبح امروز دوشنبه اغاز شده است و كارها بدون هيچ مشكلي پيش مي رود.
مسئولان اداره هواشناسي هند نيز براي اطمينان از شرايط مساعد جوي در زمان پرتاب فضاپيما تحولات جوي را با دقت تحت نظر گرفته و پيگيري مي كنند.
اين ماموريت فضايي هند در سه مرحله به اجرا گذاشته خواهد شد: پرتاب فضاپيما ؛
قرار گرفتن در مدار زمين در فاصله سيصد و هشتاد و پنج هزار كيلومتري زمين، يك رشته تجارب و مشاهدات در اطراف ماه به مدت دو سال از قبيل جستجوي اب، مواد معدني و عوامل شيميايي.
مسئولان سازمان تحقيقات هوا -فضاي هند اعلام كرده اند اين ماموريت فضايي كه دولت هند براي اجراي ان نود ميليون دلار هزينه كرده است در سال دو هزار و دوازده با يك ماموريت ديگر تكميل خواهد شد.
تنها ماموريتهاي فضايي سرنشين دار به كره ماه در فاصله سالهاي هزار و نهصد و شصت و نه تا هزار و نهصد و هفتاد و دو در چارچوب برنامه آپولو Apollo از طرف سازمان فضايي امريكا، سيا، صورت گرفت.
در حال حاضر سه قدرت بزرگ اسيا،چين، ژاپن و هند، رقابت شديدي را براي فتح كره ماه اغاز كرده اند و تلاش مي كنند در زمينه اكتشافات فضايي به ويژه در كره مريخ گوي سبقت را از يكديگر بربايند.
هند قصد دارد تا سال دو هزار و سيزده، شصت ماموريت فضايي انجام دهد كه پرتاب كاوشگر به ماه و كره مريخ نيز در چارچوب همين برنامه پيش بيني شده است. هند در عين حال اعلام كرده مايل است يك روز موشك سرنشين دار به فضا بفرستد.
163/106
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]